به گزارش محیانیوز، یکی از غذاهایی که در هر شهری با موادی متنوع سرو میشود، کلم پلو میباشد و کمتر کسی پیدا میشود که این غذای لذیذ را دوست نداشته باشد و از خوردن آن لذت نبرد. معروف ترین نوع این غذا کلم پلو شیرازی میباشد، میتوانید برای آشنایی با طرز تهیه این کلم پلوی خوش طعم و مجلسی با ما در سایت رضیم همراه باشید.
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
سبزی کلم پلو ۶۰۰ گرم
کلم برگ سفید ۱ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد متوسط
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
در ابتدا مانند تهیه هر نوع غذای دیگری که با برنج درست میشود، برنج را در آب و مقداری نمک بخیسانید.
مدت زمانی که برای خیساندن برنج صرف میشود، بستگی به نوع و تازگی برنج دارد. به عنوان مثال برنج تازه تر زمان کمتری برای خیس خوردن لازم دارد.
یک عدد پیاز را که به صورت نگینی خرد کرده ایم با کمی روغن در یک تابه تفت میدهیم تا پیاز به صورت طلایی شود. سپس ان را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
در همین تابه با اضافه کردن کمی روغن، کلم برگهای شسته شده و ریز شده به صورت خلالی را در روغن تفت میدهیم و برای اینکه بوی کلم که ممکن است برای بعضیها زننده باشد گرفته شود، کمی به آن زردچوبه اضافه کنید و به خوبی آن را تفت دهید. برای اینکه کلم ها آب بیندازند و نرم شوند، در ظرف را بگذارید، بعد از نرم شدن کلمها نمک و آب لیمو ترش را نیز به آن اضافه کنید.
حالا پیاز داغی را که کنار گذاشته بودید به همراه سبزی خرد شده به کلمها اضافه کرده و به خوبی هم بزنید و تا با هم مخلوط شوند. در اینجا کار درست کردن مواد تمام شده و میتوانید زیر آن را خاموش کنید.
سبزی کلم پلو شامل تره و ریحان به یک اندازه، شوید کمتر از تره و ریحان و ترخون به مقدار کم برای طعم دادن به غذا میباشد. (ترخون زیاد غذا را تلخ خواهد کرد)
به سراغ تهیه برنج میرویم، در این مرحله قابلمه ای را نصف آب کنید، در آن نمک و کمی زردچوبه بریزید و اجازه دهید تا آب درون قابلمه جوش بیاید. سپس برنج خیس شده را به آن اضافه کنید. برنج را چک کنید تا زمانی که مغز برنج هنوز سفت بود و اطراف آن نرم شده بود وقت آبکش کردن آن میشود.
کف قابلمه ی را که برای تهیه کلم پلو در نظر دارید چرب کرده و ته دیگ بگذارید و یک لایه نازک برنج روی آن بریزید و بعد روی برنج نیز یک لایه از کلم سرخ شده را بریزید و به همین ترتیب به صورت لایه لایه این کار را تکرار کنید.
لایه آخر باید برنج سفید باشد.
در قابلمه را با دمی میپوشانیم و روی قابلمه میگذاریم و به مدت زمان ۴۵ دقیقه صبر میکنیم تا برنج دم بکشد.
در زمانی که برنج در حال دم کشیدن است شما کوفته های قلقلی را درست کنید.
برای درست کردن کوفته قلقلی، یک پیاز را با رنده ریز رنده کرده و آب آن را میگیریم و آن را با گوشت چرخ شده مخلوط میکنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را نیز به آن اضافه میکنیم. همه ی مواد را به خوبی به مدت ۱۵ دقیقه ورز میدهیم تا مواد خود را بگیرد، در صورت شل بودن این مواد میتوان از آرد استفاده کرد.
سپس آن را ۳۰ دقیقه در یخچال قرار میدهیم و وقتی این زمان گذشت، گوشت را به صورت کوفته های ریز درست کرده و آنها را در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
بعد از اینکه برنج دم کشید، برنج و مواد کلم را به آرامی در همان قابلمه مخلوط میکنیم تا همه با هم یک دست شده و سپس آن را داخل ظرف مورد نظر کشیده و با کوفته قلقلی های سرخ شده روی آن را تزئین میکنیم و این غذای عالی را سرو میکنیم.
نوش جان