طرز تهیه پیتزا سبزیجات

به گزارش محیانیوز، بریم با هم طرز تهیه این پیتزا سبزیجات خوشمزه رو ببینیم همچنین نحوه­ی درست کردن این خمیر پیتزای خونگی هم با هم می­بینیم تا به یک پیتزای سبزیجات خوشمزه با خمیر پیتزای خونگی با کیفیت درست کنیم برای درست کردن خمیر پیتزا به یک لیوان آب ولرم نیاز داریم می­ریزمش داخل کاسه دمای اب در حدیه که نه داغه و نه سرده بهش یک قاشق مرباخوری شکر اضافه می­کنم و کمی هم می­زنم بعد یه قاشق خمیرمایع اضافه می­کنم و دوباره کمی هم می­زنم تا خمیرمایع مرطوب­شه خب حالا درپوش می­زارم و اجازه میدم حدوده ده دقیقه بمونه تا خمیر مایع فعال شه خب بعد ده دقیقه ببینین یه حالت کف مانند و حباب مانند داره این یعنی خمیرمایتون مشکل نداره و فعال شده کمی همش می­زنم بهش حدوده بهش حدوده چهار قاشق ارد اضافه می­کنم و مخلوطش می­کنم حالا بهش یه قاشق مرباخوری سر صاف یا پنج گرم نمک اضافه می­کنم و حدودا یک پیمانه از آرد رو اضافه می­کنم ومخلوطش می­کنم حالا دو قاشق غذاخوری روغن اضافه می­کنم و مخلوطش می­کنم .

خب حالا کم کم بهش آرد اضافه می­کنم و خوب مخلوطش می­کنم تا زمانی که خمیر جمع­شه و حالت خیس و آبکی و شل نداشته باشه الان خمیر کمی جمع شده و از این مرحله به بعد با دست ورز میدم و کم کم با احتیاط بهش آرد اضافه می­کنم تا زمانی که خمیر جمع­شه و قابل ورز دادن باشه من قبلا یه آموزش صفر تا صده خمیر پیتزا گذاشتم تو کانال لینکش رو این پایین میزارم براتون این بالا هم میزارم می­تونین ببینین خیلی کامل و مفصل در مورد کار کردن با خمیر و خمیرمایع براتون توضیح دادم .

خب این از خمیر که جمع شده و از حالت شل بودن در اومده اما صاف یکدست نیست و یک مقدار چسبندگی داره دیگه بیش­تر از این بهش آرد اضافه نمی­کنم در کل برای این خمیر من از دو نیم پیمانه ارد استفاده کردم شما هم شاید یک مقدار ببش­تر یا کم­تر از این مقدار لازمتون­شه حالا کمی آرد روی سطح کارم می­ریزم و خمیر رو ده دقیقه ورز میدم اگه حین ورز دادن خمیرتون خیلی چسبندگی داشت می­تونین خیلی کم آرد بپاشین رو سطح کارتون اما سعی کنین تا جایی که امکانش هست از آرد کم­تری استفاده بکنین تا خمیر پیتزاتون سفت نشه خب من خمیر رو حدوده ده دقیقه ورز دادم به این حالت در اومد صاف­تر و یکدست­تر شده و حین ورز دادن چسبندگیش هم کم­تر شد اما باز یک کوچولو چسبندگی داره اگه دقت کنین که این چسبندگی یعنی بیش از ارد اضافه نکردم و قراره یک خمیر با کیفیت داشته باشیم حالا خمیر رو چونه می­کنم و کاسه رو با کمی روغن چرب می­کنم و خمیر رو می­زارم داخل کاسه روش رو خوب می­پوشونم و اجازه میدم که حدوده یک ساعت استراحت کنه تا حجمش حدودا دو و سه برابرشه اگه دمای محیط سرده بهتره که خوب روش رو بپوشونین یا بزارینش توی محیط گرم­تر .

خب حالا تا خمیر استراحت می­کنه بریم که مواد پیتزا رو آماده کنیم اول برای پیتزامون یک سس درست می­کنیم من حدوده پنج تا گوجه رو خرد کردم و می­خوام پورش کنم شما می­تونین اینها رو هم رنده هم بکنین من با پوست پوره کردم گوجه­ها رو اگه دوست داشتین شمام می­تونین بدون پوستم پورش کنین خب فعلا گوجه پوره شده رو می­زارم کنار یه پیاز کوچیک داریم که نگینی ریز خوردش می­کنم اینم از پیاز حالا داخل ماهیتابه دو قاشق زیتون می­ریزم و پیاز نگینی خرد شده رو اضافه می­کنم و تف میدم تا نرم و سبک­شه بعد این که پیاز نرم شد و رنگش کمی تغییر کرد یه حبه سیر رنده شده دارم بهش اضافه می­کنم اگه دوست داشتین از سیر بیش­تری هم استفاده کنین حالا حدودا سی ثاینه سیر و پیاز رو تف می­دم چون سیر خیلی سریع می­سوزه لازم نیستش که زیاد تفتش بدین .

خب حالا بهش گوجه پوره شده رو بهش اضافه می­کنم و هم می­زنم و در ظرف رو می­زارم و کمی اجازه میدم آبش کشیده­شه تا غلیظ­ترشه خب بعد اینکه سس کمی غلیظ شد بهش ریحون اضافه می­کنم دو قاشق چای­خوری آویشن اضافه می­کنم نصف قاشق چای­خوری فلفل سیاه اضافه می­کنم سه قاشق سس کچاپ کمی که غلیظ­تر شد بهش نمک اضافه می­کنم دوباره کمی ریحون اگه دوست داشتین می­تونین از ریحون بیش­تری هم استفاده کنین و اجازه میدم که غلیظ­ترشه و هر وقت که به غلظت سس رسید از رو حرارت ور می­دارمش من می­خوام برای درست کردن این پیتزای سبزیجات از کدو هم استفاده کنم حدوده چهار تا کدو رو خرد می­کنم یه چند تا اسلایس کدو هم نگه می­دارم برای روی پیتزا که ظاهر جذاب­تری داشته باشه داخل ماهیتابه یه قاشق روغن می­ریزم کدو رو اضافه می­کنم کمی بهش نمک اضافه می­کنم و کدو­ها رو یک مقدار تف میدم تا از حالت خامی در بیاد .

خب اینم از کدو بیش از حد تف نمیدم و هی هم نمی­زنم که کدو­ها له­شن فقط در حدی که از حالت خامی در بیاد کافیه حدوده ده تا قارچ هم به این شکل خرد می­کنم بهش یکی دو قاشق آب لیمو اضافه می­کنم که سیاه نشه و با حرارت بالا قارچ رو تف میدم که بعدا اب نندازه برای تف دادن قارچ از حرارت کم و متوسط استفاده نکنین تا قارچ­هاتون آب نندازن و با شعله زیاد کمی تف بدین و بعد از رو حرارت برشون دارین ببینین به این قسمت که رسید دیگه از رو حرارت بر می­دارم .

خب بعد حدوده یک ساعت اینم از نتیجه خمیر پیتزای ما حجمش تقریبا دو و سه برابر شده حالا خمیر رو جمع می­کنم و روی سطج کارم کمی آرد می­پاشم و خمیر رو منتقل می­کنم رو سطح کار و پف خمیر رو می­گیرم از خمیرم به اندازه دلخواه نسبت به اندازه ظرفم بر می­دارم و چونه می­کنم و بقیه خمیر رو می­زارم داخل کاسه و روش رو می­پوشونم که خشک نشه حالا روی خمیر و سطج کارم کمی آرد می­ریزم و خمیر رو با دست به این شکل بدون نیاز به وردن به اندازه ظرفم باز می­کنم ضخامت خمیر هم به خودتون بستگی داره که در چه حدی باشه می­تونین خمیر رو با وردنه هم باز کنین اما من ترجیح میدم که از وردنه استفاده نکنم .

خب حالا خمیر رو می­زارم روی ظرفی که مقدار خیلی کمی آرد پاشیدم خمیر به ظرف نچسبه و اندازه خمیر رو نسبت به ظرف تنظیم می­کنم خب حالا با چنگال چند تا سوراخ ایجاد می­کنم که خمیر زیاد پف نکنه می­تونین به خمیر توی این مرحله هم یه پنج دقیقه استراحت بدین تا حجمش بیش­ترشه و یک مقدار پوف کنه اگر هم دوست نداشتین می­تونین بدون استراحت دادن به خمیر الان ازش استفاده کنین چون چیدن مواد رو خمیر کمی زمان­بره و توی این فاصله خمیر یکم حجم می­گیره من دیگه بهش استراحت نمیدم روی خمیر از سسی که آماده کردیم می­ریزم و آروم رو سطج پخشش می­کنم پنیر می­ریزم از کدوی تف داده شده می­ریزم شما هم می­تونین از هر سبزیجاتی که دوست داشتین استفاده کنین قارچ رو استفاده می­کنم فلفل دلمه­ای سبز و نارنجی یک مقدار بهش ذرت اضافه می­کنم دوباره یک عالمه پنیر روی پنیر هم از هر سبزیجاتی که دوست داشتین می­تونین استفاده کنین تا ظاهر پیتزاتون جذاب ­ترشه من برای این کار از فلفل دلمه­ای کدو بادمجون زیتون گوجه گیلاسی و کمی ذرت استفاده می­کنم .

خب این از پیتزای سبزیجات زیبای ما می­زارمش داخل فری که از قبل گرم شده تا با دمای دویست الی دویست و ده درجه به مدت بیست الی بیست و پنج دقیقه بپزه انتهای پخت هم می­تونین پریل بالا رو روشن کنین تا پنیرش طلایی­شه خب اینم از پیتزای سبزیجات خوشمزه و زیبا و خوش­رنگ ما اینم از خمیر پیتزای خونگی ما که ترد و پوکه شما می­تونین با این خمیر انواع پیتزا­ها رو درست کنین و از خوردنشون لذت ببرین