به گزارش محیانیوز، حیوانات این قابلیت را دارند که غیرقابلپیشبینی باشند و با رفتارهای غیرعادیشان ما را غافلگیر کنند، اما امسال رفتار عجیب برخی از حیوانات، دانشمندان و عموم مردم را کاملا گیج و متحیر کرد.
رفتارهای عجیب و غریب این حیوانات، گواه مغز پیچیده آنهاست، اما برخی از این اعمال جنبه تاریکتری هم دارند. سال ۲۰۲۳ انسانها به چند تکه کردن و تخریب جهان طبیعی ادامه دادند، بسیاری از حیوانات را تحت فشار قرار دادند و سبب شدند برخی از آنها عجیب و غریب رفتار کنند. در این مطلب، ۱۰ مورد از عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳ را میخوانید.کانگورو سعی میکند سگ را غرق کند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
ماه اکتبر، مردی ویدیویی از کانگورویی گرفت که سعی داشت یک سگ خانگی را غرق کند. پس از اینکه این کانگوروی خاکستری نر شرقی (Macropus giganteus) سر هاچی را زیر آب نگه داشت، میک مولونی (صاحب سگ) مجبور شد سگش هاچی را از رودخانه موری در ویکتوریای استرالیا نجات دهد. مولونی توانست هاچی را نجات دهد، اما به خاطر تلاشهایش از کانگورو یک مشت خورد. این نخستین باری نیست که کانگوروها با سگها اینگونه رفتار میکنند. احتمالاً این جانور کیسهدار فقط به دنبال امنیت خودش بوده است. کانگوروها یاد گرفتهاند برای دفاع از خودشان در برابر حملات سگها، به درون آب بپرند.
تمساح بکرزا
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
محققان نخستین بکرزایی تمساح را ماه ژوئن اعلام کردند. یک تمساح آمریکایی ماده (Crocodylus acutus) پس از ۱۶ سال تنهایی، در پارک خزندگان کاستاریکا یک کپه تخم گذاشت. این شکل از تولیدمثل غیرجنسی قبلاً هرگز در تمساحها ثبت نشده بود، هرچه در مارمولکها، مارها، پرندگان و کوسهها دیده شده بود. هیچ بچهای سر از این تخمها بیرون درنیاورد، اما تجزیه و تحلیل ژنتیکی جنین یکی از تخمها نشان داد که تقریباً شبیه به مادر است. نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند فرزندانی که به این روش متولد میشوند، معمولاً به دلیل ناهنجاری زنده نمیمانند.
دلفینها به قفس صید خرچنگ حمله میکنند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
دلفینهای پوزه بطری در حال سرقت طعمه از ماهیگیران در غرب استرالیا مشاهده شدند. دلفینها از بینی و دندانهایشان برای غارت ماهی از تورهایی که برای صید خرچنگها در نظر گرفته شده بود، استفاده میکردند. حامیان حیات وحش این رفتار را نخستین بار سال ۲۰۲۳ فیلمبرداری کردند و راههای متفاوتی را که دلفینها برای باز کردن قفس صید ماهیگیران یاد گرفتند، آشکار کردند.
اَکسِل گروسمَن، فیلمساز ماه نوامبر به لایو سایِنس گفت: «اصلیترین نسخه این است که دلفین طعمهای را میگیرد که روی قلاب یا سنجاق فلزی داخل قفسه صید خرچنگ قرار دارد. دلفینها ماهی را از سنجاق میکشند یا آن را به قطعات قابلخوردن تکهتکه میکنند.»
وقتی ماهیگیران سعی کردند طعمه را زیر تله صید بگذارند، دلفینها یاد گرفتند تله صید را برگردانند و وقتی سعی کردند از قفسهای طعمه استفاده کنند، دلفینها یاد گرفتند آنها را باز کنند. در نهایت، ماهیگیران و حامیان محیط زیست طرحی ضددلفین ایجاد کردند.
فیل موز را پوست میکند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
یک فیل باغوحش با تماشای نگهبانان باغوحش یاد گرفت پوست موز را بکند. «فا» یک فیل آسیایی ماده (Elephas maximus) در باغ وحش برلین آلمان، ساقه یک موز را کنده، پوست آن را با خرطوم خود گرفته و از وزن میوه برای پوست کندن استفاده میکند. این ویژگی ماهرانه انسانهاست که معمولاً شامل دو دست و شست متقابل میشود.
نگهبانان باغ وحش در بچگی فا به او موز پوستکنده میدادند و شاید فا ایده پوست کندن موز را از همان کودکی یاد گرفته باشد. فا فقط موزهای رسیده با لکههای قهوهای را پوست میکند، موزهای سبز و زرد را به طور کامل میخورد و موزهای قهوهای را رد میکند. وقتی در گروهی تغذیه میشود که شاید موزهایش را سایر فیلهای گرسنه بدزدند، احتمالاً محض مزه کردن، فقط آخرین موز خود را پوست میکند.
تمساحها سگ را نجات میدهند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
ظاهراً سه تمساح ماگِر (Crocodylus palustris) به سگ جوانی که یک دسته سگ وحشی تا داخل رودخانه او را تعقیب کرده بودند، کمک کردند و او را به سمت امنی هل دادند. محققانی که شاهد این رویداد بودند، این کار تمساحها را همدلی تفسیر کردند.
دانکن لیچ، زیستشناس متخصص در فیزیولوژی عصبی خزندگان در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، ماه سپتامبر به لایوسایِنس گفت: «تمساحها رفتارهای پیچیدهای دارند، اما برخی از این نتیجه گیریها با استفاده ناموجه از تعریف انسانی هوش و تلاش برای یافتن آن در تمساحها گرفته شده است.»
نهنگ کلپینگ جهانی میشود
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
محققان نخستین بار سال ۲۰۰۷ بازی نهنگهای گوژپشت (Megaptera novaeangliae) با جلبکهای دریایی را ثبت کردند، اما این رفتار که به عنوان «کلپینگ» شناخته میشود، اکنون آنقدر گسترده شده که به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. جلبک دریایی به طور بالقوه به عنوان یک لایهبردار بدن برای نهنگها عمل میکند و شاید آنها از آن برای از بین بردن انگلها، درمان پوست یا فقط بازی با آن استفاده کنند.
اولاف مِینِک، محقق مرکز تحقیقات ساحلی و دریایی دانشگاه گریفیث در کوئینزلند استرالیا، در سپتامبر به لایوسایِنس گفت: «این کاری است که آنها با هم به عنوان یک رویداد اجتماعی یا به تنهایی انجام میدهند. آنها جلبکهای دریایی را روی سرشان میگذارند و در آن میغلتند و سعی میکنند با بالههای سینهایشان هم آنها را جابهجا کنند».
گاوماهی هفت سمور دریایی را کامل میخورد
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
ماه سپتامبر، دانشمندان یک نهنگ قاتل (Orcinus orca) را با هفت سمور دریایی دستنخورده در شکمش پیدا کردند. نهنگهای قاتل معمولا سمورهای دریایی را نمیخورند و پستانداران دریایی را که میخورند میجوند، به همین دلیل محققان در تعجب بودند که چرا این نهنگ قاتل سمورهای دریایی را بهطور کامل بلعیده است.
عجیبتر از همه اینکه، این نهنگ قاتل در سواحل یکی از جزایر کامَندِر در خاور دور روسیه، دور از محدوده طبیعی این گونه از نهنگها بین خلیج آلاسکا و سواحل کالیفرنیا پیدا شد. یکی از سمورهای دریایی بین حفره دهان و مری نهنگ گیر کرده بود که احتمالاً دلیل مرگ او بوده است.
مورچهها سرطان را در ادرار تشخیص میدهند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
ماه ژانویه، محققان دریافتند مورچهها میتوانند سرطان را با استفاده از آنتنهای خود بو کنند. مورچههای ابریشمی (Formica fusca) معمولاً از گیرندههای بویایی در شاخکهایشان برای یافتن غذا یا جفت استفاده میکنند، اما محققان آنها را برای یافتن تومورها آموزش دادند.
وقتی مورچهها یاد گرفتند ادرار جوندگان حامل تومور را با قند مرتبط کنند، محققان دریافتند آنها ۲۰ درصد زمان بیشتری را کنار نمونههای ادرار جوندگان سرطانی نسبت به نمونه ادرار جوندگان سالم صرف میکنند. به گفته محققان، مورچهها میتوانند در آینده بهعنوان سرطانیابهای ارزان و کارآمد عمل کنند، هرچند باید تحقیقات بیشتری انجام شود. سگها هم میتوانند بوکشیدن سرطان را بیاموزند، اما محققان دریافتند تربیت مورچهها آسانتر است.
موشها بزرگترین پرندهها را میکشند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
موشهای مهاجم هشت آلباتروس سرگردان (Diomedea exulans)، بزرگترین پرندههای پرنده جهان، را در جزیرهای دورافتاده بین آفریقای جنوبی و قطب جنوب کشتند. موشها دهها سال است که جوجههای پرندگان دریایی بومی را در جزیره ماریون میخورند، اما کشتن پرندگان بالغ پدیده جدیدی است که محافظان محیط زیست را نگران کرده است.
در قرن نوزدهم، پس از اینکه این جوندگان سر از کشتی درآوردند، انسانها به طور ناخواسته موشهای خانگی (Mus musculus) را وارد جزیره کردند. حیات وحش بومی جزیره برای دفاع از خود در برابر جوندگان مجهز نیست، چون دوشادوش موشها تکامل نیافته است. پروژه پاکسازی موش ماریون موش سعی میکند تا قبل از اینکه موشها آسیب بیشتری به آلباتروسهای سرگردان و دیگر گونههای در معرض تهدیدی که جزیره خانهشان است، از جوندهکش استفاده کند.
نهنگهای قاتل دو قایق را غرق میکنند
عجیبترین رفتارهای حیوانات در سال ۲۰۲۳؛ کانگورویی که سر سگ را زیر آب کرد!
نهنگهای قاتل در تنگه جبلالطارق در سال ۲۰۲۳ دو قایق را غرق کردند و به شماری دیگر بیرحمانه حمله کردند. اینکه چرا این نهنگها شروع به حمله به قایقها کردهاند معلوم نیست، اما این رفتار احتمالاً ناشی از یک تجربه آسیبزا، بازی، ناامیدی یا یک هوس زودگذر بین جمعیت آنهاست.