فصل زمستان به دلیل خاصیت آب و هوایی مختص خود عارضههای زیادی را برای بدن ایجاد میکند که یکی از آنها آمادگی برای پذیرش سرماخوردگی است، بنابراین برای اینکه در این ایام به سرماخوردگی مبتلا نشویم تا با توجه به گرانیهای اخیر کارمان به دوا و دکتر نکشد طب سنتی راهکارهای متفاوتی را پیش روی ما گذاشته است.
یکی از این راهکارها استفاده از یک ماده ضدمیکروب قوی بنام شلغم است. با توجه به اینکه شلغم دارای نشاسته و مواد قندی است هیچگاه تحت تأثیر میکروبهای هوا فاسد نمیشود و خوراکیهایی که با شلغم طبخ میشوند فاسدپذیر نیستند.
شلغم غذای مفیدی است که قوه بینایی را تقویت و معده را ضدعفونی میکند، البته در درمان اخلاط هم مؤثر است و آن را سهل و سرفه را آسان میکند.
این میوه پرخاصیت برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است و اگر برای سرماخوردگی درمانی وجود داشته باشد همانا شلغم و اسانس آن است. شلغم مملو از فسفر، کلسیم و آهن است و برای تقویت عمومی بدن مناسب است.
همچنین این میوه دارای ویتامین C و B است و بهتر است بهصورت پخته مصرف شده و آب آن هم مورد استفاده قرار گیرد. میتوان با خالی کردن داخل شلغم و اضافه کردن مقداری شکر یا عسل درون آن پنیسیلین طبیعی درست کرد و مورد استفاده قرار داد.