نکات مربوط به آبیاری گیاهان در خانه

در ادامه‌ی مطلب، نکات کلی در مورد مقدار، زمان و روش آبیاری گیاهان خانگی و روش‌های پیشنهادی برای آبیاری گیاهان در هنگام سفر را مطرح می‌کنیم.

 

مقدار آبیاری

به عنوان یک اصل کلی، هرچه هوا گرم تر باشد، میزان آبیاری شما نیز باید زیادتر شود چون گرمای هوا آب را به سرعت تبخیر می کند. پس در نیمه ی اول سال میزان آبیاری را بیش تر کنید.

به یاد داشته باشید اگر خاک گلدان خیلی خشک یا خیلی مرطوب باشد، ریشه ی گیاه به مرور از بین می‌رود. پس در آبیاری گیاه همیشه تعادل را رعایت کنید. یکی از رایج ترین دلیل از بین رفتن گیاهان، آب دادن بیش از اندازه به آن‌ها و گندیدن ریشه شان است.

ته گلدان باید یک یا چند سوراخ داشته باشد تا آب به راحتی از آن خارج شود. اگرخاک گلدان زهکشی مناسب نداشته باشد، آب اضافی از گلدان خارج نمی شود و ریشه ی گیاه می پوسد.

نکته: قبل از کاشتن گیاه در گلدان، روی سوراخ های کف گلدان چند تکه سنگ، سفال یا  جسم توری مانند بگذارید تا از خارج شدن خاک از سوراخ ها جلوگیری کند.

به اندازه‌ای به گیاه آب بدهید که آب از سوراخ‌های زیر آن بیرون بیاید. روش عمومی نگهداری گیاهان آپارتمانی خود و میزان آب مورد نیاز گیاه خود را می توانید از صفحه انواع گلهای آپارتمانی و روش نگهداری آنها پیدا و مطالعه نمایید.

زمان آبیاری

بسیاری از افراد همیشه می پرسند که چند روز یک بار گلدان شان را آبیاری کنند؟ باید بگوییم که تقریبا هیچ برنامه‌ی مشخص و دقیقی برای آبیاری گیاهان وجود ندارد.

اگر طبق تقویم، گیاهتان را آبیاری کنید، محکوم به شکستید. هر گیاه زمان متفاوتی برای آبیاری دارد و بهترین زمان برای آبیاری گیاهان وقتی است که روی خاک تا حدی خشک شده است. خشک شدن خاک را می توانید از روی روشن شدن رنگ خاک، لمس آن و حس نکردن رطوبت و نچسبیدن خاک به دستتان متوجه شوید.

به مرور زمان و با توجه به شرایط محیطی منزل‌تان و تغییر فصل‌ها، متوجه می شوید که هر گیاه چند روز یک بار به آبیاری نیاز دارد.

از آنجایی که گیاهان هم مانند انسان چرخه خواب دارند بهترین زمان برای آبیاری آن‌ها صبح اول وقت است. آبیاری گیاهان هنگام عصر و یا شب باعث می‌شود که چرخه‌ی خواب گیاه به هم بریزد و باعث صدمه دیدن گیاه می‌شود.

روش آبیاری

آبی که به گیاهان می دهید باید هم دمای محیط منزل باشد. توصیه می کنیم در زمان آبیاری، روی برگ ها و گل ها آب نریزید. خیس شدن برگ ها ممکن است موجب ایجاد بیماری های قارچی یا لکه روی بعضی گیاهان بشود. در هنگام آبیاری، به آرامی آب را به روی خاک گلدان بریزید و این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب از زیرگلدان شروع به خارج شدن کند.

بهتر است یک ساعت بعد از آبیاری، آب اضافی زیرگلدانی را خالی کنید.