به گزارش محیانیوز، افسردگی یک بیماری مزمن با شیوع بالاست؛ به گونهای که اختلالات مربوط به آن، دومین علت اصلی ناتوانی و بیماری در سال ۲۰۱۰ در سطح جهان شناخته شده که متاسفانه رو به افزایش هم هست؛ یعنی پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ علت اصلی بیماریها و صدمه به نظام سلامت باشد.
دکتر حسین ابراهیمی مقدم، روان شناس و استاد دانشگاه تهران و علامه در مورد افسردگی میگوید: در روان شناسی از افسردگی به عنوان سرما خوردگی روانی نام برده میشود. چون شیوع، موقتی و فصلی بودن آن شباهت زیادی به بیماری سرما خوردگی دارد.
افسردگی در تمام دنیا بین زنان بیشتر شایع است. ساختار فیزیولوژی و تغییرات هورمونی در دورانهای مختلف زندگی زنان مانند عادت ماهانه، بارداری و یائسگی از جمله دلایل مهم شیوع بیشتر افسردگی در زنان است.
از جمله نشانههای مهم بروز افسردگی بین زنان نیز کاهش اشتها، ترس، ضعف، اضطراب شدید، عصبی بودن، پرخاشگری و گریههای بیدلیل است.
به گفته این روان شناس، مطالعات در داخل و خارج کشور حاکی از آن است که میزان افسردگی تقریباً در زنها دو برابر مردان است. به نظر میرسد عوامل متعددی هم در این خصوص دخیل هستند.
همچنین مردان چون در انجام بعضی فعالیتها که باعث پیشگیری از افسردگی میشود بیشتر شرکت میکنند؛ کمتر به افسردگی مبتلا میشوند. مثلاً انجام بعضی فعالیتها مانند ورزشهای گروهی در پارکها یا خیابانها هم میتوانند بیشتر به این موضوع کمک کند. ضمن آنکه معمولاً امکانات مختلفی که برای استفاده آقایان در نظر گرفته شده هم بیشتر از امکانات مشابه برای زنان است.
همچنین اغلب زمانهای محدود و نامناسبی برای استفاده از این گونه مکانها برای خانمها در نظر گرفته میشود. نوع تربیت و فرهنگ هم عامل بسیار مهمی است؛ به ویژه در جوامع مرد سالار که زنها کمتر حق انتخاب دارند هم نمیتوانند احساس خوب و گاهی هم مفید بودن داشته باشند.