طرز تهیه آش ترخینه

به گزارش محیانیوز، طرز تهیه آش ترخینه نوع‌های مختلفی داره که مردم شهرهای غربی، با توجه به پیشینه فرهنگی و نوع زندگی جغرافیایی خودشون، از مواد اولیه مختف برای درست کردن ترخینه جامد استفاده می‌کنن تا هر وقت که نیاز داشتن، به سرعت بتونن آش ترخینه درست کنن.

آش ترخینه از ترخینه جامد درست میشه. ترخینه جامد یه نوع مواد غذاییه که به صورت سنتی خشک شده‌، و در اواخر تابستان روند درست کردنش شروع میشه و حدود ۷ روز طول می‌کشه تا ترخینه جامد به عمل بیاد.

در ادامه با بخش آشپزی مجله قرمز همراه باشید تا نحوه درست کردن ترخینه جامد رو برسی کنیم و سپس به سراغ طرز پخت آش ترخینه خوشمزه و مخصوص بریم که تو شهرهای مختلف ایران برای درمان سرما خوردگی تو روزهای سرد سال طبخ و خورده میشه

ترخینه جامد چیست؟

ترخینه یکی از آش‌های محلی شهرهای غربی ایرانه و این آش که از ترخینه جامد درست شده از دوغ، گندم و سبزی‌های متنوع محلی تهیه میشه، توی روزهای سرد سال برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا این آش رو با حبوبات مختلف طبخ می‌کنن.

ترخینه یه نوع عصاره خشک سنتیه که بافت خیلی سخت و محکمی داره و برای درست کردنش، مردم شهرهای ایلام، کرمانشاه و لرستان در اواخر تابستان و بعد از برداشت گندم، شروع به آماده سازی مواد ترخینه جامد کرده تا برای زمستان از خواص این آش مقوی بهره ببرن.

بهتره بدونید که ترخینه جامد در طی چند روز درست میشه. این ماده اولیه خشک، از پختن و سپس خشک کردن گندم تازه برداشت شده تهیه میشه که بعد از خشک شدن، گندم رو آسیاب کرده یا به بلغور تبدیل میکنن و گندم رو با دوغ محلی و سبزی‌های تازه محلی ترکیب میکنن تا دوغ به خورد گندم بره و سپس ترخینه به وجود بیاد.

مواد لازم برای تهیه ترخینه جامد

مواد لازم
بلغور گندم ۵۰۰ گرم
دوغ محلی غلیظ ۱/۵ لیتر
نعناع یا پونه تازه کوهی به میزان لازم
نمک نصف قاشق غذا خوری
زردچوبه

به میزان لازم

 

مرحله اول (مخلوط کردن کندم، دوغ و نمک)

طرز تهیه ترخینه جامد رو با انتخاب یه قابلمه مناسب شروع کنید. در ادامه بلغور گندم رو به همراه دوغ محلی و نمک داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار بدید و مواد رو هم بزنید.


مرحله دوم (هم زدن مواد)

یادتون باشه که تا زمان به جوش اومدن دوغ، مدام مواد داخل قابلمه رو بی وقفه هم بزنید، چون در غیر این صورت دوغ یه سرعت ته میگیره و بریده بریده میشه و در ادامه اگه تمایل داشتید، برای خوشرنگ شدن، یه مقدار زردچوبه اضافه کنید.


مرحله سوم (برداشتن قابلمه از روی حرارت)

در ادامه درست کردن ترخینه جامد، بهتره که به هم زدن ادامه بدید تا دوغ به طور کامل به خورد گندم بره. بعد از ترکیب شدن دوغ با بلغور گندم، یه حالت خمیری به دست میاد که بهتره قابلمه رو از روی گاز بردارید و صبر کنید تا مواد خنک بشن.


مرحله چهارم (نحوه خشک کردن ترخینه)

برای شکل دادن به ترخینه، از مواد داخل قابلمه بردارید و با دست خمیر رو گرد کرده و شبیه به کتلت اون رو باز کنید. در ادامه یه سینی آماده کرده و برگ‌های پونه کوهی رو روی سینی قرار داده و ترخینه‌ها رو با فاصله از هم، روی پونه‌ها بچینید.


مرحله پنجم (مدت زمان خشک کردن ترخینه)

این مرحله باید ترخینه‌ها رو زیر نور آفتاب قرار بدید تا کاملا خشک بشن. بهتره بدونید این مرحله حدود یک هفته طول می‌کشه، و بهتره که ۱ روز در میان، ترخینه ها رو برگردونید تا هر دو طرفشون به خوبی خشک و برای پخت آماده بشه.