به گزارش محیانیوز، طرز تهیه اشکنه خیلی راحته و تو یه چشم به هم زدن آماده میشه، اصلا این خوراک یکی از مزیتهاش اینه که به سرعت آماده میشه و با توجه به موادهای اولیه مختلف و گیاهی که داره، به شدت پر خاصیته و مخصوصا واسه فصل سرما کاربرد داره.
این غذای ساده در اصل توسط روستاییان زحمت کش به عنوان یه غذای ساده و فوری تهیه شده، اما امروزه با توجه به استفاده بیش از حد از موادهای غذایی فراوآوری شده و آماده، اهمیت و ارزش غذایی این خوراکهای ساده بیشتر مشخص میشه.
برای درست کردن اشکنه میتونید از حداقل مواد غذای تو خونه استفاده کنید و با ما همراه باشید تا در بخش آشپزی مجله قرمز نحوه درست کردن اشکنه با سیب زمین و با ماست رو به صورت جداگانه به شما همراهان گرامی آموزش بدیم که امیدوارم خوشتون بیاد
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
شنبلیله خشک شده | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | ه مقدار دلخواه |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
زرد چوبه | نصف قاشق چای خوری |
طرز تهیه اشکنه سنتی رو با شستن و پوست کندن پیاز شروع کرده و به صورت نگینی ریز خرد کنید و یه تابه مناسب روی حرارت ملایم بزارید و روغن بریزید و بعد از داغ شدن پیاز رو اضافه کرده و تفت بدید.
در این مرحله زردچوبه و فلفل سیاه رو به ِپیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا کاملا با هم دیگه مخلوط بشن و برای بهتر شدن رنگ اشکنه رب گوجه رو هم داخل تابه بریزید و به خوبی رب رو تفت بدید تا بوی خامی نداشته باشه و رنگش آزاد بشه.
روند پخت اشکنه رو با خرد کردن شنبلیله خشک با دستتون ادامه بدید و داخل قابلمه بریزید و به خوبی مواد رو با هم مخلوط کنید و حالا وقتشه که آرد رو اضافه کنید و واسه این که گلوله نشه، به صورت کم کم داخل قابلمه بریزید و هم بزنید.
برای غلیظ شدن اشکنه و این که لعاب بیشتری داشته باشه، بهتره که سیب زمینی رو به صورت مکعبی ریز خرد کنید و سپس داخل قابلمه ریخته و با بقیه مواد مخلوط کنید و حدود ۲ دقیقه تفت بدید تا یکم خودش رو بگیره.
طبخ اشکنه رو با اضافه کردن ۳ لیوان آب به قابلمه ادامه داده و درب قابلمه رو هم ببندید و بزارید تا سیب زمینی با مواد به آرامی با هم دیگه پخته بشن.
یکی از مواد غذایی مهم تو اشکنه تخم مرغ هست که بعد از پخت سیب زمینی، ۲ عدد تخم مرغ رو داخل قابلمه بریزید و به خوبی مواد رو هم بزنید، تا بافت تخم مرغها سفت بشه و سپس از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرو بکشید
مواد لازم برای تهیه اشکنه با ماست و تخم مرغ برای ۴ نفر | |
ماست | نصف لیوان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
تخم مرغ | ۲ عدد |
سبزی معطر شامل شنبلیله و تره و شوید | ۱۰۰ گرم |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار دلخواه |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
زرد چوبه | به میزان لازم |
آب | ۴ لیوان |