به گزارش محیانیوز، طرز تهیه ورکواز به شهر نهاوند برمیگرده و از زمانهای قدیم پخت این آش در این مناطق کوهستانی رایج بوده و مردم در فصل بهار برای چیدن ورکواز به کوهها، اطراف باغها و رودخانهها رفته و این گیاه رو تهیه میکنن.
ورکواز از چند پیازچه کوچیک تشکیل شده و به صورت خانم مزه و بوی به شدت تندی داره و به همین دلیل این گیاه کوهستانی به همراه عدس، برنج و بلغور گندم پخته میشه که بوی تندی که داره گرفته بشه.
آش محلیای که از گیاه یک منطقه کوهستانی درست میشه یاد اور فرهنگ و سبک زندگی مردم اون منطقه و استفاده از مواد غذایی طبیعی برای درست کردن غذاهای سالم و پر انرژیه که به همین دلیل برای آشنا شدن و بهره بردن از خواص غذاهای محلی، ما برای شما طرز تهیه آش ورکواز خوشمزه و پرخاصیت رو آماده کردیم که امیدوارم خوشتون بیاد.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
سبزی ورکواز | ۱ کیلو |
اسفناج | ۲۵۰ گرم |
عدس | ۱ پیمانه |
بلغور گندم | ۱/۲ پیمانه |
برنج | ۱/۵ پیمانه |
نمک | به مقدار کافی |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوریَ |
۱- طرز تهیه آش ورکواز رو با خیساندن حبوبات شروع کنید و برنج، عدس و بلغور ذرت رو در کاسههای جداگانه بریزید و بزارید که با آب چند ساعت خیس بخوره
۲- ورکواز رو برای پختن آش در ابتدا باید به خوبی بشویید و یه قابلمه مناسب رو روی حرارت متوسط گذاشته و سبزی ورکواز رو داخل قابلمه ریخته و بهش آب اضافه کنید که در حدود نیم ساعت بپزه.
۳- نحوه پختن آش ورکواز رو با شستن و خورد کردن اسفناج ادامه داده و به قابلمه حاوی ورکواز اضافه کنید که با هم دیگه به خوبی پخته و آماده بشن، اما مراقب باشید که سبزیجات نرم و له نشن.
۴- عدس رو آبکش کرده و در ابتدا اون رو داخل یه قابلمه حاوی آب بریزید که یه خورده نرم و پخته بشه. یادتون باشه که درب قابلمه رو نبندید و بعد از نرم شدن عدس، برنج و بلغور گندم رو بهش اضافه کنید.
۵- برای درست کردن آش ورکواز، سبزیجات پخته شده رو به قابلمه حاوی حبوبات اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. ادامه کار رو با خورد کردن پیاز به صورت خلالی درشت ادامه بدید.
۶- پیاز خورد شده رو داخل یه تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بزارید. بعد از نرم و سبک شدن پیازها، فلفل سیاه و زردچوبه رو داخل تابه بریزید و به خوبی هم بزنید که پیاز داغ آماده بشه.
۷- پختن آش رو با اضافه کردن پیازداغ و ادویه به قابلمه حاوی حبوبات اضافه کرده و حالا به آش، نمک اضافه کنید و به خوبی هم بزنید و از آش برای خوش نمک بودن بچشید. اگه لازم داشت دوباره نمک بزنید.
۸- آش ورکواز پختن به این صورته که مدام آش رو باید هم بزنید که یه حالت حلیم مانند به دست بیاد، به طوری کش بیاد و غلظت زیادی داشته باشه و این کار فقط با هم زدن بی وقفه به دست میاد.
۹- آش که به غلظت مناسب رسید، بزارید که جا بیوفته. یادتون باشه هر جایی که فکر کردید آش نیاز به آب اضافی داره، فقط آب جوش به آش در حال پخت اضافه کرده و بزارید که با هم زدن به خوبی پخته و غلیظ بشه.