اطلاعات مهم درباره نخود فرنگی

به گزارش محیانیوز، با فرا رسیدن فصل بهار بازار خرید سبزیجات فصلی مانند نخود فرنگی ، باقلا و... گرم می شود و خانم های خانه دار این سبزیجات خوشمزه و پر فایده را در این فصل خریداری و تا فصل زمستان نگهداری می نمایند تا در سراسر سال غذاهای خوشمزه ای با آنها تهیه کرده و از خواصش بهره مند شوند.

گرچه تازه خوری این سبزیجات سبب بهره مندی بیشتر از خواص آنها خواهد شد اما متاسفانه این نوع از سبزیجات در طول سال موجود نیستند . اگر علاقه مند هستید که در زمستان نیز از این سبزیجات استفاده کنید باید طریقه نگهداری از آنها را بدانید.

برای خرید نخود فرنگی این نکات را بدانید :

  1. اواخر اردیبهشت یا اواسط خرداد می توانید نخود فرنگی از سبزی فروشی ها خریداری کنید.
  2. هنگام خرید بهتر است نخود های درشت ، سالم و با کیفیت را انتخاب کنید.
  3. هنگام خرید نخود سبز به پوسته ها دقت کنید و نخودی را انتخاب نمایید که ظاهر پوست نخود آنها سبزرنگ و بدون هرگونه زردی و لکه باشد.
  4. برای منجمد کردن نخود فرنگی باید از نخود فرنگی جوان استفاده کرد.
  5. نخود فرنگی انتخاب کنید که دانه آن ها کاملاً گرد و رنگ سبز چمنی باشد.
  6. از خرید نخودهای لکه دار و کپک زده که ارزان تر خودداری کنید.
  7. اگر نخودفرنگی را به صورت پوست کنده شده تهیه می کنید ، نخودهای لزج را خریداری نکنید زیرا نخودهای لزج کهنه هستند.

نحوه جدا کردن پوست نخود فرنگی :

جدا کردن غلاف نخود فرنگی و دانه آن آسان است اما اگر وقت کافی برای این کار ندارید زمان فریز کردن ، پس از شستشوی نخود فرنگی ها آنها را با غلاف درون آب جوش بریزید ، بعد چند دقیقه خواهید دید که نخود ها از غلاف جدا می شوند.

نگهداری نخود فرنگی

طریقه نگهداری نخود فرنگی برای فصول دیگر سال :

برای نگهداری از سبزیجات فصلی برای فصل های دیگر 2 روش وجود دارد :

  1. فریز کردن
  2. کنسرو کردن

طریقه فریز کردن نخود فرنگی :

  1. ابتدا نخود فرنگی های جوان ، مرغوب با رنگ سبز تیره را خریداری می کنیم.
  2. پوست نخود ها را جدا و دانه دانه می کنیم.
  3. مقداری آب در یک قابلمه می ریزیم تا جوش آید.
  4. پس از به جوش آمدن آب نخود فرنگی دانه دانه شده را درون آن بریزید.
  5. مقدار نخود فرنگی باید طوری باشد که جوش خوردن آب متوقف نشود.
  6. پس از یک دقیقه جوش دادن، نخود فرنگی را درون آبکش بریزید.
  7. سپس روی نخودها آب سرد بریزید یا نخود ها را در جریان هوای سرد، قرار دهید.

بسته بندی نخود فرنگی ها :

پس از سرد شدن نخود فرنگی های جوشانده شده باید نخود فرنگی ها را بسته بندی کنید. برای بسته بندی نخود فرنگی ها از کیسه های یکبار مصرف فریزری یا زیپ کیپ استفاده کنید. در هر کیسه مقدار لازم نخود فرنگی برای هر وعده غذایی را بریزید و پس از خارج کردن هوای درون کیسه، آن ها را در فریزر قرار دهید.

فریز نخود فرنگی

چه کنیم تا نخود فرنگی ها سبز بماند؟

برخی از خانم ها پس از جدا کردن غلاف نخود فرنگی ها ، آنها را شسته و پس از رفتن آب شان بسته بندی می کنند اما این کار سبب تغییر رنگ نخود فرنگی ها می شود . برای سبز ماندن نخود فرنگی ها باید با طریقه بلانچ کردن آنها آشنا باشید.

بلانچ کردن سبزیجات یعنی سبزیجات را نیم پز و برای پخت نهایی آماده کنیم . این کار سبب می شود زمان مصرف نخود فرنگی ها سفت و دیر پز نباشند و رنگ سبز آنها حفظ شود.