عادت‌هایی که با آن می‌توانید پیری خود را دور بزنید

به گزارش محیانیوز، به نظر می‌رسد از زمان‌های بسیار قدیم، بشر به دنبال راهی بوده است که به «چشمه جوانی» منتهی شود؛ یعنی راه‌هایی برای تضمین زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر.

بسیاری از مطالعات اخیر شواهد قوی در حمایت از این ایده ارائه کرده‌اند که تغییرات ساده و قابل دستیابی در شیوه زندگی می‌تواند به ما کمک کند که برای مدت طولانی‌تری سالم باشیم و خطر مرگ زودرس را در خود کاهش دهیم.

به عنوان مثال، تحقیقات ارائه شده از سوی انجمن قلب آمریکا ۲۰۲۳ به عنوان یک منبع معتبر نشان می‌دهد که هشت عادت سالم می‌تواند پیری بیولوژیکی را تا شش سال کاهش دهد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، این عادات مربوط به رژیم غذایی، حفظ وزن مناسب، پرهیز از دخانیات، رعایت بهداشت خواب، مدیریت کلسترول، قند خون و فشار خون، و مهمتر از همه، فعال ماندن از نظر بدنی است.

محققان دانشگاه کادیز در اسپانیا، مطالعات مختلفی را انجام داده‌اند که ارتباط بین اشکال مختلف ورزش و خطر مرگ ناشی از علل مختلف را بررسی کرده است. در یکی از مهمترین مطالعات تأثیر فعالیت بدنی هوازی متوسط، مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری ملایم، فعالیت بدنی هوازی شدید، مانند دویدن و فعالیت‌های تقویت‌کننده عضلات، مانند وزنه‌برداری را مورد بررسی قرار دادند. یافته‌های آن نشان داد که ترکیبی متعادل از همه این اشکال ورزش برای کاهش خطر مرگ و میر بهترین کارایی را دارد.

به طور خاص، حدود ۷۵ دقیقه ورزش هوازی متوسط، به علاوه بیش از ۱۵۰ دقیقه ورزش شدید، در کنار حداقل دو جلسه تمرین قدرتی در هفته، با خطر کمتر مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط بود.

زمانی که نوبت به کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی به میان آمد، این محققان پیشنهاد کردند حداقل ۱۵۰ تا ۲۲۵ دقیقه فعالیت بدنی متوسط را با حدود ۷۵ دقیقه ورزش شدید و دو یا چند تمرین قدرتی در هفته ترکیب کنند.

اما در مورد افرادی که تقریباً به همان اندازه ورزشکار نیستند چه؟ حداقل «مقدار» ورزش که می‌تواند به دفع برخی از شرایطی که بیشترین تهدید را برای سلامتی به همراه دارند، کمک کند، چقدر است؟ همین محققان در دسامبر ۲۰۲۲، یافته‌های یک مطالعه قبلی را در مجله قلب اروپا منتشر کردند.

این تحقیق نشان داد در این نوع از افراد انجام ورزش شدید تنها به مدت ۲ دقیقه در روز می‌تواند خطر مرگ ناشی از سرطان یا حوادث قلبی عروقی را کاهش دهد. محققان دریافتند شرکت‌کنندگانی که هرگز ورزش شدید انجام ندادند، ۴ درصد در معرض خطر مرگ در طی ۵ سال بودند، اما انجام کمتر از ۱۰ دقیقه فعالیت شدید در هفته، این خطر را به نصف کاهش داد. علاوه بر این، خطر مرگ آنها برای کسانی که حداقل ۶۰ دقیقه در هفته ورزش می‌کردند، دوباره به نصف کاهش یافت.