به گزارش محیانیوز،نان و برنج در سفره غذایی ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد چرا که نسبتا ارزان، خوشمزه و سیر کننده است. بسیاری از افراد دارای اضافه وزن برنج را از غذاهای خود حذف کرده و تنها به خوردن نان روی می آورند اما آیا برنج لاغر کننده است یا نان؟ آیا می توان برنج و نان را از سفره غذایی حذف کرد؟ آیا نخوردن نان یا برنج موجب کاهش وزن می شود؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات می توانید این بخش را مطالعه کنید
برای لاغری نان بخوریم یا برنج؟
اضافه وزن و چاقی یکی از بزرگترین مشکلات این روزها مردم در دنیا است. کم شدن فعالیتهای فیزیکی، اضافه شدن فست فودها و شیرینیها به برنامه روزانه غذایی و... از علتهای افزایش روند چاقی میباشد. برای حل مشکل چاقی رژیمهای غذایی مختلفی وجود دارد که برخی از آنها مضر هستند. یک رژیم متعادل برای لاغری تمامی مواد غذایی را در خود جای داده است پس در این رژیم شما میتوانید هم نان و هم برنج به مقدار مشخص بخورید و لاغر شوید.
برخلاف باور بسیاری از افراد هیچ ماده غذایی سالمی به تنهایی چاق کننده نیست مگر اینکه از روشهای غلطی برای تهیه آن استفاده شود و میزان زیادی هر روز مصرف شود پس خوردن نان و حذف برنج شما را لاغر نخواهد کرد، اگر شما برنج را حذف کنید، اما به مقدار زیادی نان بخورید هرگز کاهش وزن نمییابید، میتوانید هم برنج و هم نان را در مقدار مناسب بخورید و لاغر شوید و هیچ یک را حذف نکنید.
۷ قاشق برنج معادل:۵/۲ کف دست نان سنگک، ۵/۲ کف دست نان بربری، ۴ کف دست نان تافتون، ۶ کف دست نان لواش، یک عدد نان باگت است، یعنی شما میتوانید مثلا به جای ۵/۲ کف دست نان سنگک، ۷ قاشق برنج میل کنید.معایب حذف نان و برنج
تعهد به رژیم بدون نان و برنج سخت بوده و در طولانی مدت منجر به اختلال در خوردن غذا، کمبود ویتامینها و مواد معدنی، تغییرات در هورمونهای گرسنگی و سیری، ریزش مو، کاهش میزان متابولیسم، مشکلات متابولیکی، بدخوابی، تهوع و عملکرد ضعیف ذهنی و... می شود.
برای لاغری چه نان و برنجی بخوریم؟
بهترین نان برای لاغری و کاهش وزن، نانی است که از آرد سبوسدار درست شده باشد. نان سنگک و نان جو به شرطی که هردو آنها را از آرد کامل و سبوسدار تهیه کرده باشند، جزو بهترین نان برای لاغری هستند،آردی که در تهیه نان لواش و تافتون به کار می رود، سبوس کمتری دارد. آرد ستاره که در تهیه بربری و نانهای فانتزی مصرف میشود، نیز از نظر میزان سبوس در مقام سوم قرار دارد. آرد نول پایینترین میزان سبوس را به خود اختصاص داده و ارزش تغذیهای پایینی دارد.