به گزارش محیانیوز،در استان هانام در شمال ویتنام بقایای اسکلتهای انسان متعلق به ۱۰۰۰۰ سال قبل کشف شده است.
این قدیمیترین بقایای انسان است که تاکنون در ویتنام کشف شده است. مدیر اداره فرهنگ، ورزش و گردشگری استان هانام، در یک نشست خبری گفته است: «بقایای اسکلت انسان در جریان کاوشهای در حال انجام توسط موسسه باستانشناسی ویتنام پیدا شده است.»
بر طبق گفتههای مای ثان چونگ، باستانشناسان سه گور متعلق به کودکان و بزرگسالان را به همراه اجساد افرادی، که در حالت قرارگرفته روی زانو دفن شده بودند، کشف کردهاند.
مای ثان چونگ میگوید: «این نخستینباری است که بقایای ۱۰۰۰۰ ساله اسکلت انسان در ویتنام کشف شده است.»
باستانشناسان علاوه بر بقایای اسکلت انسان پوستههای نرمتنان و استخوانهای دندانی متعلق به جانوران کوچک را نیز در گودالهای حفاری کشف کردهاند که احتمالا منابع غذای مردمان باستانی بوده است.
ابزارهای سنگی کشفشده در این محوطه خیلی بزرگ نیستند. نوع و ویژگی فناوریهای این ابزارها نشان میدهد که این ابزارها منسوب به فرهنگ هوآ بین هستند که ۱۵۰۰۰ سال قدمت دارد و تا ۲۰۰۰ سال قبلازمیلاد تا شمال ویتنام گسترش یافته بوده است.
باستانشناسان در طی کاوشهای باستانی در دو غار در کیم بانگ مصنوعات و اشیاء قابلتوجهی متعلق به عصر دیرینه ماقبل تاریخ را نیز کشف کردهاند.
این یافتهها شامل فسیلهای حیوان و قطعاتی از طناب سفالی قهوهای مایل به قرمز است که میتوان آنها را به فرهنگ دانگ سان منسوب کرد که در یک دوره تاریخی از ۱۰۰۰ سال قبلازمیلاد تا قرن اول میلادی، در دره رود سرخ، واقع در شمال این کشور، شکوفا شدند.
برطبق موسسه باستانشناسی ویتنام، مصنوعات کشفشده در کیم بانگ را میتوان به یک دوره تاریخی وسیع منسوب کرد که از اواخر دوران پلیستوسن تا اواخر دوران هولوسن، تقریبا بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ سال قبل، را در بر میگیرد.