خواص ماش
کاهش میزان کلسترول
یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده ¬اند، آنتی ¬اکسیدان ¬های موجود درماش از ایجاد رادیکالهای آزاد در خون جلوگیری می کنند.
از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می تواند از قلب در برابر بیماری ¬های قلبی محافظت کند.
کاهش فشار خون
تحقیقات درباره این دانه نشان داده¬ اند که پپتیدهای موجود در آن می توانند باعث کاهش تحرک عروق خونی و در نتیجه کاهش فشار خون شوند .
افزایش تحرک عروق موجب افزایش فشار خون می شود.
مبارزه با سرطان و جلوگیری از گسترش آن
ماش دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می کند. مطالعات نشان می دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب ها و جهش ها محافظت می ¬کند.
جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع دو و درمان آن
مطالعات در این زمینه نشان داده اند که ماش می تواند گلوکر خون، کلسترول تام و سطح تری گلیسرید را کاهش دهد. این امر در افزایش پاسخ به انسولین و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو موثر است.
فراهم کردن پروتئین های بدن
ماش شامل پروتئین های گیاهی است.
پروتئین های گلوبولین و آلبومین حدود ۸۵ درصد از مجموع اسیدآمینه های موجود در ماش را تشکیل می دهند.
ماش برای افرادی که گیاه خوار هستند و به دنبال پروتئین های گیاهی میباشند، بهترین گزینه است.
افزایش سطح ایمنی بدن
مواد مغذی موجود در ماش دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی هستند که به افزایش توان سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها و باکتری ها کمک می ¬کنند.
فراهم کردن مواد مغذی ضروری بدن
ماش شامل ویتامین ها و مواد معدنی است که برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند.
فولات موجود در این دانه نقش مهمی در سنتز DNA، تعادل هورمونی، عملکرد های شناسایی بدن و تولید مثل دارد. هم چنین منیزیم موجود در آن به ترمیم بافت های عضلانی و سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
سلامت و زیبایی بدن
ماش یکی از سالمترین منابع پروتئین گیاهی است. مطالعات نشان داده اند که ماش به فعالیتهای بیولوژیکی از جمله آنتی اکسیدان، ضد میکروبی، ضد التهاب و اثرات ضد فشار خون و تومور کمک فراوان میکند. این دانه غنی، کالری کمی دارد و حاوی بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
به همین دلیل برای کسانی که در حال رژیم لاغری هستند مصرف ماش توصیه میشود، زیرا بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به دلیل دارا بودن ویتامین A. و D. نیازهای بدن را تامین میکند. همچنین فواید ماش برای تقویت بینایی و اعصاب مفید است.
جوان سازی پوست
از دیگر خواص ماش برای زیبایی، شادابی پوست است. میتوان با خوردن ماش به سلامت پوست کمک کرد و مشکلات پوستی را بهبود بخشید. ماش سرشار از فیتواستروژن است که از پیری پوست جلوگیری میکند. مواد مغذی موجود در ماش به ساخت کلاژن و الاستین که باعث جوان سازی پوست میشوند، کمک میکند.
مبارزه با چاقی
یکی دیگر از خواص ماش، مبارزه با چاقی و کمک به کاهش وزن است.
مطالعات نشان داده اند که غذاهای حاوی فیبر بالا به کاهش وزن کمک میکنند.
از آن جایی که این دانه دارای مقادیر زیادی فیبر و پروتئین است، باعث افزایش حس سیری در فرد و در نتیجه کاهش وزن می شود.
کمک به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی
این دانه به تسکین درد و گرفتگی عضلات کمک می کند. ویتامین B موجود در ماش، در کاهش نوسانات هورمونی که موجب بروز علائم PMS میشود، نقش دارد.
فولات، منیزیم و ویتامین B۶ این دانه باعث کاهش گرفتگی و درد عضلات، سر درد، نوسانات حلقی و خستگی می شوند.
کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم مواد
از دیگر خواص ماش این است که راحت تر از سایر دانهها هضم می¬ شود و به دلیل داشتن فیبر بالا، میتواند به بهبود فرآیند هضم کمک کنند.
هم چنین باعث کاهش مشکلات گوارشی از جمله یبوست و سندرم روده تحریک پذیر میشود.