همای سعادت چه جایگاهی بین مردم ایران داشته؟

به گزارش محیانیوز،مهدی مظاهری شاعر و پژوهشگر حوزه ادبیات در برنامه صبحگاهی «و اما امروز» که از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، درباره تصویر پرنده هما یا پرنده کرکس ریش‌دار که طی روزهای اخیر بحث برانگیز شد و ارتباط آن با همای سعادت گفت: مقولات افسانه‌ای و اسطوره‌ای را باید با همان نگاه و در همان فضا تحلیل کرد. مثل اینکه می‌گوییم فلان حیوان یک‌صورت فلکی هم دارد که این صورت فلکی می‌تواند کاملاً هم با ان حیوان تطابق نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مردم پرنده هما را به فال نیک گرفته و به آن باور دارند، افزود: همای در میان مواردی که در اساطیر ما وجود دارد جایگاه ویژه‌ای دارد و از حافظ و سعدی تا شهریار درباره هما شعر سروده اند و همه ماجرای این پرنده اسطوره‌ای از انجاست که در فضای اساطیری پرندگانی داریم که رابطه زمین و اسمان را برقرار می‌کنند و غیر از اینکه شناخته شده هستند هر یک عملکردهای خاص خود را دارند.

این پژوهشگر حوزه ادبیات گفت: یکی از این پرندگان، هما است که دو بار در سال یعنی نیمه اول شهریور و نیمه اسفند بر زمین می‌نشیند و جذابیت این اتفاق اخیر همین بود که در نیمه اول اسفند دیده شد و رؤیت ان در طالقان یعنی نقطه‌ای اسطوره هم بود.

مظاهری در پایان با اشاره به مساله رویت کرکس استخوان‌خوار در اسطوره‌ها گفت: این اتفاق به فال نیک گرفته شد که می‌تواند موجب دستگیری باشد. آنچنان که در اساطیر داریم اگر سایه این پرنده بر فردی بیفتد سعادتمند و کامران است و اگر بر مردمانی بیفتد آینده خوبی در انتظارشان است. نتیجه این اتفاق در اساطیر ما این است که مردم با تحولی ناگهانی و جهانی و اتفاقی بزرگ مواجه خواهند شد.