نمک رنگی بخوریم یا نه؟

به گزارش محیانیوز، احمد اسماعیل‌زاده؛ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه "نمک‌های رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر می‌اندازند"، اظهار کرد: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌‌های نمک به دست می‌آید. سنگ نمک بیشتر برای یخ‌‌زدایی به‌کار می‌رود و این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نیست.
وی با اشاره به تبلیغات استفاده از نمک‌های رنگی و سنگ نمک بیان کرد: امروزه درخصوص مصرف نمک‌های رنگی و سنگ نمک، شاهد تبلیغات گسترده از سوی افراد شیاد و ناآگاه هستیم، در تبلیغات، این افراد عنوان می‌کنند که "به‌جای مصرف نمک‌های تصفیه‌شده یُددار از نمک‌های رنگی و سنگ نمک استفاده کنید"، و دلیل‌شان این است که "این نمک‌ها طبیعی است و فشار خون را بالا نمی‌برند و حاوی عناصری مانند آهن و منیزیم هستند که برای بدن مفید است"! در حالی که نمک‌های رنگی و سنگ نمک به‌دلیل اینکه از معادن و دریاچه‌ها و کوه‌ها استخراج می‌شوند، حاوی ناخالصی‌های متعدد و ذرات شیمیایی همچون فلزات سنگین سرطان‌زا هستند که برای سلامت مصرف‌کننده مضر است و می‌توانند زمینه ابتلا به سرطان را در فرد ایجاد کنند.

 
 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین به‌دلیل وجود گچ و شن و خاک در این نمک‌ها به‌دلیل تصفیه نشدن، این‌گونه نمک‌ها می‌تواند در فرد مصرف‌کننده احتمال ایجاد سنگ کلیه را ایجاد کند بنابراین، آگاه باشید و فریب تبلیغات این افراد ناآگاه و سودجو را نخورید و برای سلامتی خودتان از نمک تصفیه‌شده یُددار استفاده کنید.

به گزارش تسنیم، پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی‌بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه‌شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه‌شده یُددار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ 1 بهمن ماه آغاز شده است و تا 15 بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.