کد خبر: ۳۱۴۷۷
تاریخ: ۰۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن از ابتدای نوروز امسال در مصلی تهران برپا میشود و طبق روال هرسال خانمهای محجبه میتوانند نسبت به خرید پوشاک اسلامی در جریان این نمایشگاه اقدام کنند.
با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز، نمایشگاه بینالمللی قرآن امسال از تاریخ یکم تا پانزدهم فروردین ماه در محل مصلای تهران برگزار میشود و بخش فروش پوشاک عفاف و حجاب که همواره از پرطرفدارترین بخشهای این نمایشگاه به شمار میرود، با ۱۵۰ غرفه، محصولات عفیفانه از قبیل چادر، مانتو، عبا، لباسهای مجلسی و کلیه ملزومات حجاب و همچنین پوشاک مردانه و کودکانه را عرضه میکند. به گفته اسدالله سلیمانی رئیس انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب، در این نمایشگاه تمام محصولات طبق نظارت مستقیم اتحادیه خیاطان با ۱۵ درصد تخفیف به فروش میرسد.
قیمتگذاری و نظارت مستقیم اتحادیه خیاطان
از آنجایی که کیفیت و قیمت دو اولویت مهم خریداران به شمار میرود، در این نمایشگاه سعی شده تمام اجناس با برخورداری از این دو فاکتور در اختیار مشتریان قرار بگیرند. سلیمانی در این باره توضیح میدهد: «امسال برای نخستین بار اتحادیه خیاطان را پای کار آوردیم تا متخصصین این حوزه نسبت به قیمت گذاریها اقدام کرده و نظارت مستقیم نسبت به قیمتها داشته باشند که البته در طول برگزاری نمایشگاه نیز بازرسان اتحادیه نسبت به اجرای دقیق قیمتهای مصوب حضور فعال دارند تا شائبهای نسبت به گرانی اجناس باقی نماند.»
ارائه طرحهای حمایتی و تشویقی طبق روال هرسال
نمایشگاه عفاف و حجاب در جریان برگزاری نمایشگاه قرآن به سبب عرضه مستقیم و متمرکز پوشاک ایرانی اسلامی، هرساله میزبان شمار قابل توجهی از مردم بویژه بانوان محجبه کشورمان است و ضمنا با طرحهای پرطرفداری همچون نذر حجاب (تعویض چادرهای کهنه با نو با دریافت مبلغ زیر ۵۰۰ هزارتومان از مشتری)، دوخت رایگان چادر و حجاب اولیها توانسته نظر بازدیدکنندگان را با شکل ویژهای جلب کند. رئیس انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی در این باره توضیح میدهد: «انجمن تولید کنندگان پوشاک اسلامی نه به عنوان یک نهاد مسئول در بحث عفاف و حجاب بلکه به عنوان یک تشکل مردمی با دغدغه عفاف و حجاب تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتواند به نیاز بانوان محجبه کشور پاسخ دهد که طرحهای تشویقی و خدماتی نیز در همین راستا به بانوان محجبه ارائه میشود. مثلا در طرح حجاب اولیها با همراهی و حمایت خود تولیدکنندگان، همچون گذشته هدایایی را برای تشویق و ترغیب دختران زیر ۹ سال درنظر گرفتهایم و اگر افراد خیر و دغدغه مندی در بحث حجاب نیز تمایلی برای همراهی ما در تامین هدایا داشته باشند، قطعا استقبال خواهیم کرد، هرچند که انتطار داریم نهادهای مسئول متناسب با وظایفشان در بحث حجاب وارد عمل شده و خود آنها کاری در این زمینه انجام دهند!»
گلایههایی که پاسخ مسئولان را میطلبد
عرضه پوشاک اسلامی در جریان برگزاری نمایشگاه قرآن که اصلیترین مخاطبان آن نیز بانوان محجبه هستند، طرفداران بسیاری دارد و این نیز به سببعدم دسترسی بانوان کشورمان به سکوهای متمرکز فروش لباس عفیفانه است. گلایهای که سال هاست توسط این قشر از بانوان مطرح میشود اما تاکنون چارهای برای آن اندیشیده نشده است. حالا با این تفاسیر و به سبب استقبال قابل توجه خانمهای محجبه از بخش پوشاک اسلامی نمایشگاه قرآن و اهمیت فرهنگی این بخش، انتظار میرود متولیان این امر مساعدت چشمگیری با انجمن داشته باشند. موضوعی که به شدت مورد گلایه رئیس انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی است. سلیمانی میگوید:«ما به عنوان یک تشکل مردمی وظیفه قانونی برای برپایی نمایشگاه و ایجاد سکوی فروش پوشاک عفیفانه نداریم و صرفا دغدغه مندی ما نسبت به مسئله عفاف و حجاب، مطالبه بانوان محجبه و توجه به مباحث فرهنگی باعث میشود در این زمینه وارد عمل شویم تا شاید بتوانیم گرهای از مشکلات فرهنگی باز کنیم، بنابراین انتظار حمایت از حاکمیت باتوجه به اینکه حجاب پاشنه آشیل کشور است، انتظاری کاملا به جا به شمار میرود که متاسفانه خلا این حمایتها به شدت احساس میشود.»
جای بسیاری از تولیدکنندگانمان خالی است
سلیمانی در ادامه صحبت هایش به جای خالی بسیاری از تولیدکنندگان در نمایشگاه و همچنین عدم همراهی رسانه جهت اطلاع رسانی به بانوان محجبه اشاره کرده و ادامه می دهد:«درخصوص عدم حمایت ها مثلا در یک مورد بسیار ساده میتوان به محدودیت غرفههای اختصاص داده شده به فروش محصولات حجاب و گرانی هرساله غرفهها اشاره کرد که این حق انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی نیست. متاسفانه ما در این نمایشگاه فقط ۱۵۰ غرفه داریم که با توجه به تمایل ۴۰۰ تولید کننده برای حضور در نمایشگاه مجبور به قرعه کشی شدیم که این مساله اصلا شایسته تولید کنندگان پوشاک اسلامی نیست.» او اضافه می کند: «یا مثلا در بحث پوشش خبری و اطلاعرسانی به مردم و جامعه زنان محجبه با ضعفهای بسیاری مواجه هستیم. رسانههای دولتی که باید حامی ما در این زمینه باشند، توجه چندانی به این حمایت ندارند، بنابراین امیدوارم متولیان امر عفاف و حجاب، ظرفیت این دست از نمایشگاهها در توسعه مباحث فرهنگی حجاب را جدی بگیرند و دست یاری خود را به سمت ما دراز کنند.»لازم به توضیح است که بخش فروش و عرضه پوشاک اسلامی در قالب ۱۵۰ غرفه متنوع در رواق غربی مصلی امام خمینی برپا میشود و خریداران میتوانند به مدت ۱۵ روز و در تمام ساعات برپایی نمایشگاه قرآن یعنی از ۱۷ تا ۳۰ بامداد، از این غرفهها بازدید به عمل آورند.