ستی مولایی؛ این غذا دارای دستور غذای آسان و در عین حال خوشمزه است. خوبی این غذا به این است که فرقی نمیکند این چاپلیها را با گوشت چرخ کرده مرغ یا گوسفند بپزید، مهم انتخاب سبزیهای تازه در این دستور غذایی است. درست است که خاستگاه کباب در خاورمیانه ایران است اما به دلیل خوشمزه بودن این غذای لذیذ در کشورهای مجاور به ایران این غذا با دستور غذاییهای متفاوت پخته میشود. نام "چاپلی" از کلمه پشتو "چاپریخ" به معنای مسطح است که شبیه ظاهر این کباب ها است.
مواد لازم
سینه مرغ چرخ شده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
تخم مرغ: ۱ عدد
نعنا: ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و قرمز: ۱ قاشق چایخوری
پودر گشنیز و زیره: ۱ قاشق مرباخوری
آرد ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
مرحله اول
اطمینان حاصل کنید پیاز شما بدون مایع یا آب باشد؛ در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه به پیاز و یک عدد تخم مرغ اضافه کنید.
مرحله دوم
در این مرحله؛ نعنا، گشنیز را به همراه ادویه به مخلوط اضافه کرده و با دست آن را به خوبی ورز دهید. سپس به مدت 30 دقیقه آن را در یخچال نگاه دارید.
مرحله سوم
پس از 30 دقیقه مواد آماده شده را از یخچال درآورده و با دست آن را قالب بزنید. روغن را داخل تابه ریخته و بگذارید تا داغ شود، سپس قالب های آماده چاپلی را که با دست درست کردید را داخل تابه ریخته تا دو طرف آن مانند کتلت سرخ شود.
مرحله چهارم
برای سرو گوجه ها را کات کرده و به همراه دانههای انار کنار چابلیهای خوشمزه بریزید. چابلی کباب را میتوان در کنار نون یا برنج سرو کرد.
نکاتی برای نرم و آبدار کردن چاپلی کباب
منبع:
https://gypsyplate.com/chicken-chapli-kababs/