به گزارش محیانیوز،این پیشرفت بزرگ که با تلاش دانشگاه ملی سئول و موسسه انرژی گداختی کره بدست آمده بدین معناست که دانشمندان توانسته اند یک واکنش گداخت هسته ای را در دماهای فراتر از ۱۰۰ میلیون درجه سلسیوس به مدت نیم دقیقه ممکن سازند. رآکتور هسته ای که در مرکز تحقیقات پیشرفته توکاماک در ائه جون واقع شده، به مدت ۲۰ ثانیه به دمای ۱۰۰ میلیون درجه سلسیوس رسیده است. در مقایسه باید بدانید که دمای هسته خورشید ۱۵ میلیون درجه سلسیوس است، ستاره ای که قدرت آن را گداخت یا همجوشی هسته ای تولید می کند.
یو سوک جائه، رییس موسسه انرژی گداختی کره در این باره گفته است :«ما معمولاً می گوییم که انرژی گداختی یک منبع انرژی رویایی است- تقریباً بی پایان است، با تولید اندک گازهای گلخانه ای و بدون زباله های هسته ای بسیار زیاد- اما این پیشرفت اخیر به معنای این است که گداخت یک رویا نیست». سوک جائه می گوید که هدف تیم تحقیقاتی او ساخت رآکتوری است که بتواند به مدت ۵ دقیقه معادل ۳۰۰ ثانیه در چنین دمایی کار کند. وی در این باره گفته است: «این پایان داستان نیست، ما باید به ۳۰۰ ثانیه برسیم- ۳۰۰ ثانیه حداقل پنجره زمانی است که عملیات های باثبات را نشان می دهد و سپس این پلاسما می تواند برای همیشه کار کند». محققان همواره در تلاش برای توسعه روش های جدید به منظور خلق مقادیر زیاد انرژی در مسیر مبارزه با بحران انرژی بوده اند.
در فوریه گذشته، یک تیم تحقیقاتی بریتانیایی اعلام کرد که خورشیدی مصنوعی ساخته که دمای آن به مدت ۵ ثانیه به ۱۰ برابر دمای هسته خورشید رسیده است. این رآکتور آزمایشی که در آبینگدون، در مجاورت آکسفورد، ساخته شده توانسته رکورد جهانی تولید انرژی را با ۵۹ مگاژول بشکند که برای تامین انرژی ۱۰,۰۰۰ خانه کافی است. دستاوردهای اخیر در زمینه رقابت برای تولید انرژی گداختی بی پایان بسیار قابل توجه بوده و در یک مورد محققان چینی توانسته اند به مدت ۲۰ دقیقه، یک رآکتور را در دمای ۷۰ میلیون درجه سلسیوس راه اندازی کنند. بر خلاف تکنولوژی شکافت هسته ای، انرژی گداختی یا همجوشی باعث تولید گازهای گلخانه ای مانند بخار آب، دی اکسید کربن، متان، اکسید نیتروس و ازون نمی شود. همچنین خطرات حوادث مرتبط با گداخت هسته ای نیز به خاطر اینکه هیچ محصول رادیواکتیوی ندارد کمتر است. بدین ترتیب در مورد گداخت هسته ای، در تضاد با شکافت هسته ای، هیچ نیازی به تمهیدات آلودگی هسته ای نیست.