به گزارش محیانیوز،محققان دپارتمان بهداشت زنان و باروری نافیلد آکسفورد بریتانیا دریافتند که مواجهه مادران باردار با آلودگی هوا ناشی از اجاقهای خانگی بههیچ وجه از نظر آماری بر رشد نوزادان آنان تاثیر قابل توجهی نمیگذارد و باور رایج را در مورد تأثیر آلودگی هوای خانگی بر رشد جنین به چالش میکشد.
ایسنا در خبری نوشت:این تحقیق بین ۳۲۰۰ خانوار در محیطهای فقیر از منابع در گواتمالا، هند، رواندا و پرو انجام شد و بر ارزیابی اثرات کاهش مواجهه با آلودگی هوای خانگی بر رشد جنین در آزمایش کنترل شده تصادفی متمرکز بود.
احتراق ناقص سوختهای زیستتوده مانند چوب، ضایعات محصولات کشاورزی و فضولات حیوانات که در ۳۶ درصد از خانوادهها در سراسر جهان برای پختوپز استفاده میشود، منجر به آلودگی هوای خانگی میشود.
تخمین زده میشود که آلودگی هوای خانوارها، سالانه عامل ۲.۳ میلیون مرگ زودرس و ۹۱.۵ میلیون سال زندگی از دست رفته مرتبط با ناتوانی باشد. زنان که اغلب آشپزهای اصلی خانه هستند، بیشترین بار مواجهه با آلودگی هوای خانگی را متحمل میشوند.
برای ارزیابی تأثیر کاهش آلودگی هوا بر رشد جنین، نیمی از زنان باردار از اجاقی با گاز مایع استفاده کردند که منجر به کاهش قابل توجهی ۶۶ درصدی در مواجهه با ذرات ریز شد، در حالی که نیمی از زنان باردار به استفاده از سوختهای زیستتوده معمول برای پختوپز ادامه دادند. برخلاف تحقیقات قبلی که فقط بر وزن هنگام تولد تمرکز داشتند، این تحقیق از سونوگرافی برای ردیابی رشد جنین استفاده کرد و درک دقیقتری از تأثیر آلودگی هوا بر رشد دوران بارداری ارائه کرد.
با این حال، علیرغم این کاهش قابل توجه در مواجهه، محققان هیچ تفاوت بالینی معنیداری در رشد جنین بین گروه مداخله و کسانی که به استفاده از سوختهای زیستتوده ادامه دادند، پیدا نکردند. این نتایج با یافتههای قبلی از همان گروه مربوط به تأثیر آلودگی هوا بر وزن هنگام تولد مطابقت دارد.
محقق ارشد این تحقیق، پروفسور ویلیام چکلی از دانشگاه جانز هاپکینز، اظهار کرد: در حالی که تحقیق ما بر اهمیت کاهش آلودگی هوای خانگی تاکید میکند، یافتههای ما این باور عمومی را درباره تاثیر قابل توجه چنین آلودگی بر رشد جنین، به چالش میکشد.
چکلی ابراز کرد: یافتههای ما نشان میدهد که ارتباط بین آلودگی هوای خانگی و رشد ضعیف جنین ممکن است کمتر از آنچه پیش از این تصور میشد، آشکار باشد.
وی بیان کرد: نتایج ما از استفاده از اجاق با گاز مایع بدون تهویه و سوخترسانی بهعنوان راهبردی برای کاهش رشد ضعیف جنین در محیطهای با منابع محدود پشتیبانی نمیکند.
پروفسور آریس پاپاژورگیو، محقق این تحقیق از دانشگاه آکسفورد افزود: در این تحقیق، ما ارزیابی دقیقی از رشد جنین در طول بارداری در ۳۲۰۰ زن باردار در پرو، رواندا، گواتمالا و هند انجام دادیم. این مداخله تا حد زیادی در کاهش مواجهه با آلودگی هوا موفقیتآمیز بود، با این حال ما هیچ مزیتی در مسیر رشد جنین، ازجمله وزن تخمینی جنین از طریق وزن هنگام تولد پیدا نکردیم.
این امر نشان میدهد که این زمینه نیازمند بازاندیشی در مورد راهبردهای مداخلهای است که هم آلودگی هوای خانگی را کاهش میدهد و هم نتایج جنین را بهبود میبخشد، اما راهبرد مبتنی بر اجاق با گاز مایع و سوخت رایگان بهوضوح کافی نیست.
محققان با اذعان به محدودیتهای این تحقیق، بر این احتمال تأکید کردند که مداخلات برای کاهش قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای خانگی ممکن است در اوایل بارداری یا حتی قبل از لقاح انجام شود. علاوه بر این، علیرغم کاهش قابل توجه در مواجهه بهدست آمده توسط گروه مداخله، میانگین مواجهه قبل از تولد همچنان از دستورالعملهای توصیه شده برای کیفیت هوا سه برابر فراتر رفت.