بازی فکری در خانه بدون وسیله!

به دلیل اهمیت بازی در پایه گذاری شخصیت کودکان، کمپانی های تولید کننده بازی به صورت کاملا حرفه ای و براساس اصول روان شناختی، به طراحی و ساخت انواع بازی ها میپردازند. انجام بازی در خانه کار سختی نیست اما اکثر مردم تصور می‌کنند که سرگرم کردن فرزندان در خانه دشواری است و نیازمند هزینه بالایی است. ما در اینجا فهرستی از بازی های فکری که بدون وسیله در خانه می توان انجام داد برای شما تهیه کردیم. 

اوریگامی

1.اوریگامی: 

قدیم تر ها فقط با چند تکه کاغذ می توانستیم اشکالی مثل: قایق بادی، موشک، قورباغه جهنده، نمکدان و … بسازیم. امروزه روش جدید تری با عنوان اوریگامی وجود دارد که با همان تا کردن کاغذ انجام می شود. با جستجو در اینترنت می توانید الگوهای متنوعی را پیدا کنید و با کاغذ ساده یا رنگی سرگرمی مناسبی برای کودکان فراهم آورید. اوریگامی یک نوع بازی فکری است که به کودکان شما صبوری، پیگیری در کار و خلاقیت را آموزش می‌دهد.

گنج

2.پیدا کردن گنج:

پیدا کردن گنج یک بازی فکری و در عین حال پر تحرک است که به رشد ذهنی و جسمی کودکان کمک میکند. برای ساخت این بازی فکری با استفاده از یک قلم و کاغذ نقشه ی ساده ای از اتاق ها، آشپزخانه، راهرو و … ترسیم کنید. سپس یک وسیله یا اسباب بازی را در یکی از مکان های داخل نقشه پنهان کرده و محدوده آن را روی نقشه علامت بزنید و از کودک بخواهید که طبق سرنخ ها وسیله پنهان شده را پیدا کند. 

حس لامسه

3.بازی با حس لامسه:

در این بازی کودک باید بتواند چشم بسته و با لمس اجسام آن ها را تشخیص داده و حدس بزند. برای انجام این بازی به یک جعبه و چند وسیله یا اسباب بازی نیاز داریم. بازی به این صورت است که اجسام مختلفی را داخل جعبه پنهان میکنیم و کودک باید با استفاده از لامسه آن ها را تشخیص دهد.

fu7751

4.پیدا کردن تفاوت ها:

پیدا کردن تفاوت ها یک سرگرمی مناسب است که به تقویت ذهن و نیز بینایی کمک می کند و باعث می شود دقت و تمرکز کودک افزایش یابد. این بازی علاوه بر کودکان برای بزرگسالان نیز مناسب است و می تواند از آلزایمر جلوگیری کند. برای انجام این بازی شما میتوانید از تصاویر آماده در اینترنت استفاده کرده و از آن ها پرینت تهیه کنید و در اختیار کودک قرار دهید.

 

5.حل معما

برای انجام این بازی شما میتوانید از معماهای داخل مجلات و روزنامه ها و یا از جستجوگر گوگل استفاده کنید. برای آن که مجموعه ای از معما های فکری داشته باشید لازم است مسائل و معماها را از روزنامه ها و مجلات باطله جدا کنید و به صورت یک دفترچه نگهداری کنند.

 

معمای فکری

بازی فکری در خانه بدون وسیله برای بزرگسالان

1.اسم و فامیل

2. دوز

3.مشاعره

4. پانتومیم

5. دار

بازی در خانه بدون وسیله برای بزرگسالان

اگر علاقه مند به انواع بازی های رومیزی هستید و به دنبال یک سرگرمی فوق العاده برای ایام فراغت خود هستید، برای آشنایی بیشتر و دسترسی به انواع بازی های فکری بر روی لینک بازی فکری بزرگسالان کلیک نمایید. 

 

ویژگی های مهم در انتخاب بازی فکری

انتخاب یک بازی فکری خوب و مناسب از اهمیت زیادی بر خوردار است. درست است که انجام بازی فکری برای کودکان اثرات بسیار خوبی دارد اما اگر در انتخاب نوع بازی اشتباه کنیم مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. در ادامه مواردی را که در انتخاب بازی فکری و یا طراحی یک بازی فکری در خانه با وسایل ساده به شما کمک می کند، مطرح خواهیم کرد:

توجه به سن کودک

اولین و مهم ترین گزینه در انتخاب، توجه به سن کودک می باشد. شما باید با توجه به سن و توانایی های کودک خود به دنبال بازی مناسب باشید. کودکان در هر سنی توانایی ها و قابلیت های متفاوتی دارند و باید با توجه به این موضوع به دنبال بازی مخصوص به همان سن باشیم.

توجه کردن به سختی بازی

توجه به آسان بودن و سخت بودن بازی یکی دیگر از نکات مهم در انجام بازی فکری در خانه برای کودکان است. بازی ها نباید به گونه ای انتخاب شوند که بیش از حد ساده و یا بیش از حد سخت باشند. کودک در هر دو صورت از بازی کردن لذت نخواهد برد. توجه نکردن به این موضوع کودک را از بازی کردن به سرعت دور می کند. زیرا آسان بودن موجب از بین رفتن جذابیت و سخت بودن باعث خستگی و کلافگی کودک می شود.

خلاقیت در طراحی بازی

همیشه به دنبال بازی هایی باشید که کودک شما در حین بازی فقط بیننده نباشد. بازی باید کودک شما را به چالش کشیده و باعث برانگیختگی خلاقیت او شود. این نوع بازی ها می تواند تاثیرات زیادی در رشد فکری کودک شما داشته و خلاقیت او را افزایش دهد.

لذت بخش بودن بازی

شاید لذت بخش بودن بازی یکی از بدیهی ترین موارد در طراحی بازی برای خانه باشد. اما حقیقتا خیلی از والدین در هنگام ساخت بازی فکری در خانه برای کودکان، به این مورد توجه زیادی نمی کنند.

و تنها ایجاد یک بازی برای سرگرمی کودک را در نظر می گیرند. ولی کودک باید از بازی لذت ببرد و تا زمانی که این حس درون کودک وجود داشته باشد تاثیرات مثبت دیگر نیز بر روی شخصیت کودک اثرگذار خواهند بود.

طراحی بازی مشارکتی

سعی کنید به سراغ بازی هایی بروید که روحیه همکاری و مشارکت را در کودک شما فعال کند. ممکن است خیلی از بازی های انفرادی برای کودکان لذت بخش باشد ولی حتما به انتخاب بازی هایی مشارکتی اهتمام بورزید. روحیه همکاری و موفقیت یا شکست دسته جمعی باید از کودکی در شخصیت کودک ایجاد شود.