آیا خوردن گلابی در دوران بارداری ایمن است؟

بارداری، زمان بسیار حساس است که در آن رژیم غذایی متعادل ضروری است. میوه های گرمسیری خوشمزه هستند و برای هزاران سال است که مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر طعم و مزه،غنی از مواد مغذی می باشند . این بخش به شما کمک خواهد کرد که بدانید در چه صورت گلابی در دوران بارداری مفید هستند و راه های مختلفی که میتوانید آنها را مصرف کنید و احتیاط های مربوط به خوردن آنها نیز آورده شده است. 

آیا می توانم در دوران بارداری گلابی مصرف کنم؟

گلابی در حین بارداری کاملاً ایمن است، آنها کالری کم دارد و محتوای تغذیه بالا برای مادران باردار هستند اما باید مراقب باشید که قبل از مصرف آنها را بشویید البته این در مورد تمام میوه ها صدق می کند. برای خلاص شدن از هرگونه بیماری هایی که مضر است، ممکن است در سطح میوه ساکن باشند و این بیماری ممکن است عوارض بارداری شدید را از طریق بیماریهای مانند توکسوپلاسموز و لیستروزیوس ایجاد کند. 

یک زن باردار در طول روز چند تعداد گلابی می تواند بخورد؟

مقدار توصیه شده گلابی در دوران بارداری، هر روز یک تا سه عدد متوسط است.

مزایای سلامتی خوردن گلابی در دوران بارداری:

گلابی، غنی از تعداد زیادی مواد مغذی است که برای ایجاد یک حاملگی سالم ضروری است که در ادامه بخش بررسی خواص میوه ها در دوران بارداری در نمناک عوامل مهمی که از خوردن گلابی در دوران بارداری به دست می آید، آورده شده است:

1.کالری:

زنان باردار به دلیل تامین مواد مغذی برای دو نفر غذا می خورند و نیاز به مواد غذایی با انرژی بیشتری دارند.انرژی برای همه فرآیندهای بدن از جمله رشد جنین، رشد بارداری، تولید شیر و غیر ضروری است.گرچه گلابی دارای کالری کمی است، اما منبع خوبی از کربوهیدراتهای میوه ای سالم است. 

2.ویتامین C :

ویتامین C یک آنتی اکسیدان بسیار مهم است، زیرا به عملکرد بدن کمک خواهد کرد.

ویتامین C به مبارزه با رادیکال های آزاد در برابر آسیب ها کمک می کند. همچنین باعث توسعه و تولید انرژی می شود.این اتفاق پیشرفت عصبی در جنین و همچنین مهارت های شناختی را در نوزاد افزایش می دهد.

و باعث تقویت لثه ها دندان ها در جنین و همچنین زنان باردار می شود و مواد مغذی که در آن وجود دارد، جذب آهن را افزایش می دهد.آهن در رشد کودک بسیار مهم است، به خصوص در تشکیل خون و سیستم گردش خون.

3. پتاسیم:

پتاسیم در حفظ فشار خون و همچنین ضربان قلب در جنین و زنان باردار موثر است.کمک می کند تا الکترولیت های موجود در خون و همچنین مایع بافت را حفظ میکند و باعث می شود تا بدن به طور موثر عمل کند.احتمال سرگیجه را کاهش می دهد و سلامت سیستم ایمنی را تضمین می کند. 

4. ویتامین A:

گلابی بسیار غنی از ویتامین A است. مواد مغذی می باشد که در دوران بارداری، به خصوص سه ماهه اول ضروری است. کمبود مواد مغذی می تواند مشکلاتی را در دوران بارداری ایجاد کند.

مزایای آن عبارتند از:

ویتامین ها در ایجاد سیستم ایمنی در ارتباط با سایر مواد مغذی کمک می کند و احتمال ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهند.این به دلیل بتاکاروتن استخراج شده است.

همچنین باعث بهبود کیفیت بینایی و مشکلات چشم در جنین و حفظ سلامت چشم مادر می شود.به عنوان مثال:ویتامین A بر روی رشد و تکامل جنین تاثیر میگذارد و سیستم تنفسی، سیستم عصبی، سیستم گردش خون و غیره در جنین توسط این ویتامین تنظیم می شود.

علاوه بر این اندام هایی مانند کلیه ها و استخوان ها برای توسعه، نیاز به مقدار مناسبی از ویتامین A دارند.

5. منیزیم و مس:

مس و منیزیم مواد غذایی ضروری هستند، که در حاملگی نقش مهمی دارند.

مس در تولید گلبول های قرمز با آهن و ویتامین های B کمک می کنند و این موضوع برای زنان باردار بسیار مهم است. همچنین در توسعه چندین اندام ها و سیستم های عضو مانند استخوان ها، رگ های خونی و غیره ،مفید است.

در نگهداری مداوم سیستم اسکلتی مورد نیاز است ،در نتیجه بدن را تقویت می کند. منیزیم باعث آرامش بخشی عضلات بدن می شود و در دوران بارداری بسیار ضروری است به همین دلیل استرس و خستگی فیزیکی را کاهش می دهد.

 6. فیبر: 

برای عملکرد سیستم گوارش مناسب و ضروری است.

زنان باردار به علت انقباض ناشی از بزرگ شدن رحم مشکلات گوارشی زیادی دارند، رژیم غذایی غنی از فیبر باعث کاهش عوارض مانند یبوست می شود.مصرف فیبر در زنان باردار با تنظیم فشار خون مرتبط است.از جمله فشار خون بالا که در بارداری که بسیار مرسوم است. 

7.ویتامین B6 :

در گلابی ویتامین B6 بسیاری وجود دارد.که از مواد مغذی مهم برای زنان باردار محسوب می شود و کمبود آن می تواند نقایص جنین را ایجاد کند.

مهمترین مزایای ویتامین B6 عبارتند از:

باعث رشد شناختی و حرکتی در جنین و نوزادان می شود. همچنین در رشد بافت عصبی جنین تاثیر گذار است و بدن را در برابر عفونت سالم نگه می دارد.همچنین نشانه های حاملگی مانند تهوع و استفراغ را کاهش می دهد.

8. اسید فولیک:

اسید فولیک در جنین ضروری است.اسید فولیک موجود در گلابی از ایجاد نقص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری می کند و به تولید سلول های قرمر خونی و پروتئین برای DNA جنین کمک می کند.

برخی از مزایای آن عبارتند از:

اسید فولیک از تولید و توسعه خون و سیستم گردش خون حمایت می کند و طبق آنچه پیش از این در بخش سلامت نمناک شرح دادیم همچنین در توسعه لوله عصبی کمک کننده است و در عملکرد سیستم عصبی کودک بسیار مهم است

9. پروتئین موجود در گلابی:

پروتئین موجود در گلابی سبب حفظ سلامتی زنان باردار می شود. پروتئین در تامین انرژی و کاهش خستگی زنان باردار نقش موثری دارد و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. گلابی به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی برای زنان باردار بسیار مفید است بنابراین زنان باردار باید برای بهره مند شدن از مواد معدنی و مغذی گلابی ، گلابی های سالم، تازه و رسیده و بدون مواد شیمیایی مصرف کنند.