ممکن است بعضی از افراد به دلیل خستگی پس از یک روز طولانی یا داشتن رژیم غذایی تمایلی به صرف غذا با خانواده خود نداشته باشند. اما فواید غذا خوردن در کنار خانواده اثرات بسیار مفیدی دارد که لازم است مورد توجه افراد قرار گیرد. مطالعات متعدد نشان می دهد که غذا خوردن در کنار خانواده، نه تنها جنبه مهمی از زندگی خانوادگی است ، بلکه به کنترل وزن اعضای خانواده نیز کمک می کند. وقتی در هنگام صرف غذا اعضای خانواده در کنار هم می نشینند ، این کار به آنها کمک می کند تا استرس های زندگی روزمره و مشکلات زندگی را کاهش دهند. غذا خوردن اعضای خانواده در کنار هم باعث می شود عادات غذایی معقول تری ایجاد شود ، که به نوبه خود به اعضای خانواده کمک می کند تا وزن خود را راحت تر کنترل کنند.
مزایای غذا خوردن در کنار اعضای خانواده
آموزش
هدف از یک شام خانوادگی ممکن است در خانواده های مختلف متفاوت باشد. در یک خانواده ، آداب و رسوم غذا خوردن ممکن است مهمترین چیزی باشد که والدین می خواهند به فرزندان آموزش دهند.
در خانواده دیگر، ممکن است برقراری ارتباط با یکدیگر ، یادگیری نحوه گوش دادن به صحبت های یکدیگر و یادگیری احترام متقابل هدف اصلی باشد.
به گفته متخصصان ، کودکان باید هر بار به مقدار کمی آموزش ببینند و نباید صرف شام با خانواده تبدیل به یک کلاس آموزشی بی روح گردد. بهتر است در حین اینکه به کودک روش درست نشستن را آموزش می دهید به او بگوید: “روزت چطور بود؟” و “بهترین چیزی که امروز برای شما اتفاق افتاده بود چی بود
برنامه ریزی
زمان استراحت و صرف غذا با خانواده زمانی برای رهایی از شلوغی زندگی روزمره است. خانواده شما می توانند اتفاقات روزی را که سپری شده مرور کنند و برای روزی که می آید برنامه ریزی کنند.
مشارکت
وظایف تهیه و پخت غذا را تقسیم کنید ، بنابراین مادر تنها وظیفه تهیه غذا ، سرو و شستن ظرف ها را ندارد. خرید کردن ، شستشو سبزیجات و ظروف ، پخت غذا باید مشترک باشد.
مشارکت در تهیه غذا
نکته : درباره مواردی که باعث شرمساری یا تحقیر اعضای خانواده می شود ،در هنگام صرف وعده های غذایی بحث نکنید.
ممکن است کودکان بخواهند درباره مسائلی صحبت کنند و نیاز به دلسوزی و راهنمایی والدین داشته باشند بنابراین لازم است والدین با تمرکز و آرامش به حرفای کودکان گوش کنند. در ضمن رعایت این نکته بسیار مهم است که هیچ تابویی درر مورد موضوع گفتگو نباید وجود داشته باشد تا کودک در بیان مشکلات خود احساس راحتی کنند.
ایجاد عزت نفس
شام یک فرصت مناسب برای ایجاد عزت نفس در کودکان است. با گوش دادن به صحبت های بچه ها ، شما می گویید ، “من برای کاری که انجام می دهم ارزش قائلیم ؛ من به آنچه که هستی و آنچه انجام می دهی احترام می گذارم ؛ کاری که انجام می دهی برای من مهم است.”
به صرف غذا در کنار اعضای خانواده می توان به عنوان یک فرصت عالی نگاه کرد یا به عنوان یک کار خسته کننده. اگر به عنوان یک فرصت برای ایجاد عزت نفس در کودک به آن نگاه شود ، تفاوت معناداری در نتیجه ایجاد می شود.
انتخاب صندلی مورد علاقه
والدین باید به کودکان اجازه دهند صندلی های خود را انتخاب کنند. اگر کودکان بر سرنشستن روی صندلی مورد علاقه خود دعوا کردند ، به حل و فصل مسالمت آمیز اختلاف کمک کنید.
پویایی خانواده
گاهی ممکن است مادر به بچه ها زودتر غذا دهد ،تا پدر خانواده که دچار اضافه وزن است بر سر میز شام پر وسوسه سایر خانواده حضور نداشته باشد.
اما این در واقع می تواند والد غایب را از پویایی خانواده جدا کرده و بین آنها فاصله ایجاد کند. از برخی تعارضات زمانبندی نمی توان اجتناب کرد ، اما با وقت گذرانی وعده های غذایی خانوادگی به طور منظم می توان پویایی خانواده را ارتقا داد.
یک کودک چه زمانی می تواند به همراه خانواده غذا بخورد ؟
در ۱۸ ماهگی ، کودک شما قادر به خوردن غذاهای مشابه سایر اعضای خانواده است. یک الگوی غذایی معمول برای این گروه سنی شامل ۳ وعده غذایی و حدود ۲ میان وعده روزانه است.
تغذیه سالم
والدین مهمترین الگوی فرزند خود هستند. فرزند از والدین یاد می گیرد و می خواهد همان کاری را که پدر و مادر انجام می دهند انجام دهد. بنابراین اگر والدین می خواهند کودک نوپای آنها خوب غذا بخورد ، بهتر است به او اجازه دهند خودش از نزدیک ببیند که والدین به خوبی غذا می خورند.
وعده های غذایی خانوادگی اوقات بسیار خوبی برای انجام این کار هستند. والدین می توانند با گنجاندن مقدار متعادلی از سبزیجات و سایر گروه های مواد غذایی ، روش غذا خوردن سالم را برای کودک الگوسازی کنند.اگر والدین به کودک نوپای خود کمک کنند تا عادات غذایی سالم مانند لذت بردن از سبزیجات و خوردن صبحانه رایاد بگیرد ، این عادات سالم غذایی سلامت او را در زندگی آینده تضمین می کند.این موضوع وقتی اهمیت پیدا می کند که کودک بزرگ می شود و می خواهد غذاهایی را که دوستانش می خورند امتحان کند.
جلب توجه کودکان به غذا
صرف وعده های غذایی خانوادگی در صورت داشتن یک فرد پر اشتها در خانواده واقعاً می توانند به رفع بی اشتهایی کودکان کمک کنند. تماشای والدین و خواهران و برادران بزرگ درحال خوردن انواع مختلف غذاهای سالم در وعده های غذایی خانوادگی می تواند کودک نوپای شما را نیز به خوردن ترغیب کند.
اگر فرزندتان را درگیر برنامه ریزی و پخت وعده های غذایی سالم خانوادگی کنید ، احتمالاً احساس می کند از کاری که انجام داده خوشحال و مفتخر است – و این احساس باعث می شود که آنچه را که با مشارکت هم آماده کرده اید بخورد. هنگامی که کودکان به تهیه وعده های غذایی خانوادگی کمک می کنند ، شروع به یادگیری چیزهای زیادی در مورد غذا می کنند و از آن استقبال واقعی خواهند کرد .
نظم و برنامه ریزی در غذا خوردن
اختصاص دادن زمان های منظم برای صرف وعده های غذایی خانوادگی نیز به والدین کمک می کند تا کودک را به یک روال غذایی عادت دهند. همچنین داشتن یک برنامه غذایی منظم باعث می گردد که در اوقاتی که والدین در پایان روز خسته هستند و فرصتی برای تجربه یک غذای جدید ندارند از یک برنامه معمول غذایی استفاده کنند .
برنامه غذا خوردن
همچنین ، یک برنامه غذایی معمول که بر اساس سه وعده غذایی سالم خانوادگی و چند میان وعده سالم تنظیم شده است ، می تواند به والدین و فرزندتان کمک کند تا از خوردن میان وعده های ناسالم بیش از حد در طول روز جلوگیری کنید.