بازیگران سیاست بینالملل عموما تلاش دارند تا سوژه امنیتی و راهبردی خود را از طریق سازوکارهایی مانند «روایت تهدید» با چالش امنیتی روبهرو کنند. ضریب امنیتی شدن نظم منطقهای خاورمیانه بعد از به قدرت رسیدن نتانیاهو افزایش بیشتری پیدا کرده، همانگونه که نشانههای امنیتی شدن سیاست خارجی ایالاتمتحده در فضای انتخابات کنگره آمریکا به میزان قابلتوجهی افزایش پیدا کرده است.
امنیتی شدن فضای رقابتهای سیاسی را میتوان در آخرین مصاحبه رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکرات هستهای مشاهده کرد. رابرت مالی به این نکته اشاره دارد که ایالاتمتحده روند دیپلماسی هستهای را تعلیق کرده است که این امر بهمعنی امنیتی شدن مجدد ایران در سیاست خارجی ایالاتمتحده خواهد بود. مواضع رادیکال رابرت مالی به این معناست که معادله قدرت و سیاست در محیط منطقهای و عرصه جهانی با نشانههایی از چالش امنیتی روبهرو شده است. با ظهور نشانههایی از بحران در نظام جهانی زمینه برای راستگرایی امنیتی و ژئوپلیتیکی بهوجود آمده است. ایالاتمتحده ترجیح میدهد تا قدرت صنعتی، تکنولوژیک، ابزاری، اقتصادی و تاکتیکی ایران را در فضای رقابت و همکاریهای متقابل کاهش دهد.
امنیتی شدن فضای سیاست بینالملل تاثیر خود را بر فضای دیپلماسی وین گذاشته است. ادبیات رابرت مالی بیانگر این واقعیت است که اولا کنش تعاملی در الگوی رفتار سیاست خارجی ایالاتمتحده با نشانههایی از وقفه محدود همراه خواهد شد. نکته دوم با سازوکارهای امنیتی شدن دیپلماسی هستهای ارتباط مستقیم دارد. فرسایش دیپلماسی هستهای چالشهای امنیتی جدیدی را برای اقتصاد ایران و امنیت اروپا ایجاد خواهد کرد.