محققان در نظرسنجی مرکز کنترل وزن (OnePoll) رفتارها و ترندهای افزایش وزن را در میان ۲۰۰۰ فرد که در رابطه بودند مورد نظر سنجی قرار دادند. متوسط افراد شرکت کننده در نظر سنجی از زمان ازدواج ۱۶ کیلو وزن اضافه کرده بودند. ۸ کیلو از این ۱۶ کیلو را در همان سال ابتدایی ازدواج اضافه کرده بودند. آقایان نسبت به خانم ها در اولین سال ازدواج بیشتر گزارش افزایش وزن داشتند. در این نظر سنجی تقریبا از هر ۱۰ آقا ۷ نفر وزن اضافه کرده بودند در حالی که کمتر از نیمی از خانم ها چنین مطلبی را گفته بودند.
دلایل چاقی بعد از ازدواج
مهم ترین دلیل جابه جا شدن عدد روی ترازو تغییر سبک زندگی افراد است که سبب چاق شدن فرد می شود. بسیاری از زوج ها وعده های غذایی را بیرون از خانه یا تنقلات فراوان می خورند. گردش و تفریح موقعیتی مناسب است تا عروس و داماد همدیگر را بهتر بشناسند اما این شناخت سبب اضافه شدن وزن هم می شود. در نظر سنجی هم بسیاری از افراد شرکت کننده یکی از عوامل اصلی افزایش وزن را غذای بیرون دانستند. دومین عامل با نوع غذایی که می خورید، ارتباط دارد. بیش از ۳۰ درصد زوج ها در نظر سنجی اعلام کردند اضافه وزنشان به دلیل مصرف غذای زیاد و استفاده از نوشیدنی های پرکالری است.
چه چیزی در انتخاب غذایی این افراد سبب افزایش وزن می شود؟
پاسخ دهندگان به این نظر سنجی می گویند بعد از ازدواج دیگر تحت فشار نبوده اند و دیگر خوش اندام بودن را لازم نمی دانستند و به عادت های غذایی اشتباه خود بازگشتند. به جای انتخاب غذایی با کالری کم، با خیال راحت سراغ غذاهای با کالری بالا می روند و البته گاهی نیز زوجین یکدیگر را تشویق به انتخاب غذایی با کالری بالاتر می کنند.
غذا خوردن با یکدیگر چه در خانه و چه بیرون از خانه یکی از محبوب ترین فعالیت ها برای زوج هاست. شریک شدن در غذا به هر دو نفر احساس پیوستگی می دهد. ممکن است در حال خوردن غذاهایی باشند که تاکنون نخورده اند و همین اینکه تعداد دفعات غذاخوردن بیشتر می شود.
۶۴ درصد افراد شرکت کننده در نظرسنجی، حفظ وزن اندام برایشان مهم نبوده است و آن را یکی از شاخص های افزایش وزن دانستند. بسیاری از افراد پس از یک سال و پنج ماه در کنار شریک زندگی شان کاملا احساس راحتی می کنند. این احساس راحتی در افراد جوانتر که در سنین ۱۸ تا ۲۴ سال هستند یعنی حدود ۱۰ ماه سریعتر شکل می گیرد.
معمولا افراد بعد از ازدواج دیگر نیازی به جذب جنس مخالف نمی بینند و از این رو ممکن است ظاهر و وزن را فراموش کنند. از آنجا که یک زوج قبل از ازدواج به صورت رسمی با هم آشنا شده اند بنابراین طی یک سال پس از ازدواج احتمال اینکه وزنشان اضافه شود، زیاد است. نتایج نشان دادند بیشترین وزن اضافه شده مربوط به ۵ سال ابتدایی زندگی است و بیشتر هم آقایان شامل آن می شوند.
پس از ازدواج و تشکیل زندگی مستقل خانم ها و آقایان هر کدام مسئولیت ها و وظایف خاصی را باید انجام دهند و همین سبب می شود روی بدن و آنچه می خورند تمرکز نداشته باشند.
یک خانه سالم خانه ای شاد است
هنوز هم فرصت دارید که لباس های قبل از دوران ازدواج را بپوشید و محکوم به اضافه وزن نیستید. بسیاری از افراد شرکت کننده در نظر سنجی نیز پس از افزایش وزن تصمیم به کاهش آن گرفته بودند و اعلام کردند طی یک سال ۷ کیلو از وزن کم کردند. این نظر سنجی برخی رفتارهای سالمی که بیشتر این زوجین در پیش گرفته بودند را نیز نشان داد.
۵۲ درصد این افراد در حال حاضر با شریک زندگی شان ورزش می کردند و ۶۰ درصد آنها با یکدیگر غذاهای سالم می خوردند. از هر ۱۰ زوج چهار زوج به تغذیه و ورزش خود اهمیت می دادند. زوج هایی که اعلام کرده بودند تغذیه و ورزش را در کنار یکدیگر دارند در مدت یک سال وزن بیشتری را کم کرده بودند.
این دو رفتار مزایایی بیشتر از کاهش وزن نیز دارد. زوج هایی که در کنار هم ورزش و تغذیه سالم داشتند نسبت به بقیه افراد از زندگی و رابطه شان راضی تر بودند.
با هم وزن کم کنید
افزایش وزن یکی از تبعات عشق و عاشقی است. کاهش وزن نه تنها برای سلامت مفید است بلکه بر رابطه طرفین اثر مثبت می گذارد. در این مقاله نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها در کنار همسرتان وزن کم خواهید کرد.
۱- وعده ها را منظم میل کنید
زوج ها باید به غذا خوردن، فعالیت فیزیکی و عادات خواب خود توجه کنند تا به وزن سلامتی برسند. بهتر است این عادات را بر اساس طبیعت بدن و برنامه زندگی شان پایه ریزی کنند. اگر صبحانه خود را در ساعاتی زودتر از صبح میل کنند و بعد از خوردن آخرین وعده تا ۱۲ ساعت چیزی نخورند ( یعنی چند ساعت قبل از خواب دیگر غذا نخورند ) از سوخت و ساز بدن در ۲۴ ساعت بیشترین استفاده را می برند.
۲- همسرتان را حمایت کنید
زوج های جوان باید همدیگر را برای بهتر غذا خوردن و ورزش به چالش بکشند. با یکدیگر به خرید بروند و یکدیگر را تشویق به خرید میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های سالم کنند تا هر دو سالم بمانند. همچنین همدیگر را به باشگاه و ورزش کردن دعوت کنند و ناامید نشوند.
۳-مستقل باشید
اجازه ندهید شریک زندگی تان تصمیم بگیرد که شما سالم باشید یا خیر. بسیار مهم است که زوج های جوان برای ورزش کردن به یکدیگر وابسته نباشند برای مثال، من زمانی باشگاه می روم که تو هم بروی. هنگامی که موضوع ورزش و سالم غذا خوردن است اگر نمی توانید با یکدیگر برنامه ریزی کنید، منتظر دیگری نمانید تا برای باشگاه رفتن برنامه ریزی کند یا سالم غذا بخورد. هر وقت فرصت داشتید برای بهبود وزن تلاش کنید، اگر هم موفق به انجام ورزش با همدیگر شدید که بسیار خوب است. اگر این عادات سالم را در همان ابتدای ازدواج رعایت کنید به سادگی همین روش را در زندگی مشترک ادامه و آن را به فرزندان تان آموزش خواهید داد.