چای میوه رز چیست؟
چای میوهی رز را با گلهای تر یا خشکشده گیاه رز درست میکنند. بعد از گردهافشانی، گل رز شروع به رشد میکند و معمولاً بهصورت میوهای پیازیشکل و قرمزرنگ درمیآید. اندازهی آن از اندازه گوجهگیلاسی تا اندازهی هلو میتواند متغیر باشد. بیشتر انواع گیاه رز، اگر ساقههای گلده آنها را نبرید، یک نوعی از این میوه را محصول میدهند. از این میوه بهصورتهای مختلفی میتوان استفاده کرد، چه برای مصارف خوراکی و چه برای مصارف دارویی، اما یکی از محبوبترین موارد استفاده از میوه رز استفاده از آن بهصورت چای است.
پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
تحقیقات زیادی دربارهی اثرات میوه رز بر سلامت قلب و عروق انجام شده، بهخصوص درباره مقدار زیاد آنتیاکسیدانهای موجود در آن. مطالعات نشان میدهد که لیوکوآنتوسیانینها و ترکیبات پلیفنولیک در چای میوهی رز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. این چای سرشار از لیکوپن نیز هست. لیکوپن با کاهش وقوع بیماریهای قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد.
پیشگیری از سرطان
بسیاری از آنتیاکسیدانهای موجود در چای میوه رز ویژگیهای ضدسرطانی دارند. آنتیاکسیدانها، قبل از اینکه رادیکالهای آزاد بتوانند باعث استرس اکسیداتیو شوند، آنها را پیدا و خنثی میکنند و بهاینترتیب جلوی رشد سلولهای سرطانی را میگیرند. مطالعات در زمینهی ارتباط میان سرطان و میوه رز همچنان ادامه دارد، اما نتایج اولیه امیدوارکننده است.
کاهش التهاب
مطالعات در زمینه آرتروز روماتوئید و اُستئوآرتریت نشان میدهد که چای میوهی رز تواناییهای حرکتی را بهبود و التهاب را کاهش میدهد، در نتیجه، کیفیت زندگی افزایش مییابد و استرس اکسیداتیو در بافتهای ملتهب کم میشود. این چای به گوارش نیز کمک میکند، چون خواص ضدالتهابی آن میتواند بافتهای روده را تسکین دهد و کاری کند که شکم منظم کار کند و بدن هم بتواند مواد مغذی را جذب کنند.
۷ فایده خارقالعاده چای میوه رز
سمزدایی از بدن
چای میوه رز خاصیت روانکنندگی و ادرارآوری دارد. با این خواص، بدن میتواند از شر سمها خلاص شود و چربیها و نمکهای اضافی را دفع کند. اگر درگیر یبوست هستید یا سوختوساز بدنتان پایین است یا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف شده، بهتر است به فکر پاککردن بدنتان از سمها و کاهش بار اضافی روی کلیهها و کبدتان باشید. این چای میتواند در این راه به شما کمک کند، چون گوارش غذا را سریعتر میکند و تعداد دفعات ادرار را افزایش میدهد.
خاصیت تسکیندهی
کاروتنوئیدها و فلاوانوئیدهای موجود در چای میوه رز خاصیت تسکینبخشی دارند. با این خاصیت، چای گل رز انتخاب خوبی برای خلاصی از دردهای بدن بهحساب میآید. فرقی نمیکند این دردها ناشی از آرتروز مزمن باشد یا ناشی از جراحت و کشیدگی عضلات. دردها ناشی از هر چیزی که باشند، چای میوه رز با خواص ضدالتهابی و تسکینبخشیاش خیلی سریع درد شما را کاهش میدهد.
حفاظت از پوست
خیلیها چای میوه رز را مینوشند تا ظاهر پوست خود را بهتر کنند.بخشهای نیازمند پوست میتوانند از خاصیت آنتیاکسیدانی این چای بهرهی کافی را ببرند. با نوشیدن این چای، خط و خطوط و چروکیدگیهای پوست کاهش مییابد و خشکی و جراحتهای پوست سریعتر درمان میشود و همچنین، این چای جلوی عفونتها و التهابات پوستی را میگیرد، از جمله جلوی اگزما، پسوریاسیس، و آکنه را.
تقویت ایمنی بدن
میوه رز ویتامین سی زیادی دارد. این ویتامین نقش یک مشت محکم در برابر بیماریها را دارد. ویتامین سی تعداد گلبولهای سفید خون را افزایش میدهد. اگر دچار جراحت، بیماری، یا عمل جراحی شده باشید، این ویژگی خیلی برایتان مفید خواهد بود.
چگونه چای میوه رز درست کنیم؟
چای میوه رز را بهراحتی میتوان در خانه تهیه کرد، اما بسته به اینکه از چه دستوری پیروی کنید و اینکه دوست دارید نتیجهی کار چگونه باشد، ممکن است فرایند تهیه آن کمی پیچیده باشد. بیشتر افراد از میوه کاملاً خشک استفاده میکنند، چون تهیه چای به این روش نیاز به مقدمات کمتری دارد. اما اگر کسی بخواهد چای قویتر و مغذیتری بنوشد که آنتیاکسیدانهای بیشتری هم داشته باشد، باید خودش میوه را خرد و الک کند. اگر میخواهید به این روش چای را تهیه کنید، باید میوه رز را داخل آسیاب یا مخلوطکن بریزید و بعد پودر بهدستآمده را از الک عبور دهید تا اضافات آن غربال شوند. در این مرحله، میتوانید پودر را داخل قوری بریزید و چای را تهیه کنید یا اینکه داخل کیسه چای بریزید و برای روزهای بعد نگه دارید. از آنجا که طعم این چای خیلی قوی است، بعضیها پیشنهاد میکنند از استیویا، که نوعی شیرینکننده طبیعی استیا از برگ نعناع، برای تلطیف مزه آن استفاده کنید.