ستی مولایی؛ مهم است که یک جعبه کمکهای اولیه در خانه خود داشته باشید تا بتوانید با حوادث و صدمات جزئی مقابله کنید. از قدیم گفتهاند پیشگیری بهتر از درمان است. یکی از مهمترین وسایلی که باید در کنار خود داشته باشیم تا هنگام بروز خطرات غیر قابل پیشبینی با مشکل روبهرو نشویم، کیف وسایل اضطراری است. هرچه این کیف مجهزتر و در دسترستر باشد، خیال خودمان از بابت هرگونه مشکلی راحتتر است. دقت داشته باشید که؛ جعبه کمکهای اولیه شما باید قفل شده و در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود. در این مطلب به معرفی مهمترین اقلام کیف کمکهای اولیه میپردازیم؛ البته امیدواریم هیچگاه فرصت استفاده از آن را پیدا نکنید.
محل نگه داری کیف
کیف کمکهای اولیه باید در نزدیکترین محلی که اغلب در آن هستید، قرار بگیرد. اگر در خانه باشید بهتر است که آن را در آشپزخانه یا در مرکزیترین محلی که همیشه در آن هستید قرار دهید؛ مثلا کنار مبل نشیمن. بهتر است یک نمونه از کیف کمکهای اولیه را در محل کارتان هم قرار دهید، زیرا مشخص نیست هنگام وقوع حادثه کجا هستید؟! بد نیست یک نمونه از این کیف هم در خودروی شخصیتان باشد. در این صورت اگر در جاده باشید و سانحهای رخ دهد، با مشکل روبهرو نشده و آسیب نمیبینید.
تشنگی را دریابید
نیاز هر فرد به آب شرب حدود 2 لیتر در طول روز است، اما با توجه به اینکه سوانح غیر قابل پیشبینی هستند باید تا حدود 4 لیتر آب شرب برای هر نفر ذخیره کرد. به همین دلیل باید جعبه کمکهای اولیهتان بزرگ و محکم باشد تا بطریهای آب آشامیدنی در آن جای بگیرد. توجه داشته باشید بطریهای آب معدنی باید پلمب بوده و تا حد امکان تاریخ انقضای طولانی هم داشته باشد. اگر در خانوادهتان فرزند خردسال یا سالمند دارید، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و حدود 2 لیتر آب معدنی اضافیتر هم در جعبه کمکهای اولیهتان داشته باشید بهتر است که برای هر نفر به اندازه سه روز بطری آب ذخیره کنید؛ توجه کنید که هر شش ماه باید آب داخل بطریها عوض شوند. اگر آب که در دسترس دارید کلردار نیست بهتر است که دو قطره کلر به هر بطری آب اضافه کنید.
از بیسکوییت و کنسرو قافل نشوید
درکنار بطریهای آب معدنی باید مواد غذایی بدون نمک که از بینبرنده عطش هستند را ذخیره کرد. نان سبوسدار، بیسکوییت و غذاهای کنسرو شده، دانههای خشک از جمله موادی هستند که باید در کیف اضطراری موجود باشند. میزان غذایی که ذخیره میشود باید رفعکننده نیاز سه روزه اعضای خانواده باشد.
چراق قوه فراموش نشود
غیر از آب و غذا بهتر است در کیف کمکهای اولیه یک چراغ قوه با تعدادی باتری هم قرار دهید. معمولا بسیاری از سوانح طبیعی سبب اتصال سیمها و قطع شدن جریان برق میشود؛ پس بهتر است تا حد امکان باتریهای جریان متناوب زیادی در دسترس داشته باشید.
مهم ترین ها در کیف کمک های اولیه
اما مهمترین اقلامی که باید در کیف کمکهای اولیه موجود باشند، وسایل مورد نیاز برای پانسمان زخمها و البته داروها هستند. در ادامه شما را با مهمترین این اقلام آشنا میکنیم، بهتر است که همه این وسایل تا حد امکان به تعداد اعضای خانواده در کیف کمکهای اولیه موجود باشند:
نکته: داروها باید به طور مرتب بررسی شوند تا مطمئن شوید تاریخ مصرفشان نگذشته است.
محلول ضد عفونی کننده
هر زخمی میتواند عفونی شود، بنابراین پس از توقف خونریزی، اولین اقدام درمان آن با ضد عفونی کننده است. محلول بتادین در خانه اغلب ما موجود است. این محلول خاصیت ضدعفونیکنندگی زخم و جراحت را دارد، بهتر است که محلول پلمب شده و با تاریخ انقضای شش ماهه را در جعبه کمکهای اولیه خود قرار دهید. هنگام ایجاد جراحت یا بریدن پوست دست و حتی بعد از خونریزی این نواحی هم میتوان از محلول بتادین استفاده کرد؛ بتادین احتمال میکروبی شدن زخم را کاهش میدهد.
گاز استریل و باند
پنبه، گاز استریل در ابعاد مختلف و باندهای کشی هم از جمله اقلامی هستند که باید تا حد امکان به تعداد زیاد در جعبه کمکهای اولیه موجود باشند. باندهای مخصوص سوختگی پوست را فراموش نکنید؛ این باندها نازکتر هستند و امکان ورود و خروج هوا به محفظههای دورنی جراحت و زخم را زیاد میکند. باندها را در یک کیسه زیپی پلاستیکی قرار دهید تا خشک و استریل باشند.
باندهای مثلثی
این باندهای پنبهای بزرگ را میتوان به عنوان باند برای هر کسی که ممکن است آسیب بافت نرم یا شکستگی استخوان داشته باشد استفاده کرد.
نکته: پنبه و گاز استریل به دلیل حجم کمی که دارند باید به تعداد زیاد ذخیره شوند.
برای تورم و التهاب ناشی از سوختگی
پماد سوختگی و پماد تتراسایکلین هم از واجبات کیف کمکهای اولیه هستند؛ به تاریخ انقضای این پمادها توجه کنید و از هرکدام دو عدد در جعبه خود قرار دهید. پماد سوختگی خیال شما را از بابت ایجاد سوختگیها و تورمهای موجود کاهش میدهد. پماد تتراسایکلین هم برای رفع عفونتهای احتمالی و چرکهای سطحی زخم مناسب هستند.
پماد آنتی بیوتیک
آنتی سپتیکها بلافاصله باکتریهای محل را از بین میبرند، اما پمادهای آنتیبیوتیک میکروب زخم را تا زمانی که به اندازهای خوب شود که آلودگیها وارد نشود، آزاد نگه میدارند.
فشار و تب تحت کنترل شما
درجه تب و فشارسنج هم جزو اقلام مهم جعبه کمکهای اولیه هستند. اگر کودک یا سالمند در خانواده دارید حتما هر چند ساعت یک بار به استفاده از فشارسنج و تبسنج نیاز پیدا میکنید، پس آنها را در نزدیکترین قسمت جعبه و کیف کمکهای اولیه قرار دهید.
کرم هیدروکورتیزون
میتوانید نیش حشرات، یا گیاهان سمی و خارشدار را با کرم هیدروکورتیزون متوقف کنید. تاریخ انقضای کرمها و پمادها را دو بار در سال بررسی کنید. یک راه خوب برای به خاطر سپردن این موضوع این است که هر پاییز و بهار وقتی ساعت خود را تنظیم می کنید کیف کمک های اولیه خود را چک می کنید.
چسب زخم برای پوشش زخمها
چسب زخم و چسب لوکوپلاست را فراموش نکنید، یک بسته از هر کدام در جعبه کمکهای اولیه کفایت میکند.
داروهای ضرروری در کیف شما
اگر در طول روز از داروهای خاصی استفاده میکنید بهتر است آنها را به تعداد زیاد در جعبه کمکهای اولیه خود قرار دهید. قرصها باید تا حد زیادی در جعبه کمکهای اولیه موجود باشند. قرصهایی مانند استامینوفن، ادولت کولد و دیمن هیدرینات که خاصیت رفعکنندگی سرگیجه و تهوع دارد، آنتیهیستامین که خاصیت ضد حساسیت دارد و قرصهای آرامبخش که معمولا مورد استفاده قرار میگیرند هم بهتر است که در جعبه موجود باشد.
قیچی
قیچی برای باز کردن بستههای بانداژ و بریدن نوار برای محکم کردن باند مفید است. قیچی همچنین برای باز کردن بستهها، پمادها و داروهای مفید است. متخصصان مراقبتهای فوری اطفال توصیه میکنند قیچی کمک های اولیه را تمیز و جدا از قیچیهای مورد استفاده برای پخت و پز و سایر مصارف خانگی برای جلوگیری از آلودگی زخمها نگه دارید.
لباس گرم و سرد فراموش نشود
ژاکت، کیسهخواب، پتو و لباس گرم، کفش محکم و وسایل گرمایشی سایز کوچک هم از دیگر اقلامی است که باید تا حد امکان به تعداد اعضای خانواده در جعبه کمکهای اولیه یا یک چمدان کوچک قرار داد. در هر فصلی که هستید بهتر است لباسهای فصل دیگر را هم در چمدان کمکهای اولیه خود قرار دهید.
وسایل جانبی مورد نیاز
کبریت، مدارک شناسایی، پول، در باز کن، طناب، قیچی و پنس، وسایل مورد نیاز برای پخت و پز مانند چراغهای کوچک مخصوص کوهنوردان و سایر اقلامی که مورد نیاز برای خانواده است هم باید در جعبه کمکهای اولیه موجود باشند.
در هنگام تصادف
تصادفات هرگز در آرام ترین لحظات اتفاق نمی افتند. آنها معمولاً زمانی رخ میدهند که ما خسته هستیم. در نتیجه در این موقع تا زمان که اورژانس برسد باید وسایل مورد نظر را در کیف کمک های اولیه در ماشین داشته باشید تا در صورت وقوع حادثه یک قدم جلوتر باشید.
منبع:
https://www.solvhealth.com/blog/10-things-every-first-aid-kit-should-have