خرفه، سبزی پرفایده!

گیاه خرفه به صورت خودرو در کنار جوی‌ها و باغچه منازل می‌روید. ممکن است این گیاه زیاد مورد توجه شما نباشد، اما امروزه اکتشافات مهمی در مورد این گیاه صورت گرفته که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی به این گیاه داده شده است. از خواص خرفه به عنوان یک دارو برای انواع بیماری در جهان نام برده شده است.

خرفه به محیطی با دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و با نور زیاد برای رشد نیاز دارد. برای رشد این گیاه باید خاک غنی باشد و احتیاج به آب فراوان دارد. از خواص دارویی خرفه در تب سنتی به عنوان ضد عفونی کننده، تب بر، ضد اسکوربوت (بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C) ضد کرم و ضد اسپاسم استفاده می‌شود.

درمان با خواص خرفه

از نظر حکمای طب سنتی برگ و ساقه این گیاه مسکن صفرا است و مشکلات معده و کبد را تسکین می‌دهد. فواید درمانی خرفه برای تسکین تب، عطش و کنترل ترشح ادرار در افراد مبتلا به دیابت و درمان سردرد مفید است. همچنین از خونریزی اعضای بدن جلوگیری می‌کند و برای سرفه، سوزش مجرای ادرار، روده‌ها و مثانه و تسکین درد و سوزش رحم مفید است.

Leaves-on-a-Jade-Plant-Turn-Yellow

کاهش وزن با خرفه

خرفه در عین کالری بسیار کمی که دارد، دارای فیبر و مواد مغذی غنی در رژیم غذایی می‌باشد. این به این معنا است که بعد از خوردن خرفه احساس سیری می‌کنید. در نتیجه فواید خرفه برای افرادی که می‌خواهند لاغر شوند مفید است.
 

خرفه برای رشد کودک

 سطوح بالای امگا ۳ در خرفه به کاهش اختلالات تکاملی خاص، از جمله اوتیسم و مسائل و مشکلات دیگر که میلیون‌ها کودک در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است، موثر است. 

جوان سازی پوست

خرفه به طیف وسیعی از بیماری‌های پوستی کمک و باعث درمان آن بیماری‌ها می‌شود. خرفه به دلیل غنی بودن از ویتامین A به کاهش التهاب نیش زنبور عسل و گزش مار که به طور موضعی استفاده می‌شود کاربرد دارد. همچنین خرفه می‌تواند باعث کاهش چین و چروک و با تحریک سلول‌های پوست موجب بهبود زخم‌ها و لکه‌های پوستی شود.

پیشگیری از سرطان

خرفه دارای سطح قابل توجهی از ویتامین C و A است که هر دو این ویتامین‌ها به عنوان آنتی اکسیدان برای پیشگیری از برخی سرطان‌ها مخصوصا سرطان ریه و دهان موثر هستند.  از دیگر فواید خرفه برای جلوگیری رادیکال‌های آزاد و ایجاد جهش در سلول‌های سالم بدن استفاده می‌شود که در نتیجه به جلوگیری از توسعه سرطان کمک می‌کند.

تقویت بینایی

یکی دیگر از فواید خرفه کمک به سلامت چشم و بینایی است. ویتامین A و بتاکاروتن موجود در خرفه هر دو برای سلامت چشم و بینایی مفید هستند. همچنین این گیاه می‌تواند به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید با حذف رادیکال‌های آزاد که به سلول‌های چشم حمله و باعث این بیماری‌ها می‌شود کمک فراوان کند.

giahe-khorfe-1-750x430

تقویت استخوان‌ها 

طیف وسیعی از مواد معدنی موجود در خرفه باعث شده است که این گیاه یک انتخاب مفید و سالم برای افرادی که می‌خواهند از استخوان‌های خود محافظت کنند باشد. کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز همگی تمام عناصر مورد نیاز برای توسعه بافت استخوان و سرعت روند بهبود استخوان در بدن ما هستند که تمام این عناصر در این گیاه با ارزش وجود دارد و خواص خرفه را چندین برابر کرده است.  مصرف خرفه برای این افرادی که پوکی استخوان دارند موثراست
 
بهبود گردش خون
 
محتوای بالای آهن و مس در خرفه باعث تحریک و تولید سلول‌های قرمز خون می‌شود. این دو مواد معدنی با ارزش، برای افزایش گردش خون با افزایش اکسیژن به بخش‌های اساسی بدن، افزایش سرعت ترمیم سلول‌ها و اندام، افزایش رشد مو و به طور کلی برای راندمان سوخت و ساز بدن ضروری هستند.

ضد تب

به منظور درمان تب استفاده از برگ‌های خرفه بسیار مفید و مناسب است زیرا، این برگ‌ها خاصیت ضد تب دارند فقط کافی است، آب حاصل از جوشانده شدن برگ‌های خرفه را بنوشید تا شاهد رفع تب شوید.
 

بهبود سلامت قلب

طبق تحقیقات انجام شده خرفه دارای مقادیر فراوانی امگا ۳ است که سبب کاهش کلسترول بد در بدن می‌شود و با مصرف خوراکی‌هایی که سرشار از امگا ۳ هستند ریسک بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش داده می‌شود.
 
درمان هپاتیت
همانطور که می‌دانید هپاتیت از بیماری کشنده و خطرناک است که با کمک برگ‌های خرفه می‌توانید آن را برطرف کنید، مقداری برگ خرفه را با همراه آب جوشانده و هر روز آن را به شکل سرد مصرف کنید از این روش تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید استفاده کنید.
giahe-khorfe-1-750x430

بهبود بیماری‌های گوارشی

استفاده از خرفه به منظور درمان خونریزی دستگاه گوارش، اسهال و بواسیر بسیار مفید و موثر است زیرا، دارای ترکیباتی شامل دوپامین، مالیک اسید، سیتریک اسید، آلانین، گلوکز و دیگر مواد است.
 

درمان ادرار خونی

مشاهده خون در ادرار از مشکلات خطرناکی می‌باشد که برای درمان آن می‌توانید از برگ‌های خرفه استفاده کنید زیرا، دارای محتوای ضد عفونی کننده است و آب حاصل از جوشاندن برگ‌های خرفه را مصرف کنید.
 

احتیاط در رابطه با مصرف خرفه

۱. وجود اگزالات در خرفه سبب افزایش احتمال تشکیل و پیشرفت سنگ کلیه می‌شود از این رو، اگر از آن دسته افرادی هستید که از داشتن سنگ کلیه رنج می‌برید از مصرف خرفه خودداری نمایید.

۲. به دلیل اینکه اگزالات دارای خاصیت ضد تغذیه‌ای می‌باشد امکان دارد سبب جلوگیری از جذب مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم شود؛ بنابراین اگر وجود این ماده در خرفه باعث بروز نگرانی در شما می‌شود آن را به همراه ماست میل کنید تا میزان اگزالات در آن کاهش پیدا کند و همچنین پختن خرفه در آب جوش میزان اگزالات را کاهش می‌دهد.