به گزارش ایرنا، انسیه خزعلی روز شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه میان ستاد مبارزه با موادمخدر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در محل مجتمع شقایق این ستاد افزود: در بازدید از زندانها متوجه شدم که تعداد زیادی از بانوان به دلیل قاچاق مواد مخدر گرفتار زندان هستند البته برخی از بانوان نیز به خواسته همسر یا پدر خود مجبور به این اقدامات شدهاند.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین آسیبهای مربوط به زنان، ابزار شدن در مسیر اعتیاد است و دیگر موضوع مهم از هم پاشیدگی خانواده آنها به شمار میرود؛ اگرچه مساله طلاق نیز به عنوان یکی از عوامل مهم اعتیاد است.
خزعلی ادامه داد: معتقدیم در مساله بهبود، درمان و ترمیم انواع آسیبهای اجتماعی از جمله مساله اعتیاد باید بانوان را در خط مقدم مشاهده کرد؛ هرچند بانوان در خط مقدم مبارزه با اعتیاد قرار ندارند اما به عنوان پشتیبان و حمایتگر نقش مهم و محوری را عهدهدار هستند.
وی اضافه کرد: به همین دلیل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اقدامات و تلاشهای فراوان خود نقش پررنگ بانوان را در مساله اعتیاد در قانون برنامه هفتم توسعه دیده است.
خزعلی اظهارداشت: وزارت بهداشت با عهدهدار بودن بخش درمان و سازمان بهزیستی نقش جدی در موضوع بازپروری معتادان دارند اما خانوادهها و بانوان به عنوان اعضای ثابت در امر پیشگیری، درمان و ترمیم آسیباجتماعی به ویژه اعتیاد هستند.
وی ادامه داد: خانواده همپای معتاد است و از آنجا که بخشی از اعتیاد در حال زنانه شدن است و گستردگی این مساله در بخش زنان نمود پیدا کرده ممکن است سن اعتیاد را پایین آورد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه این مسائل زنگ خطر و هشدار محسوب میشود، اظهار داشت: حتی این مساله هزینه و برنامه بیشتری را برای خانوادهها طلب میکند.
وی معتقد است: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مساله پیشگیری دارای ظرفیتهایی است که با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و براساس تفاهمنامه همکاری امیدواریم بتوانیم این اقدامات را سرعت بخشیم.
وی به اجرای طرح کسب و کار پایدار خانواده از سال گذشته در معاونت زنان ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از این طرح مرتبط با زنان بدسرپرست و آموزش به آنها تحت نظر کارآفرینان است و تامین پایداری این طرحها تا چهار سال به عهده کارفرمایان است.