گیاه خیار تلخ، در پاکستان و هند و در برخی از کشورهای آسیایی به همین نام خوانده میشود. البته کشورهای انگلیسی زبان کارلا را با نامهای؛ کدوی تلخ و یا خربزه تلخ نیز میشناسند. از آنجایی که میوه کارلا سرشار از موادی مانند charactin و momordicin است. این دو ماده موجود در میوه کارلا میتواند در کنترل فشار خون و همچنین مبارزه با مشکلات بیماران دیابتی بسیار موثر واقع شود.
دانه های میوه این گیاه دارای ترکیبات پلی پپتیدی مشابه انسولین و با عوارض کمتر است که مصرف آن موجب کاهش قند در بیماران دیابتی نوع اول می شود
مصرف آب کارلا بدن را در برابر هجوم اپی رادیکالهای آزاد حفظ می کند. همچنین ، سیستم ایمنی بدن قویتر شده و بدن راحتتر میتواند بیماریهای داخلی را کنترل کرده و در نتیجه آن ها را نابود کند. از سویی مصرف میوه کارلا میتواند باعث تسهیل در جریان خون شود. این عمل میتواند زخمهای ایجاد شده در بدن را زودتر مداوا می کند