انواع جایگزین نمک
در ادامه به شما چند ادویه و طعم دهنده که می توانید به عنوان جایگزین نمک از ان استفاده کنید معرفی خواهیم کرد
1. زردچوبه
زرد چوبه یکی از ادویه های پر مصرفی است که بدون شک در تمام آشپزخانه های ایرانی وجود دارد و از آن برای طعم دادن غذاها استفاده می شود. این ادویه طعم بسیار دلچسبی به غذاها می دهد و دارای خواص مفیدی برای بدن می باشد. استفاده از این ادویه به قدری رایج و مرسوم است که بدون آن غذا طعم خود را از دست می دهد.
اگر می خواهید از مقدار کمی نمک استفاده کنید و در عین حال غذایتان طعم لذیذی داشته باشد و کمبود نمک آن احساس نشود می توانید از این ادویه به همراه کمی فلفل استفاده کنید.
2. زیره
زیره یکی دیگر از ادویه هایی است که معمولا در کنار زردچوبه از آن استفاده می شود و طعم به خصوصی به غذا می دهد. شما می توانید به جای استفاده از نمک زیاد از ترکیبی از انواع زیره ها استفاده کنید تا علاوه بر خوش طعم کردن غذا، از خواص بی نظیر آن بهره ببرید.
در صورتی که دچار مشکل فشار خون هستید و پزشک شما مصرف نمک را برایتان جایز نمی داند می توانید روی غذای خود کمی زیره مانند نمک بپاشید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. در این صورت شما متوجه کم نمکی غذا نخواهید شد.
3. انواع فلفل
فلفل یکی از ادویه هایی است که طرفداران بسیاری دارد و در صورتی که کمی فلفل بیشتر به غذا اضافه کنید، کمبود نمک را احساس نخواهید کرد. اما نباید مصرف آن به قدری زیاد باشد که غذایتان بیش از حد تند شود و نتوانید بخورید.
فلفل ها در انواع و رنگ های مختلف دارند و هر کدام دارای طعمی نسبتا متفاوت نسبت به دیگری است. همچنین انواع فلفل دارای مقادیر زیادی آهن و منیزیم است که برای بدن مفید می باشد.
4. پودر سیر
سیر یکی از خوراکی ها و طعم دهنده هایی است که علاوه بر لذیذ کردن غذاها دارای خواص مفید بی نظیری می باشد. اما برخی از افراد به علت ماندگاری بوی آن از مصرف آن خودداری می کنند.
مصرف مقدار مناسبی از این چاشنی در غذا باعث خوش طعم شدن آن می شود و جایگزین مناسبی برای نمک می باشد. هر چه سیر تازه تر باشد طعم و عطر بهتری دارد اما در صورتی که به سیر تازه دسترسی ندارید می توانید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید که قابل تهیه در ادویه فروشی ها و فروشگاه های مواد غذایی است.
5. پودر پیاز
پودر پیاز از آن دسته از ادویه هایی است که دارای عطر و طعمی قوی می باشد و طعم بی نظیری به غذاها می دهد. این ادویه بیشتر مناسب غذاهای گوشتی و انواع غذاهای دریایی است، زیرا این ادویه بوی نامطبوع این غذاها را از بین می برد و طعم دلچسبی به آنها می دهد و می تواند به عنوان یک جایگزین برای نمک استفاده شود.
6. آویشن
یکی دیگر از ادویه های طبیعی و سرشار از خواص بی نظیر آویشن می باشد. این گیاه دارای عطر مدهوش کننده ای است که طعم خاصی به غذا می دهد. از این ادویه بیشتر برای طعم دادن فست فود ها مانند پیتزا، ساندویچ پیراشکی و پاستا و لازانیا استفاده می شود.
آویشن علاوه بر خوش طعم کردن غذاها دارای خواص زیاد است. یکی از خواص بی نظیر آن کاهش فشار خون می باشد. مصرف آویشن سبب گشاد شدن عروق شده و در هضم بهتر غذا نیز کمک می کند.
7. دارچین
دارچین یکی از ادویه هایی است که تقریبا همیشه در غذاها استفاده می شود. این ادویه دارای طعمی نسبتا تند و شیرین است و دارای عطر دلنشینی است و تقریبا همه عطر و طعم آن را دوست دارند. از این چاشنی در خیلی از غذاها می توان استفاده کرد. از این ادویه بیشتر برای طعم دادن به انواع خورشت های ایرانی مانند قیمه، قرمه سبزی و ... استفاده می شود.
این ادویه یکی از جایگزین های مناسب برای نمک است و با استفاده از آن، کمبود نمک در غذا را حس نخواهید کرد. برای استفاده از دارچین در خورشت ها بهتر است ابتدا آن را به مدت 10 دقیقه در روغن کمی تفت دهید و قبل از سرو خورشت به آن اضافه کنید و بگذارید کمی با خورشت بپزد.
8. زنجبیل
زنجبیل یکی از ادویه های دوست داشتنی است که طعم ویژه و تندی است. این چاشنی بیشتر مناسب غذاهای گوشتی و سرخ شده است. زنجبیل را می توان به صورت خشک و پودر شده و یا تازه استفاده کرد.
9. پودر پاپریکا
پاپریکا در واقع پودر فلفل دلمه ای خشک شده است که در تمام دنیا از آن استفاده می شود و دارای طعم دلچسبی است. از این ادویه برای طعم دادن غذاهای گوشتی و لازانیا و پاستا استفاده می شود. این ادویه نیز می تواند جایگزین مناسبی برای نمک باشد. می توانید این ادویه را با مقداری پودر سیر و فلفل مخلوط کنید تا طعم بی نظیری به غذا بدهید و کمی نمک را احساس نکنید.