این روزها با انواع و اقسام رژیمهای مختلف آشنا میشویم که هر کدام نیز به ما وعده برخورداری از منابع غذایی مفید در کنار رسیدن به وزن مطلوب و ایدهآل را میدهند. بهترین راه برای انتخاب رژیم غذایی صحیح متناسب با هر فرد داشتن بینش کافی نسبت به اصول اولیهای است که رژیمهای صحیح تغذیهای و لاغری باید داشته باشند.
هیچ وعده غذایی را حذف نکنید!
حذفکردن یک وعده غذایی سوختوساز و متابولیسم بدن را با مشکل مواجه خواهد کرد. به این ترتیب هم تولید بعضی مواد مهم مانند پروتئینها و هم میزان مصرف انرژی را کاهش میدهد و به محض ورود کالری اضافی به جای سوزاندن، آن را به چربی ذخیرهای تبدیل خواهد کرد.
صبحانه را جدی بگیرید!
بسیاری افراد علاقهای به خوردن صبحانه ندارند؛ در حالی که وقتی در نهایت تا یک ساعت پس از بیدارشدن، صبحانه کاملی دریافت کنیم، روز خود را با متابولیسم بالا و مناسبی آغاز میکنیم و انرژی کافی نیز برای فعالیت روزانه خواهیم داشت. خوردن صبحانه کامل مانع از گرسنگی شدید و پرخوری در وعدههای دیگر میشود.
آرام غذا بخورید!
بررسیها نشان میدهند تند غذاخوردن باعث میشود به روده اجازه ندهیم سیگنالهای سیرشدن را بهموقع به مغز مخابره کند اما جویدن درست و بهاندازه و آرام غذاخوردن علاوه بر اینکه باعث میشود بیشتر از غذاخوردن لذت ببریم مانع از ابتلا به بسیاری از مشکلات گوارشی و اضافهوزن نیز خواهد شد.
رژیمهای کوتاهمدت ممنوع!
بسیاری از ما جذب رژیمهای کوتاهمدت و چندروزهای میشویم که نهتنها کمکی به کاهش وزن ما نخواهد کرد بلکه مشکلاتی برای سلامتمان نیز به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر پس از ترک این رژیمها خیلی زود به وزن قبلی یا حتی بالاتر از آن برمیگردیم. بهترین راه کاهش وزن، کاهش تدریجی طی شش ماه تا یک سال و درپیشگرفتن رژیم غذایی متعادل است.
حذف پرکالریهای بیخاصیت
همه ما با مواد غذایی پرکالری که اغلب خاصیتی هم ندارند آشنا هستیم. انواع فستفودها، غذاهای آماده و نیمهآماده و نوشابههای گازدار یا آبمیوههای صنعتی در این گروه قرار میگیرند. با مصرف این مواد در واقع حجم قابل توجهی از قند را به بدن خود وارد میکنیم.
فریب محصولات رژیمی را نخورید!
با آنکه مقدار چربی این محصولات کم است و برچسبهای فاقد چربی، کمچرب و کمکالری دارند اما اغلب برای جبران طعم و بافت چربی از شکر و دیگر افزودنیها استفاده میکنند.
اهمیت خواب خوب
خواب خوب در سلامت و همچنین بر عملکرد سیستم گوارش بسیار مؤثر است و مانع از اضافهوزن میشود. بیخوابی، تنظیم اشتها را به هم میریزد، یعنی معمولاً باعث افزایش اشتها، جذب کالری بیشتر و در نهایت نیز افزایش وزن میشود. افرادی که خواب کافی ندارند مستعد افزایش وزن هستند. نداشتن خواب کافی و باکیفیت تأثیر منفی بر تمرکز، بهرهوری، کارایی و عملکرد سیستم ایمنی دارد.»