کد خبر: ۷۱۰۸
تاریخ: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۰
ثابت شده است مشاهده بازیهای ورزشی اثر افسردگی را که خود بین ۱۰ تا ۱۲ سال از میانگین عمر انسان را کاهش میدهد، تا حدود بسیاری از بین میبرد.
شاید سفر چند هزار مایلی برای تماشای بازیهای جام جهانی از نظر بسیاری از مردم کاری به شدت طاقتفرسا باشد اما به گفته یک روانشناس، تماشای مستقیم بازیها و حتی دنبال کردن آنها از طریق تلویزیون جوانب مثبت و فواید بسیار زیادی در پی دارد.
روزنامه البیان امارات در خبری در این زمینه به نقل از کاری ویلاند استاد علم روانشناسی اجتماعی دانشگاه تولان در ایالت نیواورلئان آمریکا نوشت: انسانها به طور طبیعی مخلوقاتی اجتماعی هستند و جام جهانی هم فرصت عالی برای ارتباط با دیگران و فراهم کردن زمینههای مشترک اجتماعی محسوب میشود، از این رو تشویق تیم ملی کشور به شما حس ارتباط با چیزی بزرگتر از خود القا میکند و به انسان هویت میبخشد.
به گفته این کارشناس، تماشای دستهجمعی بازیها چه با افراد خانواده و دوستان چه با افراد غریبه در مکانهای عمومی نوعی احساس شعف جمعی به انسان میبخشد، این در حالی است که در صورت گل زدن تیم مورد علاقه شما تاثیرات مثبت را با دیگران به اشتراک میگذارید و این شادی دستهجمعی میتواند احساسات انسان را تقویت کند.
در حالی که لحظات شکست تیم محبوب هم در شرایط تجربه دستهجمعی میتواند روابط اجتماعی با دیگران را تقویت کند.
ویلاند در ادامه به این نتیجه میرسد که هواداری از تیمها در جام جهانی باعث افزایش طول عمر انسان میشود اما با این حال این مساله به نوع و روش هواداری و ابراز احساسات هم بازمیگردد، زیرا بین تشویق تیم محبوب در شرایطی که روی مبل لم داده و فقط به تلویزیون خیره شدهاید یا اینکه با هر موقعیت از جا پریده و به جستوخیز میپردازید، تفاوت دارد و گرچه این جستوخیزهای کوچک به پای ورزش و تمرین نمیرسند، با این حال حرکت مستمر و فعالیت محسوب میشوند.
علاوه بر آن، ارتباط اجتماعی به خودی خود تاثیرهای مثبتی در طول عمر انسان داشته و روابط اجتماعی و احساس وابستگی در زمان مشاهده رخدادهای ورزشی باعث افزایش سلامت جسمی و روانی در افراد میشود، به ویژه که ثابت شده است مشاهده بازیهای ورزشی اثر افسردگی را که خود بین ۱۰ تا ۱۲ سال از میانگین عمر انسان را کاهش میدهد، تا حدود بسیاری از بین میبرد.