خوردنی‌های مضر هنگام گلودرد

گلودرد زمانی روی می‌دهد که گلو ملتهب و تحریک می‌شود. درد گلو می‌‌تواند ناشی از خیلی از عوامل باشد، از جمله ویروس، باکتری، تب یونجه، آلودگی هوا، دود سیگار یا یک عفونت تنفسی.

گلودرد می‌تواند با مشکل کردن خوردن، حرف‌زدن و حتی تنفس کشیدن، کیفیت زندگی را تحت‌تأثیر قرار بدهد.

غذاهای مضر برای گلودرد

برخی از غذاها می‌توانند گلویتان را که در حال حاضر ملتهب است بخراشند یا تحریک کنند. برای کمک به بهبودی گلو دردتان، تا زمانی که علائم برطرف نشده‌اند از خوردن غذاهای محرک پرهیز کنید:

غذاهای چرب

وقتی گلودرد دارید غذاهای پُرچرب مثل گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، شیرینی‌های خامه‌ای و غذاهای سرخ شده اجتناب کنید. بدن شما غذاهای چرب را سخت‌تر هضم می‌کند و چربی می‌تواند سرکوب‌کنندهٔ عملکرد سیستم ایمنی بدن باشد و در نتیجه علائم سرماخوردگی و گلو دردتان را بدتر نماید. غذاهای چرب گلو را بیشتر تحریک می‌کنند، پس بهتر است به‌جای غذاهای چرب، گوشت‌های کم‌چرب مثل سینه مرغ را انتخاب کنید، از نوع کم‌چرب لبنیات استفاده کنید و غذاهایی بخورید که مرطوب‌کننده و نرم‌کنندهٔ گلو هستند، مثل سوپ یا سیب پخته.

غذاهای ادویه‌دار که حاوی سس تند، پودر چیلی و کاری هستند می‌توانند گلو دردتان را بدتر کنند. برای طعم‌دار کردن غذا بهتر است از زنجبیل تازه استفاده کنید که خاصیت ضدالتهابی دارد

 

مرکبات و غذاهای اسیدی

وقتی گلودرد دارید سراغ غذاهای اسیدی و مرکبات نروید، مثل گوجه‌فرنگی، پرتقال ترش و گریپ‌فروت. اسیدهای موجود در این غذاها می‌تواند گلودردتان را تشدید کند. به‌جای این غذاها می‌توانید موز، ملون، کیوی و هلو بخورید. اگر به دنبال ویتامین C بیشتر هستید می‌توانید کلم و فلفل‌دلمه‌ای بخورید.

غذاهای ادویه‌دار

غذاهای ادویه‌دار که حاوی سس تند، پودر چیلی و کاری هستند می‌توانند گلودردتان را بدتر کنند. برای طعم‌دار کردن غذا بهتر است از زنجبیل تازه استفاده کنید که خاصیت ضدالتهابی دارد. همچنین می‌توانید به غذاهایتان سیر اضافه کنید. سیر کمک می‌کند علائم سرماخوردگی از جمله گلودرد تسکین بیابند و زودتر خوب شوید. سیر حتی از بازگشت مجدد سرماخوردگی پیشگیری می‌کند.

مواد غذایی با لبه‌های زبر و خشن

غذاهایی که بافت زبر و خشن دارند؛ مانند چیپس، سبزیجات خام، نان خشک و نان تست سوخاری می‌توانند گلو را بخراشند. بهتر است غذاهایی بخورید که بلع راحت‌تری دارند. پنیر نرم، سوپ نرم شده، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی پخته و له شده، بستنی، غلات پخته شده و اسموتی برای شما مناسب‌اند. همچنین می‌توانید غذاهایی را که خشک شده‌اند با آب مرغ یا آب گوشت و یا آب سبزیجات نرم کنید تا بلع راحت‌تری داشته باشند.

ماست

اگر عاشق ماست هستید و الان گلودرد دارید توصیه می‌کنیم فعلاً ماست نخورید. چرا؟ چون یافته‌ها نشان داده‌اند ماست می‌تواند با غلیظ و چسبناک کردن خلط، سرفه‌هایتان را بدتر کند.

تمرهندی

تمرهندی چه به‌صورت خام و چه پودری باعث آلرژی در گلو می‌شود، پس بهتر است زمانی که گلودرد دارید تمرهندی نخورید.

قهوه

وقتی علائم سرماخوردگی دارید و کسل هستید شاید به فکرتان برسد که قهوه می‌تواند کمکتان بکند. اما کافئین برای گلودردتان اثر خوبی ندارد. قهوه و هر نوشیدنی که کافئین دارد می‌تواند گلو را تحریک کند و ضمناً فراموش نکنید که قهوه نسبتاً اسیدی است.

نوشابه‌ها

اگر شما هم از کسانی هستید که به طور مکرر نوشابه‌های گازدار مصرف می‌کنند، مهم است که بدانید مصرف آن ممکن است باعث التهاب در گلو شده و وضعیت را تشدید کند. از طرفی گاز موجود در این نوشیدنی‌ها و شیرین‌کننده‌های موجود در آن می‌تواند منجر به ریفلاکس اسید در معده شود.

به طور کلی در زمستان چه چیزهایی نخوریم بهتر است؟

غذاهای سرد و یخچالی

اصلاً خوب نیست در زمستان از آب یا نوشیدنی یخچالی استفاده کنید. خوردن و نوشیدن چیزهای سرد، سیستم دفاعی بدن را ضعیف می‌کند و شما را در معرض بیماری قرار می‌دهد. وقتی غذای سردی می‌خورید، بدنتان مجبور می‌شود دوبرابر تلاش کند تا آنها را به دمای بدن برساند.

سالاد و غذاهای خام

بهتر است در ماه‌های سرد سال سالاد و غذای خام مصرف نکنید. زیرا غذاهای خام، اسیدیته بدن را بالا می‌‌برند و باعث نفخ می‌شوند. همیشه توصیه می‌شود از غذاهای فصلی استفاده کنید که بیشترین سازگاری را در همان فصل با بدن دارند و از سلامتی شما در برابر بیماری‌های فصلی دفاع می‌کنند.

قند و شیرینی‌جات

در فصل زمستان مناسبت‌ها و جشن‌هایی داریم که معمولاً باعث می‌شوند انواع و اقسام شیرینی‌ها را مصرف کنیم، اما شیرینی‌ها سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کنند. قند سبب افزایش التهاب در بدن شده و شما را در معرض اختلالات تنفسی قرار می‌دهد.