ساکت ترین مکان زمین در 45 دقیقه شما را دیوانه می کند!

شاید در این دنیای پر سر و صدا آرزو کنید جایی در سکوت کامل پیدا کنید و مدتی را در آن به آرامش سپری کنید ولی کاملا در اشتباهید سکوت کامل میتواند به همان اندازه سر و صدای زیاد آزار دهنده باشد. مراقب باشید داشتن آرزوی سکوت مطلق میتواند دردسر ساز شود. 

 

اتاقی در شهر مینیاپولیس ایالات متحده به نام اتاق بدون پژواک ( به انگلیسی : Anechoic Chambers )  وجود دارد که به عنوان ساکت ترین مکان جهان شناخته میشود و بر خلاف تصور خیلی از شما ، استراحت در آن برای طولانی مدت اصلا قابل تحمل نیست. 

گفته می شود سکوت مطلق این اتاق به هیچ عنون آرام بخش نیست و کسی برای مدتی طولانی نمیتواند این سکوت کر کننده را تحمل کند.

 

تاثیر ساکت ترین مکان جهان بر انسان , ساکت ترین مکان جهان , اتاق سکوت

اتاقی بدون پژواک 

 

ساکت ترین مکان در جهان کجاست؟

ساکت ترین مکان جهان ، اتاقی بدون پژواک و بخشی از آزمایشگاه اورفیلد مینه سوتا است. 

سکوت این اتاق به قدری زیاد است که تا حالا کسی نتوانسته بیشتر از 45 دقیقه سکوت آن را تحمل کند ، گفته می شود ماندن بیشتر از این در اتاق شما را دیوانه میکند.

 

سکوت این اتاق به قدری است که صداهای پس زمینه به صورت دسیبل منفی اندازه گیری می شوند. 

هدف آقای استیو اورفیلید ، بنیانگذار این آزمایشگاه از ساخت ساکت ترین اتاق جهان ، بررسی تاثیر سکوت بر احساس آرامش و راحتی انسان است. 

 

ساخت اتاق ساکت , اتاق بدون پژواک , ساکت ترین مکان جهان کجاست

کاربرد ساخت ساکت ترین مکان جهان

 

ساخت ساکت ترین مکان در جهان چه کاربردهایی دارد؟

به گفته آقای اور فیلد این اتاق ها برای تست کردن وسایل  ابزار تولیدی انسان هستند نه خود انسان. 

یکی از مشتریان دائم این اتاق کارخانه ای است که ادعا دارد بی صداترین یخچال آمریکا را ساخته و هر سال جدیدترین محصولش را به این اتاق می آورد تا میزان بلندی صدایش را به صورت دقیق بررسی کند.

 

شرکت های مختلف محصولاتشان را برای اندازه گیری شدت و بلندی صدا در این اتاق تست می کنند. 

سازمان فضانوردی ناسا ، فضانوردانش را برای تمرین سکوت کر کننده فضا به این اتاق می فرستد. 

 

ساخت اتاق ساکت , اتاق بدون پژواک , ساکت ترین مکان جهان کجاست

عکس های ساکت ترین مکان جهان

 

تاثیر ساکت ترین مکان جهان بر انسان

افرادی که وارد این اتاق می شوند بعد از مدتی شروع به شنیدن صدای قلبشان می کنند و کم کم  در  جهت یابی و حتی ایستادن با مشکل روبرو می شوند.

ظاهرا ایستادن و راه رفتن و جهت یابی انسان تا حد زیادی به سر و صدای اطرافش بستگی دارد. دقیقا همین صداهایی که گاهی از وجودشان شاکی می شویم. 

 

به عقیده اورفیلد : انسان براساس صداهایی که می شوند جهت یابی میکند. در اتاق بدون پژواک هیچ سر نخ صوتی برای جهت یابی وجود ندارد و همین مسئله باعث بروز سردرگمی می شود. کسی که نیم ساعت در این اتاق می ماند دیگر نمیتواند از روی صندلی بلند شود.

 

اتاق های بدون پژواک 

اتاق های بدون پژواک ( به انگلیسی : Anechoic Chambers ) یا بدون اکو که به نام اتاق مرده هم شناخته می شوند برای اولین بار در جنگ جهانی دوم  برای تست تجهیزات ارتباطی و شنود نظامی ساخته شدند.

 

طراحی این اتاق ها به گونه ای بود که همه امواج صوتی و ارتعاشات الکترومغناطیسی را جذب میکردند. 

امروزه این اتاق ها در اندازه های مختلف از یک مایکرویو گرفته تا مکان هایی به بزرگی یک هواپیما ساخته می شود و برای آزمایش روی محصولات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.