اگر دنبال آرامش هستید این جنگل را حتما امتحان کنید

جنگل سه هزار در نزدیکی شهرستان تنکابن استان مازندران قرار گرفته و یکی از زیباترین و بکرترین جنگل های ناحیه است. شاید خیلی ها برای دیدن ساحل دریای زیبای خزر راهی شهرهای استان مازندران می شوند. بی تردید این سواحل فوق العاده دیدنی و خاطره انگیز هستند. اما واقعیت آن است که درست به همان اندازه دریا و شاید بیشتر از آن، نواحی جنگلی استان مازندران پرطرفدار و محبوب بوده و توریست ها را به سمت خود می کشد. در این جنگل های زیبا همیشه ترکیبی از آبشار، کوهستان، رود، درختان کهنی چون راش و افرا و صدای پرندگان و دیگر حیوانات جنگلی، تلفیقی شگفت انگیز از زیبایی طبیعت را پیش چشم شما می گستراند.

 

آشنایی با جنگل سه هزار

منطقه جنگلی سه هزار، یکی از جنگل های بکر و دست نخورده استان مازندران است که در کناره شهرستان تنکابن قرار گرفته. در این جنگل نیز ترکیب کوه و درختان سر به فلک کشیده جنگلی و جویبارهای روان، منظره ای بدیع فراهم آورده.

 

احساس آرامش در جنگل سه هزار تنکابن

در این جنگل سه رودخانه اصلی به نام های گرمارود، مرانرود و شلف رود و نیز رود چشمه کیله که همان رود سه هزار می باشد، در جریان هستند. جنگل سه هزار در امتداد جنگل دوهزار واقع شده و در واقع اغلب این جنگل ها را با هم و به نام دوهزار سه هزار می خوانند.

 

آب و هوای این منطقه معتدل کوهستانی بوده و بسیار مطبوع می باشد. دره سه هزار که نواحی جنگلی سه هزار را در بر گرفته در بخش غربی قله علمکوه قرار گرفته. این جنگل در کناره دهستان سه هزار واقع شده که جمعیت آن بیش از ۱۳۰۰ نفر و در حدود ۴۸۸ خانوار بوده و ۱۷۰۰ متر از سطح دریا بلندی دارد. در این دهستان و در نواحی جنگلی سه هزار معادنی همچون معادن آهن، گرانیت، آهک، سرامیک یا سیلیس، شن و ماسه و معدن تازه کشف شده طلا قرار دارد. آبشار عروس بین روستای مران و سلج انبار نیز در این منطقه واقع شده. روستاییان منطقه سه هزار به علت همجواری با گیلان به زبان گیلکی صحبت کرده و باغداری، کشاورزی و دامداری شغل عمده آنهاست.

 

 

نواحی جنگلی سه هزار نسبت به همتای خود جنگل دوهزار، بکرتر و دست نخورده تر بوده و بیشتر برای طبیعت گردان و جنگل نوردان حرفه ای مناسب می باشد. افراد آماتور و غیر حرفه ای در زمینه طبیعت گردی، به سختی می توانند به قسمت های بکرتر و دست نخورده تر آن دسترسی پیدا کنند. پس از بازدید از جنگل سه هزار، می توانید سری هم به مرداب نشتارود در نزدیکی تنکابن زده و از این جاذبه طبیعی زیبای این شهر نیز دیدن کنید.

 

علت نامگذاری جنگل سه هزار

درباره علت نامگذاری جنگل سه هزار، داستان های مختلفی بر سر زبان هاست. برخی می گویند علت این نامگذاری آن می باشد که در زبان مازندرانی به رودخانه، هراز می گویند. از آن جا که این جنگل دارای سه رود اصلی در درون خود بود، آن را سه هراز نامیده بودند. با گذشت زمان واژه سه هراز به سه هزار تبدیل شد. این سه رود، شاخه های اصلی رود سه هزار بوده که خودش شاخه رود چشمه کیله می باشد. طول رود سه هزار ۵۷ کیلومتر بوده و از کوه های تخت سلیمان منطقه سه هزار با بلندای بیش از ۴۶۰۰ متر سرچشه می گیرد.

 

احساس آرامش در جنگل سه هزار تنکابن

رود سه هزار بعد از گذر از مناطق کوهستانی و جنگلی سه هزار، به سمت دریای خزر جریان داشته و پس از آبیاری جلگه های شهر تنکابن در بخش ساحلی شهر شهسوار به دریای خزر می پیوندد. البته نظرگاه دیگری نیز درباره علت نامگذاری این جنگل جود دارد. نظریه دیگر درباره دلیل این نامگذاری چنین می گوید که عنوان سه هزار اشاره به این دارد که این جنگل سه هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

 

جاده سه هزار

جاده سه هزار جاده ایست که از میان جنگل سه هزار گذر کرده و مسیری بسیار خیال انگیز و رویایی را پیش چشم مسافران می گسترد. در یک طرف جاده، درختان انبوه هیرکانی شامل چنار و راش و در طرف دیگر جاده رودخانه سه هزار قرار گرفته و جاده در امتداد این رودخانه حرکت می کند. جاده سه هزار از روی یک پل بلند بر روی رود پر آب و خروشان چشمه کیله از جاده دوهزار شروع شده و به درون طبیعت بکر و دست نخورده مناطق جنگلی سه هزار می رود. بلندای جاده سه هزار از جاده دوهزار بیشتر بوده و انتهای مسیر آن بسیار پر پیچ و خم و زیباست.

 

احساس آرامش در جنگل سه هزار تنکابن

 

تفریحات جنگل سه هزار

در مناطق جنگلی سه هزار، همچون دیگر جنگل های زیبای دیگر مازندران تفریحات بسیار دل انگیزی انتظار شما را می کشند. اگر بخواهیم از ابتدای ورود به این جنگل آغاز کنیم باید گفت اولین تفریح این جنگل، راندن در جاده بسیار زیبای سه هزار در امتداد رودخانه سه هزار است؛ جاده ای با یک رود در یک طرف و جنگل در سوی دیگرش. تفریح دیگر این مسیر، تجربه غذاهای محلیست که در طی این جاده انتظار شما را می کشند. دکه های کناره جاده خوراکی ها و غذاهایی مانند بلال، آش محلی، چای آتشی، میرزا قاسمی، ترشی تره و ماهی کباب را ارائه می دهند.

 

شما در عین حال می توانید از مراکز پرورش ماهی این منطقه ماهی تازه خریده و یا خودتان آن را کباب کنید یا بدهید دج همان مرکز ماهی را برایتان کباب کنند. به داخل جنگل هم که رفتید، پیک نیک و اتراق در میان چنگل بهترین تفریح است. البته آلاچیق هایی نیز در کنار جاده وجود دارد که می توانید در آنها نیز بساط خود را پهن نمایید. اگر هم اهل هنر زیبای عکاسی هستید، عکاسی کردن در این جنگل، تجربه ای بی نظیر برای شما خواهد بود.