آیا وزن بر شانس باروری تاثیر دارد؟/ آیا چاقی مفرط باعث نازایی می­ شود؟

تاثیر چاقی بر باروری  

  • قاعدگی‌های نامنظم و حتی در مواردی قطع قاعدگی
  • افزایش موارد نازایی
  • افزایش عوارض جراحی
  • افزایش خطر سقط
  • کاهش شانس بارداری به دنبال انجام باروری آزمایشگاهی

بارداری

عوارض احتمالی بارداری همراه با چاقی

  • افزایش فشارخون حین بارداری
  • افزایش دیابت حین بارداری
  • افزایش خطر نقائص جنینی
  • افزایش خطر نوزاد با وزن بالا هنگام تولد
  • افزایش موارد سزارین

 

فواید کاهش وزن

  • کاهش وزن حتی به میزان 5 تا 10 درصد ممکن است تخمک گذاری و بارداری را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.
  • سلامتی بیشتر از جمله کاهش دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی.
  • افزایش اعتماد به نفس

برای کاهش وزن باید یک تصمیم جدی گرفته شود همچنین به منظور کم کردن وزن لازم است یک رژیم غذایی سالم (تحت نظر متخصص تغذیه)  و ورزش منظم داشته باشید.

155243871614892251601772109091871929219

 

عوارض چاقی در بارداری

اگر در دوران بارداری اضافه وزن یا چاقی دارید، احتمال اینکه نوزاد شما دارای این شرایط باشد، وجود دارد:

تولد زودرس: تولد زودرس در واقع تولدی است که قبل از 37 هفته کامل بارداری اتفاق می افتد. این تولد خیلی زود بوده و می تواند مشکلات جدی برای سلامتی نوزاد شما ایجاد کند. نقص های مادرزادی، از جمله: نقایص لوله عصبی، نقایص قلبی و مغز و ستون فقرات.

این نقص های مادرزادی شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می دهند. همچنین آنها می توانند در سلامت کلی، نحوه رشد یا نحوه عملکرد بدن مشکلاتی ایجاد کنند.

ماکروزومی: به این معنی که وزن نوزاد شما بیش از 8 پوند یعنی 3.62 کیلوگرم در هنگام تولد باشد. ماکروزومی می تواند باعث زایمان سختی شود و خطرات زایمان سزارین و صدمه به نوزاد در هنگام تولد را افزایش دهد. نوزادانی که با ماکروزومی متولد می شوند نیز بیشتر در معرض مشکلات سلامتی مانند چاقی و دیابت هستند.

در صورت ابتلا به دیابت بارداری، ممکن است نوزاد با مشکلات تنفسی، سطح گلوکز پایین و زردی مواجه شود.

آیا چاقی مفرط باعث نازایی می­ شود؟

ناباروری یک وضعیت پزشکی است که با کاهش یا عدم توانایی تولید فرزندان مشخص می شود. اگرچه ناباروری یک بیماری شایع است ، اما اغلب تعیین منبع آن دشوار است. مردان و زنان ممکن است هر کدام دارای عوامل خطری باشند که می توانند در ناباروری نقش داشته باشند. این عوامل خطر می توانند ژنتیکی، محیطی یا مربوط به شیوه زندگی باشند. چاقی یکی از شایع ترین و مستندترین عوامل خطر ناباروری در مردان و زنان است.

زنان چاق و ناباروری

 مطالعات متعدد گزارش می دهند که زنانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، نسبت به زنان با وزن معمولی سخت تر باردار می شوند. علاوه بر این، به محض وقوع بارداری، زنان چاق میزان بیشتری از دست دادن حاملگی را تجربه می کنند. اضافه وزن همچنین می تواند منجر به مشکلات هورمونی غیرطبیعی شود که بر فرآیندهای باروری زنان و مردان تأثیر می گذارد.

مردان چاق و ناباروری

 چاقی تنها بر باروری زنان تأثیر نمی گذارد. اخیراً، مطالعات انجام شده در موسسه ملی علوم بهداشت محیط ایالات متحده تأیید می کند که مردان با شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از مردان با وزن طبیعی نابارور هستند. داده های این موسسه نشان می دهد که افزایش 20 پوندی (10 کیلوگرمی) وزن مردان ممکن است احتمال ناباروری را تا 10 درصد افزایش دهد. بی نظمی های هورمونی در مردان بر تحریک بیضه ها که مانع تولید اسپرم می شود، تأثیر می گذارد.

درواقع چربی اضافی باعث می شود هورمون مردانه، تستوسترون به استروژن تبدیل شود و این استروژن ها تحریک بیضه را کاهش می دهند. محققان گزارش می دهند که BMI بالا در مردان با کاهش سطح تستوسترون ارتباط دارد. این مطالعه نشان داد؛ میزان تستوسترون مردان دارای اضافه وزن، 24 درصد کمتر از مردان با وزن طبیعی بوده و در مردان چاق 26 درصد کمتر است. مردان با BMI بالا معمولاً دارای آزمایش غیرطبیعی مایع منی نیز هستند.

increase-chance-of-fertility1

چرا باید به فکر کاهش وزن باشیم؟

چاقی نه تنها بر شانس بارداری شما تأثیر می گذارد، بلکه بر دوران بارداری شما نیز تأثیر می گذارد. اضافه وزن و چاقی خطر سقط جنین و زایمان زودرس و سایر عوارض بارداری مانند دیابت، فشار خون بالا، سزارین را افزایش می دهد. علاوه بر این، اگر اضافه وزن دارید و چاق هستید، در معرض خطر عوارض و مرگ های بعد از زایمان قرار دارید.

آیا می شود در دوران بارداری وزن کم کنم؟

کاهش وزن در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است عوارض خاصی را افزایش دهد. در واقع زنان باردار با بی ام آی بالا، باید بر روی عدم اضافه وزن در این دوران تمرکز کنند.

چگونه می توانم قبل از بارداری و یا بعد از بارداری وزن کم کنم؟

کاهش وزن می تواند به افزایش شانس بارداری شما کمک کند. همچنین می تواند شما را در هنگامی که نوزاد به دنیا سالم و فعال نگه دارد. این مراحل را دنبال کنید تا قبل از بارداری به بهترین فرم برسید! علاوه بر این، در صورت کاهش وزن بعد از زایمان، بارداری بعدی را با بهترین وزن و سلامت ممکن آغاز خواهید کرد.

در حالی که حقایق مربوط به چاقی و نتایج باروری می تواند دلهره آور به نظر برسد، اما خبرهای خوبی وجود دارد. در زنانی که چاق هستند، حتی کاهش وزن اندک باعث بهبود باروری و سلامت بارداری می شود. همچنین برخی از تغییرات رژیم غذایی و شیوه زندگی که افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری را محدود می کند؛ می تواند پیامدهای سلامتی را برای مادر و نوزاد بهبود بخشد.

اگر قصد باردار شدن دارید، شروع برنامه غذایی سالم و ورزش در کنار عمل لاغری شانس بارداری و بچه دار شدن سالم را افزایش می دهد. با ایجاد تغییرات سالم در رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی روزانه، گامی در جهت رسیدن به وزن سالم تری بر می دارید. این امر هنگام استفاده از IVF و سایر فناوری های کمک باروری (ART) نیز مهم است. مطالعات نشان داده است که چاقی میزان بارداری و تولد نوزادان در زنان استفاده کننده از ART را کاهش داده و میزان سقط جنین را افزایش می دهد. اما کاهش وزن از طریق عمل لاغری، رژیم غذایی، شیوه زندگی و سایر تغییرات، این نتایج را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد

plus-size-pregnancy

بنابراین اگر برای کاهش وزن و افزایش باروری خود تلاش می کنید، ایده خوبی است که به بررسی گزینه عمل لاغری بپردازید.