نشانه های کمبود ویتامین D

جذب ویتامین دی از منابع غذایی معمولی و روزمره به راحتی امکان‌پذیر و کافی نیست. اگر بدن نتواند ویتامین مورد نیاز خود را به دست آورد قطعا بدن دچار مشکلاتی می‌شود.

یکی از نیازهای اساسی بدن نیاز به ویتامین D است که کمبود آن می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامت وارد کند. اما جذب ویتامین دی از منابع غذایی معمولی و روزمره به راحتی امکان‌پذیر و کافی نیست. اگر بدن نتواند ویتامین مورد نیاز خود را به دست آورد قطعا بدن دچار مشکلاتی می‌شود که در این مطلب به آنها اشاره می‌کنیم:

 

احساس درد و ضعف در ماهیچه‌ها

کمبود ویتامین دی به راحتی باعث ضعف در ماهیچه‌ها می‌شود، ماهیچه‌ها برای اینکه بدون مشکل به کار خود ادامه دهند با مقادیری ویتامین D نیاز دارند که عدم جذب این ویتامین می‌تواند دردهای ماهیچه‌ای را به همراه داشته باشد.

 

افزایش فشار خون

یکی از دردسرهای کمبود ویتامین D افزایش فشار خون است که منجر به سردرد و سرگیجه در فرد می‌شود. فشارخون بالا می‌توان عامل سکته قلبی یا مغزی باشد بنابراین با تامین ویتامین D بدن خود از افزایش فشار خون جلوگیری کنید.

 

مشکلات گوارشی و یبوست

کمبود ویتامین D می‌تواند موجب کاهش سرعت عبور مواد غذایی در بدن شما شده و یبوست را به همراه بیاورد. علاوه بر این کمبود این ویتامین می‌تواند موجب سوزش معده شود. پس اگر با مشکلات گوارشی مثل سوزش معده و یبوست درگیر هستید حتما میزان ویتامین D بدن خود را کنترل کنید.

 

احساس افسردگی

یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین D، افسردگی است. از علائم افسردگی می‌توان به افسردگی ساده یا احساساتی نظیر احساس بی‌ارزش بودن اشاره کرد. اما خبر خوب این است که با جبران کمبود ویتامین دی در بیشتر موارد این مشکلات از میان می‌روند و می‌توانید دوباره به زندگی عادی بازگردید.

 

تعرق زیاد

اگر متوجه شده‌اید که بیش از حد عرق می‌کنید، و هیچ دلیل واضحی مانند تب، هوای گرم یا تمرین ورزشی شدید، برای آن وجود ندارد، می‌تواند از علائم کمبود ویتامین D باشد.

 

ریزش مو

یکی از علائمی که نشان می‌دهد بدن دچار کمبود ویتامین D است داشتن ریزش مو است.  اگر بدن مدت زیادی با این کمبود مواجه باشد مواد مورد نیاز برای تقویت موها به پیاز مو نمی‌رسد و مو دچار ریزش می‌شود.

 

چگونه ویتامین D بدن را تامین کنیم؟

اگر متوجه شده‌اید که یک یا چند علائم نشان دهنده کمبود ویتامین D را دارید در اسرع وقت از پزشک معالج خود بخواهید آزمایش مورد نیاز را براتان تجویز کند و بعد از دریافت نتیجه آزمایش با نسخه پزشک از مکمل‌های ویتامین دی نظیر قرص و در مواقع اورژانسی آمپول استفاده کنید.

علاوه بر مصرف دارو تحت نظر پزشک می‌توانید از غذاهایی که دارای مقادیر زیادی ویتامین D هستند نظیر ماهی، میگو، مواد لبنی غنی شده با ویتامین دی، قارچ استفاده کنید و روزانه ۳۰ دقیقه در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرید.