پردرآمدترین اینفلوئنسر ایرانی کیست؟

اگر فرض کنیم نفر اول فهرست سازمان امور مالیاتی فقط دو برابر شخص انتهایی این فهرست درآمد داشته، با اندکی محاسبه ریاضی مشخص می‌شود در این حالت بسیار خوشبینانه، پردرآمدترین اینفلوئنسر ایرانی در سال 1400 حدود 25 میلیارد تومان درآمد داشته است؛ به بیان دقیق‌تر 24 میلیارد و 932 میلیون و 250 هزار تومان. یعنی روزانه 68 میلیون تومان.

 

فرض دوم این است که درآمد این 123 نفر، مساوی در نظر گرفته شود. در این حالت هرکدام از این افراد در سال 1400، حدود 18 میلیارد و 700 میلیون تومان درآمد داشته‌اند؛ یعنی روزانه 51 میلیون تومان.

سازمان امور مالیاتی نام این 123 نفر را منتشر نکرده اما کارشناسان حوزه تبلیغات که با فضای اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا هستند، احتمال می‌دهند که پرمخاطب‌ترین اینفلوئنسرهای اینستاگرام شانس بسیاری برای گرفتار شدن در تور سازمان امور مالیاتی را داشته‌اند. اغلب این اینفلوئنسرها در حوزه طنز و سرگرمی فعال هستند. از این میان می‌توان به حسن ریوندی و سرنا امینی که به ترتیب حدود 20 میلیون و 10 میلیون دنبال‌کننده دارند اشاره کرد.

اینفلوئنسرهایی که به رستوران‌گردی و آموزش آشپزی می‌پردازند نیز به احتمال زیاد مورد توجه این سازمان قرار گرفته‌اند؛ افرادی مانند نواب ابراهیمی با حدود 3 میلیون دنبال‌کننده و امیر فود، میلاد تستر، فرهادپز و عمو روحی که هر یک بین 1.5 میلیون تا 2 میلیون دنبال‌کننده دارند.

 

طبق اظهارات مهدی موحدی بک‌نظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، این سازمان به ازای درآمد 2.3 هزار میلیارد تومانی این 123 اینفلوئنسر تنها حدود 17 میلیارد تومان مالیات تشخیص داده است. این عدد کمتر از یک درصد درآمد برآورد شده است و حتی به میزان 8 هزارم درآمد اینفلوئنسرها نیز نیست.

براساس قانون بودجه سال 1400، اینفلوئنسرهایی که بیش از 500 هزار دنبال‌کننده در شبکه‌های اجتماعی دارند، باید بابت درآمدهای تبلیغاتی خود مالیات پرداخت کنند. سازمان امور مالیاتی پس از تصویب شدن آیین‌نامه اجرایی دریافت این مالیات، فرایند مالیات‌ستانی از اینفلوئنسرها را آغاز کرد.

به نظر شما پردرآمدترین اینفلوئنسرهای ایرانی که زیر ذره‌بین سازمان امور مالیاتی قرار گرفته‌اند، چه کسانی هستند؟