مکدونالد اخیرا اخباری مبنی بر حذف گوجهفرنگی از منوی رستورانهای خود در شمال و شرق این کشور منتشر کرد. این شرکت دلیل این کار را «در دسترس نبودن گوجهفرنگی باکیفیت در اثر مشکلات فصلی» عنوان کرده است.
قیمت گوجهفرنگی در چند هفته گذشته در بسیاری از مناطق هند افزایش چشمگیری داشته است. یعنی تقریبا ۲۰۰ روپیه یا ۳ دلار به ازای هر کیلو که مشکلاتی را برای رستورانها به دنبال داشته است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده چانهزنی بیوقفه بر سر قیمت گوجهفرنگی در غرب هند باعث شد یک فروشنده ترازو را بر سر مشتری بکوبد. همچنین در برخی مناطق فروشندگان ارازلی را برای جلوگیری از چانهزنی بر سر قیمت استخدام میکنند.
بهعلاوه، گزارشهایی مبنی بر سرقت گوجه از مزارع و حتی کامیونهای حمل گوجه وجود دارد.
کارشناسان معتقدند شرایط بد آب و هوا و آسیب محصولات زراعی عدم تطابق بین عرضه و تقاضا را کاهش داده و چنین فاجعهای را به بار آورده است. در مقابل دولت هند این مشکل را موقت خواند و ادعا کرد اوضاع در ماههای آینده بهتر خواهد شد.
گوجهفرنگی تقریبا در تمام غذاهای هندی استفاده میشود، به همین دلیل گران و کمیاب شدن آن تیتر اول بسیاری از مطبوعات اجتماعی و سیاسی را به خود اختصاص داده است.