کد خبر: ۱۰۴۴
۱۴۰۱/۰۶/۲۶ ۰۸:۱۵:۵۷

زردچوبه در درمان عفونت معده اثر دارد؟/ همه درمان‌های موثر بر زخم معده

نتایج یک مطالعه بالینی بر روی بیماران مبتلا به باکتری "هلیکوباکتری پیلوری" نشان داد که "کورکومین"؛ به عنوان ماده موثره زردچوبه، تاثیری در از بین رفتن عفونت معده ندارد.

استفاده دارویی زردچوبه

«هلیکوباکتر پیلوری»؛ نوعی باکتری است که در مخاط معده بیش از نیمی از مردم جهان زندگی می‌کند. این باکتری به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد می‌تواند در محیط اسیدی معده زنده بماند و باعث ایجاد زخم معده و ورم معده (گاستریت) مزمن شود. در صورتی که این عفونت در مراحل اولیه درمان نشود، هلیکوباکتر پیلوری تا آخر عمر فرد با او خواهد ماند.

زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است که استفاده غذایی و دارویی دارد. در طب سنتی استفاده از زردچوبه به عنوان دارویی موثر بر عفونت‌ها مطرح شده است. این گیاه حاوی یک ماده موثره به نام «کورکومین» است و مطالعات نشان داده که این ماده دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی، خواص ضد التهابی و ضد سرطانی، خاصیت ضد میکروبی و حتی اثرات ضد دیابتی است.

با توجه به شیوع بالای هلیکوباکتری پیلوری در جوامع امروزی و وجود اثرات ضد میکروبی در گیاه زردچوبه، پژوهشگران تاثیر این گیاه را بر روی بیماران مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری بررسی کردند.

این مطالعه با همکاری ۴۰ نفر از بیماران دارای علائم گوارشی مانند سوءهاضمه، تهوع، استفراغ و سوزش ابتدای معده و مشکوک به هلیکوباکتر پیلوری انجام شد. بیمارانی که در این مطالعه بررسی شدند در بازه زمانی آبان‌ماه تا اسفند سال ۱۳۹۸ به درمانگاه فوق تخصصی گوارش بیمارستان توحید سنندج مراجعه کرده بودند. در این بیماران آندوسکوپی انجام شد و با آزمایش نمونه‌های آن‌ها، وجود هلیکو باکتر پیلوری در آن‌ها، بررسی شد.

13268

برای بررسی اثر زردچوبه، از کپسول ۵۰۰ گرمی کورکومین برای افراد دارای عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده شد. افراد به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. از طریق فردی که از ماهیت مطالعه اطلاع نداشت، به صورت تصادفی به بیماران، یک کپسول‌های حاوی کورکومین و به گروه دیگر دارونما داده شد و از آن‌ها خواسته شد که به مدت دو هفته و یک‌بار در روز آن‌ها را مصرف کنند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که این دو گروه تفاوتی از نظر عفونت هلیکوباکتر پیلوری نداشتند و استفاده از کپسول کورکومین یا زردچوبه تاثیری در از بین رفتن این باکتری بیماران ندارد.

پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج پژوهش ، پیشنهاد می‌کنند که برای از بین بردن این عفونت تنها از درمان‌های دارویی استاندارد استفاده شود.

زخم معده با ادویه درمان می شود

یکی از مشکلاتی که سبب آسیب زیادی به افراد می‌شود، بروز مشکل زخم معده است. زخم‌ معده یکی از مشکلات بزرگ گوارشی است که می‌تواند در جداره داخلی معده شما ایجاد شود و درد زیادی را برای شما ایجاد کند. به همین دلیل درمان زخم معده با استفاده از روش‌های درست و مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد. شکل گیری بیماری زخم معده دلایل بسیار زیادی می‌تواند داشته باشد، از جمله این دلایل می‌توان به تخریب پوشش معده توسط اسید معده اشاره کرد. از دیگر دلایل ایجاد زخم معده می‌توان به ایجاد انواع عفونت باکتری، استفاده طولانی مدت از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند آسپرین اشاره کرد. با توجه به بیماری زخم معده و مشکلاتی که این بیماری برای فرد ایجاد می‌کند، در این جا می‌خواهیم انواع روش‌های درمان زخم معده با ادویه ای مانند زردچوبه به راحتی از آسیب‌های این بیماری جلوگیری کنید. 

turmeric

درمان زخم معده با زردچوبه

درمان زخم معده با زردچوبه، یکی از روش‌های بسیار موثر دیگر برای درمان زخم معده و کاهش مشکلات و خطرات گوارشی است. زردچوبه یک ادویه زرد رنگ بسیار رایج است که خواص بسیار زیادی دارد. زردچوبه مانند فلفل چیلی دارای ترکیبی به نام کورکومین است. این ترکیب دارای فعالیت‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است و کمک بسیار زیادی به درمان زخم معده می‌کند. زردچوبه دارای خواص بسیار زیادی در درمان بیماری‌های گوارشی و کاهش مشکلات جسمی است. از جمله خواص و ویژگی‌های آن کمک به درمان زخم معده و دیگر زخم‌های بدن است. از دیگر ویژگی‌های زردچوبه می‌توان به بهبود عملکرد رگ‌های خونی، کاهش التهاب، کاهش ریسک‌ بیماری‌های قلبی، افزایش ترشح مخاط، محافظت از پوشش معده در برابر مواد تحریک کننده و… اشاره کرد.

Turmeric-7

درمان زخم معده با عسل و زردچوبه

روش بسیار موثر دیگر برای درمان زخم معده، درمان زخم معده با عسل و زردچوبه است. ادویه زردچوبه در برابر بیماری‌های زخم معده و زخم‌های ملتهب بسیار موثر و مناسب است، از زردچوبه برای درمان زخم معده، بسیار زیاد استفاده می‌شود. برای درمان زخم معده با عسل و زردچوبه، باید از ۳ قاشق غذاخوری عسل خالص و ۵۰ گرم زردچوبه تازه استفاده کنید. طرز تهیه آن به این صورت است که ابتدا زردچوبه تازه را باید آسیاب کرده، سپس زعفران و عسل را در ۲۰۰ میلی‌لیتر آب گرم مخلوط کنید.

 

منبع: ایسنا

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی