چادر در دانشگاهها اجباری میشود؟
عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه هیچ بخشنامه جدیدی در حوزه حجاب و عفاف برای دانشگاهها تدوین نشده است، گفت: دشمن بازی هوشمندانهای را شروع کرده و میخواهد دانشگاه را بزند. نباید تصویر معوج رسانهای از دانشگاهها را باور و تکثیر کرد. وضعیت حجاب در دانشگاهها از متوسط جامعه بالاتر است.
کلانتری گفت: هیچ بخشنامه جدیدی در حوزه حجاب و عفاف نداشتهایم. بر اساس اسناد بالادستی موجود، توصیهنامه سیاستی اجرایی (handbook) در هشت مرحله تدوین و در تیر ۱۴۰۱ ابلاغ شد که در حال اجراست و اصلا جدید نیست. آییننامه اعتراضات هم در شورای اسلامی شدن دانشگاهها پیگیری میشود.
او که با ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت گفت و گو می کرد، افزود: مساله حجاب و عفاف، مساله درونزای دانشگاه نبود و از بیرون به دانشگاه منتقل شد. حدود بهار سال ۱۴۰۱ هم تحلیلی از مساله حجاب داده بودم. بر اساس مبادی و مبانی دینی وضع حجاب در جامعه ما وضعیت مطلوبی نیست، اما این مساله بیش از اینکه مشکلی عقیدتی باشد، مشکل سبک زندگی است و باید در متن مساله سبک زندگی آن را فهمید.
او گفت: این مساله برآمده از ساحت سبک زندگی بوده و درک آن بسیار مهم است. نباید به افرادی که (حجاب) را رعایت نمیکنند، به راحتی برچسب ضددین و بیدین زد. افرادی قصد دارند دوقطبی در جامعه پدید آورند و پوششهای برآمده از سبک زندگی متفاوت را تعبیر به ضدیت با دین کنند و جامعه دیندار را در مقابل این امر قرار دهند.
کلانتری افزود: به طور کلی دانشگاه بعد از انقلاب تاکنون به رشد کشور و تامین نیروی انسانی متخصص کمک کرده است، همین امر باعث شده رهبر انقلاب در همه سخنرانیها و بیانات خود به دانشگاه توجه و از آن تشکر کرده و افق علم و توسعه را نشانهگیری کردهاند و از همه وزرا خواستهاند نگذارند به این میانداری و پیشتازی دانشگاه خدشه وارد شود.
او گفت: طوری که می شود ادعا کرد خط قرمز رهبری دانشگاه و تولید علم است و به نظر ایشان این موضوع جنبه حیاتی برای کشور دارد. برای آن هزینه زیادی کردهاند، رهبری با درخواست وزارتخانههای مختلف برای مساعدت از مسیر صندوق ارزی مخالفت کردند، اما به بحث علم و فناوری و تجهیز آزمایشگاهها و سایر مسائل علمی که میرسد، ایشان موافقت میکنند.
کلانتری افزود: دشمن متوجه این امر شده و دانشگاه را تضعیف میکند، بازی هوشمندانهای طراحی کرده که متاسفانه بخش کوچکی از جبهه خودی را نیز وارد این روند کرده است. وضعیت حجاب و عفاف در دانشگاه از متوسط جامعه بالاتر است و نباید سیاه نمایی و تصویر معوج رسانهای از دانشگاه را باور و تکثیر کرد.
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز گفت: در لایحه حجاب، اجباری شدن چادر و ممنوعیت کاشت ناخن نیامده است.
امیرحسین بانکیپور در واکنش به انتشار خبری از سوی یکی از رسانهها مبنی بر اینکه در لایحه عفاف و حجاب ممنوعیت کاشت ناخن، اجباری شدن چادر در دانشگاه و مدارس، استخدام طلاب در مدارس، اعطای مجوز شوکر و اسپری به بسیجیان و موارد اینچنینی آمده است، گفت: این خبر صحت ندارد و همه این مواردی که در این خبر عنوان شده، دروغ محض و شایعه است.
به گزارش مهر، وی بیان کرد: این موارد در لایحه عفاف و حجاب وجود ندارد. از سوی دیگر نمایندگان مجلس حدود ۱۵۰۰ پیشنهاد درباره این لایحه ارائه دادند که هیچیک از مواردی که در این خبر کذب ذکر شده، در پیشنهادات نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیامده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده قویاً این مواردی را که در این خبر آمده، تکذیب میکنم و متن لایحه عفاف و حجاب موجود است و نباید درباره آن شایعه و دروغپردازی شود.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی