کد خبر: ۱۵۵۹
۱۴۰۱/۰۷/۰۸ ۰۹:۲۸:۳۹

اشترودل سیب؛ دستور غذای مادر بزرگ‌های اتریشی/ خوشمزه‌ترین دسر پاییزی

این دستور پخت سنتی، مطمئنا مهمانان شما را شگفت زده خواهد کرد. پخت اشترودل سیب بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید! این شیرینی سنتی از خمیر و سیب‌های آبدار،کشمش و بادام ریز خرد شده درست شده است. یک دسر چشمگیر که برای مناسبت‌های خاص و تعطیلات عالی به نظر می‌رسد!

ستی مولایی؛ آیا می‌دانستید که اپل اشترودل یک شیرینی آلمانی نیست؟ منشاء این شیرینی خوشمزه از کشور تاریخی اتریش الهام گرفته شده است و یکی از مشهورترین دسرهای کشور اتریش است که در اغلب رستوران‌ها و کافه‌های وین پیدا می‌شود.

محلی‌های اتریش معمولا این دسر رو با چای یا قهوه سرو می‌کنند. جالب است بدانید که؛ این دستور غذا در بین بسیاری از کشورهای اروپایی که زمانی متعلق به امپراتوری اتریش-مجارستان بودند، بسیار محبوب است.

درست است که آلمان بخشی از این امپراتوری نبود، اما بسیاری از غذاهای محبوب اتریشی به دلیل نزدیکی به آن کشور، در آلمان مورد استقبال قرار گرفت.

در طرز تهیه اشترودل سیب از مواد اولیه‌ی خوشمزه‌ای مثل سیب، دارچین و کشمش استفاده می‌شود، تا این دسر را به یکی از محبوب‌ترین دسرهای دنیا تبدیل کند.

مواد لازم برای اشترودل سیب

خمیر اشترودل:

آرد: 1 پیمانه

نمک: ¼  قاشق چایخوری

روغن یا کره: 2 قاشق غذاخوری

خمیر مایه: 1 قاشق چایخوری

آب یا شیر: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 1 قاشق غذاخوری

پودر قند و نشاسته ذرت: به مقدار لازم

مواد داخل خمیر:

سیب: 2-3 عدد

آب لیمو ترش: چند قطره

دارچین: 1 قاشق چایخوری

شکر: 2 قاشق غذاخوری

کره: 2 قاشق غذاخوری

کشمش و بادام خرد شده: به مقدار لازم

بستنی وانیلی یا سس وانیلی: برای تزیین

دستور پخت:

مرحله اول

این دستور پخت اتریشی با درست کردن خمیر آن شروع می‌شود. دستور پخت این خمیر بسیار ساده است. کره ذوب شده، آرد، آب ولرم و کمی نمک با هم مخلوط می‌شوند تا خمیر به دست آید.

مرحله دوم

بعد از ۳۰ دقیقه، خمیر را به ۵ گلوله تقسیم کنید و هر یک را داخل نشاسته ذرت بغلتانید. سپس آن ها را روی هم قرار دهید و با وردنه باز کنید تا نازک شود.

درست کردن مواد میانی اشترودل سیب

مرحله سوم

 سیب‌ها را بشویید و پوست بکنید. سپس هسته‌های آنها را خارج کرده و به شکل خلالی نازک و یا نگینی خرد کنید. سیب‌های خرد شده را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید. چند قطره آب لیمو روی سیب ها بچکانید تا سیاه نشوند و تغییر رنگ ندهند. سپس شکر و دارچین را به سیب ها اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.گردو و کشمش را داخل آرد بغلتانید و به مخلوط سیب اضافه کنید.

مرحله چهارم

داخل تابه کمی کره بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مخلوط سیب را داخل تابه بریزید و با کره تفت دهید تا سیب‌ها نرم و کاراملی شوند. همه‌ی مواد را به آرامی هم بزنید تا سیب ها مزه‌دار شوند. بعد از کمی تفت دادن سیب‌ها، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شوند.

مرحله پنجم

خمیر را روی سطح آرد پاشی شده باز کنید تا کاملا نازک شود. سپس آن را به شکل مستطیل برش دهید. مخلوط سیب خنک شده را وسط مستطیل به صورت عمودی بریزید. خمیر را از دو طرف روی مواد قرار دهید و ببندید.

مرحله ششم

برای طرز تهیه اشترودل سیب، می‌توانید آن را به شکل ساده (رولی) یا گیس بافت در بیاورید. دو طرف خمیر را به شکل موازی و متقارن با چاقو چند برش بزنید. سپس برش های خمیر را به شکل ضربدری از هر دو طرف روی مواد قرار دهید. روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را کمی چرب کنید. اشترودل سیب را روی کاغذ روغنی قرار دهید. روی اشترودل سیب را با زرده‌ی تخم مرغ و کره رومال کنید. سپس آن را داخل فر که از قبل آن را در دمای ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم کرده اید، قرار دهید. حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت اشترودل سیب کافی است. اشترودل سیب آماده است.

مرحله هفتم

 بعد از آن که این دسر خوشمزه کمی خنک شد، مقداری پودر قند را روی آن الک کنید. دسر را به اندازه‌های دلخواه برش بزنید، و آن را به همراه چای و یا قهوه سرو و نوش جان کنید.

نکته:

  • اشترودل سنتی سیب با خمیر اشترودل درست می‌شود. خمیر نرمی که فقط با تعداد انگشت شماری از مواد تشکیل شده است. اما می توان به جای خمیر اشترودل از خمیر فیلو یا خمیر پف دار هم استفاده کرد
  • آن را با بستنی وانیلی یا سس وانیلی سرو کنید.
  • قبل از اضافه کردن کشمش آن را از قبل خیس کنید.

منبع:

https://platedcravings.com/apple-strudel-recipe/

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی