این دمنوش عجیب برای دوای درد نقرس کشف شد / درمان نقرس به این سادگی
موارد تشدید کننده نقرس:
قبل از معرفی روش های گیاهی باید توجه داشته باشید که سبک زندگی و رژیم غذایی نقش بسیار موثری در ابتلا به نقرس دارد و برای کاهش امکان ابتلا باید در آن ها تجدید نظر کنید، در ادامه به بررسی چند مورد از این موارد می پردازیم.
مصرف پروتئین
از مهم ترین عوامل نقرس مصرف بیش از حد گوشت و پروتئین های حیوانی است، علت این اتفاق ایجاد اسید اوریک است، درواقع اسید اوریک که از عوامل اصلی نقرس است از طریق شکستن پروتئین ایجاد می شود، علاوه بر کاهش مصرف گوشت، ماهی سالمون، ساردین، قزل آلا، دل و جگر باید مصرف حبوباتی مانند نخود و لوبیا هم کاهش پیدا کند.
پروتئین های گیاهی مانند اسفناج، گل کلم و قارچ هم باید مصرف کمی داشته باشند، البته حذف کامل پروتئین به هیچ وجه صحیح نیست و باید تحت نظر پزشک آن را کنترل کرد.
مصرف سبزیجات
هرچه میزان مصرف سبزیجات و صیفیجان بیشتر شود بهتر است، چغندر، هویج، کلم و خیار از گیاهان موثر در پیشگیری از حد شدت بیماری هستند و علاوه بر این کالری کمی دارند که در دوران بیماری مهم است، از جمله میوه های مفید هم می توان به شاه توت، سیب، لیمو ترش، انگور، نارنگی، پرتقال و حتی برگ انگور اشاره کرد.
افزایش میزان مصرف آب
از مهم ترین عواملی که با نقرس مقابله می کند افزایش میزان آب بدن است، آب باعث افزایش ادرار و افزایش دفع اسید اوریک بدن می شود، حداقل 8 لیوان آب در روز میل کنید.
ورزش
ورزش از مهم ترین عوامل کمک کننده برای بهبود متابولیسم بدن است و در درمان بسیاری از بیماری ها نقش موثری دارد، با ورزش جریان خون را افزایش میدهید و با عرق کردن در هنگام ورزش باعث کمک به دفع مواد اضافی بدن می شوید.
کاهش وزن
از عوامل دیگری که در نقرس اهمیت دارد چاقی است، افزایش چربی بدن باعث کاهش دفع اسید اوریک می شود و BMI بدن را از تعادل خارج می کند، اگر چاق هستید و دچار نقرس شده اید حتما باید وزنتان را کاهش دهید.
مصرف نکردن الکل
افرادی که به الکل اعتیاد دارند و یا زیاد از حد مصرف می کنند باید توجه داشته باشند که الکل باعث تجمع اسید اوریک در بدن می شود و التهاب و درد مفاصل را افزایش می دهد.
کمپرس سرد
از کارهای دیگری که افراد بیمار باید انجام دهند استفاده از کمپرس سرد است، در کیسه ای یخ بریزید و روی مفاصل دردناک خود قرار دهید تا باعث کاهش تورم و التهاب شود.
روش های گیاهی مختلف در کاهش مشکلات نقرس
در ادامه به بررسی انواع گیاهانی که به شکل های مختلف مانند عرق، دمنوش یا حتی به صورت عادی در درمان نقرس موثر هستند می پردازیم، این گیاهان و روش ها در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارند و می توان از آن ها کمک گرفت.
عرق های موثر در درمان گیاهی نقرس
عرقیات مختلف که در عطاری و درمان گیاهی نقش موثری ایفا می کنند و جزئی جدا نشدنی از طب سنتی هستند از جمله نوشیدنی هایی هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید، البته همه عرق ها برای این بیماری مناسب نیستند، در ادامه به معرفی عرق های موثر می پردازیم.
عرق گزنه
عرق گزنه خاصیتی ادرار آور دارد و علاوه بر کاهش اسید اوریک بدن باعث کاهش مواد سمی هم می شود و خون را پاک تر نگه می دارد، این عرق که در کاهش درد مفصل ها نقش موثری دارد معمولا برای نقرس استفاده می شود.
عرق مرزه
مصرف عرق مرزه می تواند به کاهش علائم نقرس کمک کند، این عرق گیاهی خوش عطر سرشار از خواص و مواد معدنی و ویتامین های مختلف است که به این منظور به این افراد توصیه می شود.
عرق رازیانه
از عرق های دیگری که به عنوان داروی موثر در این بیماری شناخته می شوند می توان به عرق گیاهی رازیانه اشاره کرد، این عرق التهاب و درد مفاصل را کم کرده و می تواند عوارض بیماری را از بین ببرد، البته مصرف بیش از حد آن می تواند هورمون ها را دچار اختلال کند.
عرق پونه
این عرق را می توانید قبل از هر وعده غذایی به اندازه نصف لیوان بنوشید، مصرف آن درد و التهاب مفاصل را کاهش خواهد داد و به درمان بیماری کمک خواهد کرد، توجه کنید که عرق پونه یا هر کدام از عرق های دیگر را نباید بیش از اندازه مصرف کنید.
عرق خارخاسک
آلکالوئیدها، فلانوئیدها و گلیکوزیدها موادی هستند که به راحتی در خارخاسک پیدا می شوند، این گیاه که توانایی خوبی در کاهش میزان اسید اوریک دارد در درمان نقرس کاربرد دارد و به همین جهت استفاده می شود.
عرق زنیان
عرق زنیان علاوه بر کاهش التهاب و درد خاصیتی ضد میکروبی هم دارد و می تواند علاوه بر درمان نقرس در درمان آرتروز یا سیاتیک هم موثر باشد، این عرق را به میزان کم و در هر بار مصرف حداکثر دو قاشق غذاخوری باید میل کنید، بیش از سه بار در روز آن را مصرف نکنید و بهتر است این سه بار در هنگام میل کردن وعده های غذا باشد.
عرق بومادران
این عرق ضد التهاب و ضد اسپاسمی قوی است که برای نقرس اهمیت بسیاری دارد، مصرف آن دردهای مفصلی را کاهش می کند و به این منظور برای افرادی که نقرس دارند توصیه می شود، البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
عرق کرفس
عرق کرفس که از ساقه ها و برگ های این گیاه به دست می آید عرقی ادرار آور است که در دفع اسید اوریک اضافه بدن نقش موثری دارد، این عرق به کاهش درد و التهاب بیماری نقرس کمک می کند و معمولا توسط طبیبان سنتی مصرف آن پیشنهاد می شود.
عرق اسطوخودوس
این عرق که تاثیر مثبتی در افزایش جریان خون دارد می تواند دردهای نقرسی را کاهش دهد و باعث بهبود عمومی بیماری شود، مصرف آن به شکل شربت هم رایج است و عطر خاصی که دارد باعث محبوبیت آن شده است.
عرق زالزالک
زالزالک نام میوه ای است که به صورت جنگلی و خودرو به دست می آید و معمولا عرق آن را گرفته و در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کنند، عرق این میوه علاوه بر خواص بسیاری که برای قلب و پوست دارد به درمان نقرس هم کمک می کند، می توانید آن را نصف فنجان صبح و نصف فنجان شب میل کنید.
عرق خارشتر
عرق گیاهی خارشتر عرقی ضد التهاب است و به طور کلی به دلیل ترکیبات دارویی موثر در ریشه، ساقه و شاخه این گیاه از اکثر قسمت های آن برای تهیه عرق استفاده می شود، مواد معدنی و ویتامین های موجود در عرق خارشتر به درمان بیماری های مختلف کمک می کند.
عرق شنبلیله
این عرق نیز مانند عرق های دیگری که از آن ها نام بردیم خاصیتی ضد التهابی دارد و به کاهش درد مفاصل کمک می کند، همان طور که می دانید در بیماری نقرس درد شدید مفاصل از جمله مهم ترین مشکلاتی است که بیماران به دنبال رهایی از آن هستند، عرق شنبلیله سرشار از مواد معدنی موثر برای این کار است.
دمنوش های موثر در درمان نقرس
شاید شما زیاد اهل عرقیات نباشید و نوشیدنی های گرم را ترجیح بدهید، می توانید به برخی از چای ها یا دمنوش ها مراجعه کنید و با مصرف آن ها علائم نقرس را کاهش دهید، در ادامه دمنوش های موثر برای این بیماری را معرفی می کنیم.
دمنوش کرفس
دمنوش کرفس خاصیتی ادرار آور دارد که در کاهش اسیداوریک بدن نقش موثری دارد، مصرف این نوشیدنی تورم و درد مفاصل را هم کم می کند و می تواند به درمان نقرس کمک کند.
روش درست کردن دمنوش کرفس
برای درست کردن دمنوش کرفس آن را خرد کرده و با مقداری آب جوش دم کنید، می توانید از میزانی دلخواه برای این کار استفاده کنید اما از غلظت بیش از حد چای خودداری کنید، به طور مصرف بیش از حد آن می تواند به کبد آسیب بزند، بعد از ده دقیقه دم کشیدن می توانید دمنوش را میل کنید، روزی دو بار برای این کار کافیست.
دمنوش سیب زرد
اگر سیب های خرد شده را با مقداری دارچین دم کنید دمنوشی بسیار موثر برای درمان نقرس درست کرده اید، معمولا برای قوری متوسط دو عدد سیب کافیست، توجه کنید که سیب زرد به تنهایی سرشار از خواص مختلف در درمان این بیماری است که در بخش میوه های موثر در درمان نقرس آن را به طور مفصل شرح داده ایم.
دمنوش آویشن
آویشن که ادویه ای پر کاربرد در غذاهای مختلف به حساب می آید در طب سنتی جایگاه ویژه ای برای درمان نقرس دارد و به خواص ضد باکتریایی و ضد انگلی خود معروف است، دمنوش این گیاه باعث کاهش درد مفاصل می شود.
روش آماده کردن دمنوش آویشن
برای درست کردن این دمنوش می توانید از گیاه خشک یا تازه استفاده کنید، یک قاشق چایخوری از آویشن را با یک لیوان آب داغ دم کنید و بعد از یک ربع آن را میل کنید، استفاده از خود ادویه در غذاها، ماست و سالاد هم می تواند موثر باشد.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل با خاصیت آنتی اکسیدانی خود می تواند اسید اوریک را کاهش دهد و در تقویت سیستم ایمنی بدن هم نقش موثری دارد، دمنوش زنجبیل باعث کاهش التهاب و درد مفاصل که به دلیل این بیماری ایجاد به وجود می آید می شود.
روش درست کردن دمنوش زنجبیل
از زنجبیل تازه برای درست کردن دمنوش استفاده کنید، مقداری از آن را رنده کنید و با آب داغ به مدت ده تا پانزده دقیقه دم کنید، البته می توانید از زنجبیل به عنوان ضماد هم استفاده کنید و آن را بعد از رنده کردن روی مفاصل دردناک بگذارید، به طور کلی مصرف این ادویه در غذا هم توصیه می شود.
دمنوش آلبالو
برای درمان دردها و التهاب های مختلف نقرس می توانید سراغ آلبالو بروید، این میوه که سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است می تواند اسید اوریک بدن را کاهش دهد و باعث بهبود اوضاع عمومی بدن شود، علاوه بر این در کاهش فشارخون هم تاثیر دارد.
طرز آماده کردن دمنوش آلبالو
برای درست کردن دمنوش آلبالو آن را حتما با هسته هایش دم کنید، کافیست مقداری از آن را در قوری بریزید و با آب جوش دم کنید، اگر بعد از دم کردن غلظت بسیار زیادی داشت مانند چای هنگام مصرف آن را با آب داغ ترکیب کنید.
دمنوش سولنجان
از دیگر دمنوش های موثر در کاهش علائم نقرس می توان به دمنوش گیاه سولنجان اشاره کرد که نام گیاهی معطر است و در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد، این دمنوش که می توان آن را با دارچین و زنجبیل هم آماده کرد ماده ای به نام کلشی سین در خود دارد که ماده ای بسیار مهم در درمان این بیماری است.
دمنوش برگ درخت گردو
دمنوش دیگری که می توانید آن را امتحان کنید دمنوش برگ گردو است، برای درست کردن آن تنها به دو گرم برگ و 150 سی سی آب نیاز دارید، بیست دقیقه بعد از دم کشیدن می توانید آن را میل کنید، برای شیرین کردن بهترین کار استفاده از عسل است.
میوه های موثر در کاهش نقرس
از خوشمزه ترین راه ها برای درمان هر بیماری می توان به خوردن میوه های مختلف اشاره کرد، میوه هایی مانند سیب، گیلاس و لیمو ترش، آلبالو، آلو، انگور، تمشک، گلابی، توت، انجیر و آناناس تاثیر بسیاری در این بیماری دارند که در ادامه به بررسی این میوه ها می پردازیم.
سیب زرد
سیب زرد از میوه هایی است که اسید اوریک را در خود حل کرده و باعث کاهش مواد سمی بدن می شود، علت این اتفاق اسید مالیک موجود در این میوه است که در درمان نقرس موثر است، علاوه بر این سیب زرد در کاهش وزن هم کمک کننده است و افرادی که دچار نقرس هستند عموما نیاز به کاهش وزن دارند که این نکته برای آن ها اهمیت دارد.
گیلاس
از میوه های خوشمزه دیگری که می تواند شما را از شر نقرس نجات دهد گیلاس است، این میوه را چه به صورت طبیعی میل کنید و چه آب آن را بگیرید در تسکین بیماری موثر خواهد بود، این میوه رسوبات مختلف اسید اوریک را از مفاصل پاک کرده و با مواد آسکوربات و آنتوسیانین خود باعث کاهش التهاب و افزایش آنتی اکسیدان در بدن می شود.
لیمو ترش
لیمو سرشار از ویتامین ث است و ویتامین ث عامل مهمی در کاهش اسید اوریک بدن به حساب می آید، برای تجزیه کردن رسوبات نقرسی هم می توانید از این میوه کمک بگیرید، برای استفاده می توانید آن را با آب ترکیب کرده و حتی کمی عسل اضافه کنید و روزی دو تا سه لیوان بنوشید.
آناناس
آناناس میوه ای است که مصرف دو تا چهار وعده از آن در روز نقش موثری در درمان نقرس خواهد داشت، این میوه التهاب را کاهش می دهد و سرشار از آنزیم های بروملین است که رسوبات مختلف اسیداوریک را هم در خود حل کرده از بین می برد.
انگور
از میوه های موثر دیگری که می تواند علائم این بیماری را کاهش دهد انگور است، خوردن گالش این میوه می تواند صبح و شب صورت گیرد اما نباید بیش از یک هفته ادامه پیدا کند، نوشیدن سه لیوان از آب انگور در روز هم موثر است.
انجیر
مصرف این میوه که توسط پیامبر اسلام هم توصیه شده است علاوه بر از بین بردن علائم نقرس می تواند بواسیر را هم از بین ببرد و سردی مفاصل را هم کاهش دهد، تا هفت عدد در روز می توان انجیر میل کرد.
تمشک
اگر روزانه 200 گرم تمشک را در دو نوبت (یعنی در هر نوبت 100 گرم) میل کنید می تواند به درمان بیماری کمک کند، این میوه اسید اوریک بدن را کاهش می دهد و به دفع آن کمک می کند.
گیاهان موثر در درمان نقرس
ریشه تمام مواردی که در بالا اشاره کردیم گیاهان هستند با این حال در اینجا منظور ما بیشتر سبزیجات و صیفیجات مختلف است که تاثیر بسزایی در درمان این بیماری دارند، البته به طور کلی انواع این گیاهان موثر هستند.
کلم پیچ
کلم پیچ گیاهی سرشار از ویتامین ث است و به همین جهت می تواند اسید اوریک بدن را کاهش دهد، مسلما با کاهش میزان اسید اوریک علائم دردناک نقرس هم رفع می شود، کلم پیچ را در رژیم غذایی خود قرار دهید و حتی اگر دچار این بیماری نشده اید یا در معرض آن هستید از آن پیشگیری کنید.
ترب سفید یا سیاه
ترب می تواند اثر پورین نقرس را خنثی کند، این گیاه اگر به صورت روزانه در رژیم غذایی قرار بگیرد علاوه بر کاهش علائم این بیماری حتی در افراد سالم هم از بیماری پیشگیری می کند.
سماق
سماق که ضد نقرسی موثر به حساب می آید اگر به عنوان ادویه ای اصلی در وعده های غذایی قرار بگیرد نقش موثری در از بین بردن اسید اوریک و سموم اضافی بدن خواهد داشت و علائم بیماری را کاهش خواهد داد.
روش های دیگر برای از بین بردن نقرس
علاوه بر روش های گیاهی اشاره شده راه های دیگری هم برای کاهش علائم نقرس و درمان این بیماری وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
نمک اپسوم
نمک اپسوم خاصیتی نرم کننده برای عضله های بدن و بخصوص مفاصل دارد و در نتیجه می تواند درد و التهاب را کاهش دهد، یک فنجان از این نمک ها را در یک سطل آب ترکیب کرده و قسمت ملتهب مانند دست یا پایتان را در آن بگذارید، نیم ساعت بعد می توانید آن را کنار گذاشته و خود را بشویید.
سرکه سیب
از داروهای گیاهی موثر در درمان بسیاری از مشکلات بدن از جمله نقرس می توان به سرکه سیب اشاره کرد، این نوع سرکه در کاهش درد و التهاب مفاصل نقش بسیار موثری دارد و باعث کاهش اسید اوریک می شود، می توانید روزانه یک پنجم لیوان سرکه را با چهار پنجم آب ترکیب کرده و میل کنید، توجه کنید که سرکه می تواند به معده آسیب بزند و نباید بصورت ناشتا مصرف شود.
جوش شیرین
مصرف جوش شیرین کمی حساس است و زیاد توصیه نمی شود اما به هر حال یکی از روش های درمان شناخته شده است، خاصیت قلیایی این ماده در از بین بردن رسوبات و اسید اوریک نقش موثری دارد، یک قاشق چایخوری از آن را با دو لیوان آب می توان ترکیب کرد و نوشید، اما قبل از مصرف باید با پزشک مشورت کرد.
نوشیدنی خیار و زنجبیل
این نوشیدنی که برای افزایش میزان دفع اسید اوریک بدن نقش بسزایی ایفا می کند با موادی بسیار ساده آماده می شود، در ابتدا باید خیار و زنجبیل تازه را با میکسر ترکیب کنید و سپس مقداری آویشن و دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید، اگر غلظت زیادی داشت می توانید به میزان دلخواه به آن آب اضافه کنید، بعد از آماده شدن آن ها را در قالب یخ بریزید و در فریزر نگه داری کنید، می توانید در طول روز تکه هایی از آن ها را در آب بیندازید و میل کنید.
کامبوجا
راه حل دیگری که می توان به شما پیشنهاد کرد کامبوجاست، این نوشیدنی نوعی جای تخمیر شده است که تاثیر بسیار مثبتی در سلامت مفاصل دارد و می تواند دردهای نقرسی را کاهش دهد، این چای که معمولا توسط چای شیرین سبز یا سیاه با کلونی مخصوصی برای همزیستی باکتری ها و مخمر تخمیر می شود نوشیدنی خاصی به حساب می آید و به همین جهت مصرف آن برای همه مناسب نیست زیرا می تواند عوارضی در پی داشته باشد.
ماست
از جمله کارهایی که برای کاهش علائم نقرس می توانید انجام دهید اضافه کردن ماست به وعده های غذاییتان است، ماست مانند لبنیات مختلف دیگر اسید اوریک را کاهش می دهد و می توان دو تا سه وعده در روز آن را میل کرد، البته بهتر است از مصرف مداوم و بی رویه آن پرهیز کنید و زیاد از ماست های پرچرب استفاده نکنید.
روغن زیتون
روغن زیتون از جمله مفیدترین روغن های شناخته شده است، این روغن در کاهش درد مفاصل هم نقش موثری دارد و علاوه بر استفاده خوراکی مصرف موضعی آن هم موثر است، سعی کنید روغن های خوراکی خود را با این روغن تعویض کنید و باعث افزایش آنتی اکسیدان بدن شده سموم مختلف را دفع کنید.
روش درست کردن ضمادهای ضد درد برای نقرس
روش اول: 20 گرم از گیاه بابونه را با 200 گرم روغن زیتون ترکیب کرده و در ظرفی محکم بریزید، آن را چهار ساعت نگه دارید و در ظرفی آب ریخته روی شعله بگذارید، وقتی آب جوشید شیشه را داخل آن بیندازید و چند دقیقه بعد شعله را خاموش کنید، ضماد ضد درد شما آماده است.
روش دوم: 20 گرم از پودر هسته های خرمالو را با 150 سی سی روغن منداب ترکیب کنید و در شیشه ای در بسته چهار ساعت نگه دارید، مثل روش اول آن را به آب در حال جوش بیندازید و سپس آن را خارج کرده بعد از کمی خنک شدن روی محل مورد نظر استفاده کنید.
روش سوم: اگر اسانس پرتقال دارید آن را مستقیما روی محل دردناک اعمال کنید.
روش چهارم: 20 گرم از صمغ کاج را با 100 گرم روغن زیتون ترکیب کنید و در ظرف شیشه ای یک ساعت نگه دارید، بعد از یک ساعت شیشه را داخل آب جوش بیندازید و چند دقیقه بعد خارج کرده استفاده کنید.
نکته مهم:
اگر داروی نقرس مصرف می کنید، یا حتی داروهای دیگری مربوط به بیماری دیگر مصرف می کنید قبل از امتحان کردن روش های گیاهی حتما باید با پزشک مشورت کنید تا از عدم تداخل دارویی و مضر نبودن آن ها برای خود مطمئن شوید.
افرادی که نقرس دارند چه چیزهایی را نباید مصرف کنند؟
افرادی که به نقرس مبتلا شده اند باید از خوردن پروتئین های گوشتی و غذاهای دریایی پرهیز کنند، نوشیدنی های الکلی و حتی ماءالشعیر را از رژیم غذایی خود حذف کنند و تا جای امکان غذاهای فست فودی و سرخ کردنی نخورند، نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه و حتی آب سرد و یخ هم برای آن ها مناسب نیست.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی