کتابهایی که فلسطین را روایت خواهندکرد
به گزارش محیا نیوز،فلسطینیان سالهاست که درگیر جنگ افروزی سران رژیم صهیونیستی هستند و بر سر سرزمینشان میجنگند و از پیشروی دشمن مقاومت میکنند. حمایت از فلسطین در بازار نشر ایران جایگاه ویژهای داشته و طی سالیان متمادی کتابهای زیادی درباره مقاومت فلسطین منتشر شده است.
اندیشیدن به فلسطین
کتاب «اندیشیدن به فلسطین: جایگاه نظریه پردازی در فهم واقعیتهای سرزمین اشغالی» یکی از کتابها درباره موضوع فلسطین است که در سال ۱۴۰۰ منتشر شد. این اثر به قلم «رولیت لنتین» و فرهاد قربانزاده ربطی بوده و انتشارات شب خیز آن را منتشر کرده است.
در این کتاب روابط قومی اعراب فلسطین، مناقشات اعراب فلسطینی و موضوعات تاریخی این سرزمین در قرن بیستم میلادی مورد بحث است. کتاب شامل مقدمهای به قلم سید هادی برهانی است و در ۷ فصل (گردآوری هفت مقاله اصلی) درباره نژاد سازی فلسطینی، اردوگاههای آوارگان فلسطینی در جنبو لبنان، زندانیانی فلسطینی، گتوسازی فلسطینیان و وضعیت سرکوب فلسطینیان بحث شده است. نویسندگان مقالات این اثر از کشورهای مختلف همچون آمریکا، انگلستان و ایرلند هستند، ضمن اینکه نویسندگانی از آن هم اهل فلسطین و اسرائیل نیز در بین صاحبان مقاله در این کتاب به چشم میخورند.
آغاز پایان
کتاب «آغاز پایان: رصد تحولات آماری و راهبردهای جمعیتی آزادسازی فلسطین» توسط انتشارات سروش در سال ۱۴۰۰ به چاپ دوم رسید، این کتاب ۱۶۴ صفحهای را صالح قاسمی تالیف کرده و در آن موضوعاتی مانند ترکیب جمعیتی فلسطین و اسرائیل و همچنین سیاستهای جمعیتی در سرزمین فلسطین مورد بحث قرار گرفته است.
کتاب با بررسی و تحلیل آمارهای جمعیتی سعی دارد اهمیت راهبردی این مقوله را در سرنوشت سیاسی فلسطین تبیین کند و نخبگان و حاکمان دنیای اسلام و به ویژه مردم شریف و رهبران فلسطینی را به دقت و کنکاش ژرف اندیشانه به راهبردهای نرم و در عین حال هوشمندانه جمعیتی، برای تحقق آرمان فلسطین آزاد و نابودسازی رژیم جعلی اسرائیل معطوف کند. بر اساس پژوهشها و مطالعات انجام شده، تحلیل دادههای آماری و راستی آزمایی و تطبیق آنها با شواهد میدانی موجود در گستره سرزمین فلسطین، نتایجی حاصل میشود که گویای لزوم پردازش کارشناسانه تحولات جمعیت مسلمانان فلسطینی و یهودیان صهیونیست است.
تا فراموش نشوی: خاطرات راندهشدگان سرزمین فلسطین
کتاب «تا فراموش نشوی: خاطرات رانده شدگان سرزمین فلسطین» را انتشارات سروش در سال گذشته منتشر کرد. در این کتاب مرتضی محمدی به عنوان نویسنده در مورد پناهندگان فلسطینی و جنگ اعراب و اسرائیل نکاتی را به نگارش درآورده است.
این کتاب که در این اواخر به چاپ چهارم رسیده از سوی خبرگزاری قدس (قدسنا) مورد حمایت قرار گرفت و بخش تحقیقاتی خبرگزاری مذکور برای پژوهش از نویسندهاش حمایت کرد. اثر شامل موضوعاتی حول و حوش روستاهایی است که در جنگهای اسرائیلیها مورد هجمه قرار داشتند.
فلسطین محور اتحاد
کتاب «فلسطین محور اتحاد» منتخبی از مقالات سی و سومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی است که در سال ۱۴۰۰ از سوی دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر شد. برای تدوین و گردآوری مقالات محمد حسین مختاری، سید محمد باقر برقعی مدرس، ابراهیم عزیزی اصل و علی قدیمی تلاش بسیاری کردهاند و حاصل در ۴۱۴ صفحه منتشر شده است.
این کتاب مشتمل بر «مجموعه مقالات پذیرفتهشدهی ۳۳اُمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی» است که در سال ۱۳۹۸در تهران برگزار شد. این مقالات در دو بخش «مقالات فارسی» و «مقالات عربی»، ارائه شده که در آنها «نقش زنان در مطالعات وحدت اسلامی»؛ «جایگاه حمایت از فلسطین در تحقق وحدت اسلامی»؛ «ابعاد استراتژی بازدارندگی محور مقاومت اسلامی و تأثیر آن بر امنیت رژیم صهیونیستی»؛ «تأثیر ارتباط عالمان دینی بر انزوای عالمان تکفیری»؛ «مبانی قرآنی اندیشه امام خمینی در نامگذاری روز قدس»؛ و... بررسی شده است.
قضیه فلسطین
کتاب «قضیه فلسطین» اثری به قلم سعید صلح میرزایی است که از متن سخنرانیها و پیامهای سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران استخراج شده است. این اثر توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده و بیان صریحی از مواضع رهبر انقلاب در مورد فلسطین به زبان عربی محسوب میشود.
اثر فوق در سال ۹۹ به چاپ دوم رسید و این کتاب در ۸ بخش آماده شده که برخی از آنها شامل محورهایی درباره نگاه رهبری انقلاب، شکستها و پیروزهای، مسئولیتهای گروههای اسلامی و دول اسلامی در قبال فلسطین، جرایمی ارتکابی علیه فلسطینیان و آینده مشرق زمین میشود.
منازعه فلسطین و اسرائیل
کتاب «منازعه فلسطین و اسرائیل» را انتشارات ققنوس به قلم «تمرا اور» و پریسا صیادی منتشر کرده است. این اثر برای اولینبار در سال ۱۳۹۹ منتشر شد و در آن موضوع اعراب و اسرائیل و مناقشاتی فیمابین اعراب و اسرائیل مورد بحث قرار گرفته است.
در بخش ابتدایی این اثر آمده است: «انتشار اسناد جنگ ۱۹۴۸ در اواخر دهه ۱۹۷۰ این واقعیت را بر ملا ساخت که فلسطینیان نه به میل خود از سر زمینشان خارج شدند و نه به دستور ارتشهای عربی فلسطین را تخلیه کردند. در پایان جنگ جهانی دوم صهیونیستها با دستاویز قرار دادن هولوکاست (که درباره آن بحثهای زیادی وجود دارد) پروژه خود را برای تشکیل «میهن ملی یهود» پیش بردند و شکلگیری دولت اسرائیل را ضرورتی انکار ناپذیر برای جلوگیری از تکران آن قلمداد کردند...»
ده غلط مشهور درباره اسرائیل
کتاب «ده غلط مشهور درباره اسرائیل» به قلم وحید خضاب و ایلان پایه است که کتابستان معرفت در سال ۱۳۹۹ آن را منتشر کرد. این اثر در سه بخش اصلی افسانههایی درباره گذشتهها، افسانههایی درباره حال حاضر و نگاه به آینده این ۱۰ غلط را بر میشمارد.
نویسندگان در بخش نتیجهگیری اثر خود اسرائیل را کشوری مبتنی بر استعمار وطن گزینانه در قرن بیست و یکم تلقی میکنند.
فرهنگ جامع فلسطین
کتاب سه جلدی «فرهنگ جامع فلسطین» اثری در گروه دایرهالمعارفهااست که انتشارات آفاق روشن بیداری در سال ۱۳۹۹ هر سه آنها را منتشر کرد. تدوین و تالیف این اثر بر عهده مجید صفاتاج بوده است. این سه جلد کتاب در مجموع شامل حدود ۳ هزار صفحه میشوند.
معامله قرن
کتاب «معامله قرن» یکی دیگر از آثاری است که در مورد سیاستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در قبال موضوع فلسطین بحث میکند. در این اثر فاطمه زهرا علینژاد و زهرا خانیانی دیدگاههای ترامپ در قبال موضوع فلسطین را مورد واکاوی قرار دادهاند. ضمن اینکه دخالتهای آمریکا در موضوع فلسطین نیز یکی از محورهای اصلی کتاب است. این اثر توسط انتشارات شهر یاس روانه بازار نشر شده است.
در این کتاب مبانی نظری معامله قرن، بازیگران و کارگزاران معامله قرن، اهداف و موانع تحقق معامله قرن و نقش ایران در آن و برایند شکست معامله قرن بر کنشگران منطقهای و بینالمللی مورد بحث قرار گرفته است.
پاکسازی نژادی در فلسطین
کتاب «پاکسازی نژادی در فلسطین» یکی دیگر از کتابهای با موضوع تاریخ مردم فلسطین و رنجهایی است که آنها متحمل شدهاند. این کتاب به قلم ایلان پایه و ترجمه آزاده کشور دوست است.
این کتاب در سال ۹۹ به چاپ سوم رسید و این اثر ۳۶۸ صفحهای توسط شرکت گروه مطالعات اندیشه ورزان آریا منتشر شده و در آن مناقشات جنگ اعراب و اسرائیل در سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۴۹ مورد بحث است.
کتاب حاضر با تعریفی از پاکسازی نژادی شروع میشود. در این کتاب گفتمان قانونی که برای بیشتر مردم عادی پیچیده است، با زبانی بدون اصطلاحات و کاملاً روشن جایگزین شده است. این سادگی موجب کتمان اتفاقات کوچک نشده و از بزرگی جنایات نمیکاهد؛ برعکس، توضیحی کاملاً صریح از سیاستی بیرحم است که جامعه بینالمللی امروزی حاضر به چشمپوشی از آن است. مؤلف بیان میدارد که تعریف عمومی آنچه پاکسازی نژادی از آن مشتق میشود، تقریباً بهطور تحتاللفظی در مورد فلسطین به کار میرود.
بالفور و وایزمن: صهیونیست، زیلوت و پیدایش اسرائیل
کتاب «باالفور و وایزمن: صهیونیست، زیلوت و پیدایش اسرائیل» اثر جفری جی لوئیس بوده و ترجمه آن برعهده سید حمید رهنما و مهرداد ملایی قرار داشته است. چاپ سوم این کتاب توسط شرکت گروه مطالعات اندیشه ورزان آریا در سال ۱۳۹۹ منتشر شد.
کتاب حاضر، بهعنوان یکی از آثار شاخص در سیر مطالعاتی صهیونیسم به شمار میرود. نویسنده با مطالعه اسناد آرشیوی و منابع کتابخانهای تلاش دارد روایت تبارشناسانهای از چگونگی شکلگیری اعلامیه بالفور و وایزمن و نقش خاص دولت انگلیس در ایجاد رژیم اسرائیل را به دست مخاطب خود بدهد. این روایت مشتمل بر بسیاری از تأثیرگذاریهای سازمان صهیونیسم در ساختار سیاسی غرب بوده و بازتابنده تلاشهای این سازمان به بهای تضییع حقوق مسلمانان ساکن در فلسطین و نادیده گرفتن اصول مصرح حقوق بشر است.
فلسطین از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی
کتاب «فلسطین از منظر حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» به بیان مواضع رهبر انقلاب میپردازد. این اثر از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر و مطالب آن توسط سعید صلح میرزایی گردآوری شده است.
این کتاب در سال ۹۹ به چاپ ششم رسید و موضوع کتاب حاضر، دیدگاههای آیتالله خامنهای دربارة فلسطین و پیامها و سخنرانیهای ایشان دربارة مسئله خاورمیانه است. بخش ابتدایی کتاب، به سخنان کوتاه و گفتارهای ایشان راجع به مسئله فلسطین و جایگاه آن در میان سرزمینهای اسلامی اختصاص یافته است. در ادامه، سخنرانیهای ایشان در جمع کارمندان و کارکنان ادارات دولتی و سازمانهای مرتبط با شکستها و پیروزیهای فعالیتهای اسرائیل و قیام انتفاضه فلسطینیان آمده است. از دیگر محورهای موضوعی سخنرانیهای ایشان میتوان به این موارد اشاره کرد: مسئولیتهای دیگر اقوام مسلمان و کشورهای عربی در قبال مسئله فلسطین، شرح جنایات رژیم صهیونیستی، راهحلها و راهکارهای استقامت و ادامه مبارزه و آیندهنگریهای لازم در این زمینه.
درآمدی بر شناخت رژیم اشغالگر قدس
کتاب «درآمدی بر شناخت رژیم اشغالگر قدس» را محمد تقی پوریان و مصطفی ساوه درودی به رشته تحریر درآوردهاند. این کتاب توسط انتشارات دانشکده علوم و فنون فارابی منتشر شده و در آن روابط خارجی اسرائیل و سیاستها و حکومت در سرزمین فلسطین مورد بحث قرار دارد.
مطالب کتاب بر اساس ضرورتها و نیازهای جامعه سیاسی ایران برای شناخت کشورها به خصوص کشورهای حریف است که میتواند در افزایش دقت و نظر سیاستمداران نظام موثر واقع شود. در این کتاب روند شکلگیری، شناخت ساختار سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی، عملکرد رهبران و چگونگی سیاست گذاریهای رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار گرفته است.
درباره فلسطین
کتاب «درباره فلسطین» به قلم اندیشمند مشهور معاصر نوام چامسکی و ایلان پایه است. این کتاب توسط محسن عسکری جهقی ترجمه شده و در آن مناقشات مربوط به یهودیان و عربهای فلسطین در دهه ۹۰ میلادی مورد بحث است.
این اثر در سال ۹۹ به چاپ دوم رسید و اثر یاد شده توسط انتشارات ثالث روانه بازار نشر شده و نویسندگانش به تشریح چگونگی به وجود آمدن شرایط کنونی فلسطین میپردازند و بیان میکنند که مسئله فلسطین یک نکته از هزاران نابسامانی و اتفاقات ناگواری است که در جهان روی میدهد، اما نقش دولتهای غربی و همدستی بنگاههای بزرگ اقتصادی باعث شده است که مسئله فلسطین به مسئلهای بسیار ویژه تبدیل شود. این واقعیت که اسرائیل با زیر پا گذاشتن قوانین و هنجارهای بینالمللی سود میبرد و دولتهای غربی برای اسرائیل فرش قرمز پهن میکنند و تجاوزات آن را نادیده میگیرند بدین معناست که تکتک ما در خاتمه دادن به این بیعدالتی که گریبان فلسطینیان را گرفته است مسئولیت داریم.
آژانس یهود
کتاب «آژانس یهود» به قلم کاظم نراقی، محمد عبدالرووف سلیم و محمد حسین خسروانی است که توسط انتشارات اطلاعات منتشر شده است. این اثر تا سال ۹۵ به چاپ ششم رسید.
در این مجموعه فعالیتهای دستگاه اجرایی طرح صهیونیستی یهودی کردن فلسطین به هنگام قیمومت انگلیس بر فلسطین بررسی شده است. این کتاب با تشریح زمینههای فعالیت آژانس یهود و تحول آن آغاز میشود. فصلهای اول و دوم به شکلگیری آژانس گسترش یافتهی یهود اختصاص دارد، سپس در چهار زمینهی پیدرپی جنبههای گوناگون فعالیت آژانس بررسی شده است؛ که بدین شرحاند. زمینهی اول شامل تلاشهای آژانس یهود در مهاجرت است که هدف از این مهاجرت تشکیل اکثریت جمعیتی در فلسطین بود در زمینهی دوم فعالیت آژانس یهود در انتقال زمین عربها به مالکیت یهودیها اختصاص دارد. زمینهی سوم متضمن تلاشهای آژانس یهود در مورد اسکان مهاجران یهودی در فلسطین است. این زمینه فعالیت آژانس یهود در بخش اقتصادی (کشاورزی، صنایع و بازرگانی) به منظور ایجاد فرصتهای شغلی برای مهاجران و کاهش میزان بیکاری در میان یهودیهای فلسطین را شامل میشود و زمینهی چهارم مشتمل بر تلاشهای سیاسی داخلی و بینالمللی آژانس یهود در آمادهسازی برای برپایی رژیم اسراییل است. در کتاب خاطرنشان شده است: آژانس یهود از زمان تشکیل در سال ۱۹۲۲ تا برپایی رژیم اسراییل فعالیت داشت. سپس دولت اسرائیل بیشتر وظایف آژانس یهود را به عهده گرفته است در حالی که آژانس، نقش جنبی در خارج از اسرائیل ایفا میکند. آژانس یهود نقش اصلی را در آمادهسازی برای تشکیل رژیم اسرائیل ایفا کرد، به طوری که با برخورداری از کمک دولت قیمومت، در زمینههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی فعالیت نمود.
این نقشه جعلی است
کتاب «این نقشه جعلی است: فلسطین از آغاز تا امروز» بهطور کلی درباره مناقشات یهود و عرب بوده و زهرا اشعری در انتشارات میراث اهل قلم آن را به رشته تحریر درآورده است. چاپ اول این کتاب مربوط به سال ۱۳۹۰ است و در آن نگاهی به تاریخ فلسطین از آغاز تا امروز شده است.
اثر فوق در عرض دو سال ۹ بار تجدید چاپ شد و درحالی که مطالب این کتاب پاسخی است به سؤالاتی چون: چه عواملی منجر به آن شد که یهودیان تصمیم بگیرند سرزمینی ملّی داشته باشند؟؛ چه دلایلی باعث تقویت این تصمیم شد؟؛ تأثیر جنگ اول و دوم جهانی در پیشبرد این هدف تا چه حد بوده است؟ و نقش اعتقادات مذهبی یهودیان در این روند چه بوده است؟. نگارنده، در فصل اول کتاب سرزمین فلسطین و تاریخچة آن به عنوان سرزمین پیامبران را معرفی کرده است. در فصل دوم روند دخالت یهودیان در اشغال سرزمینهای فلسطینی و در دیگر فصلها تحولات سیاسی این منطقه را در یکصد سال اخیر تحلیل کرده است. این کتاب با هدف تحلیل سیاسی وقایع فلسطین تدوین شده است.
فلسطین، از اشغال تا انتفاضه
کتاب «فلسطین، از اشغال تا انتفاضه» هم از جمله کتابهایی است که موسسه فرهنگی مدرسه برهان آن را منتشر کرده است. این اثر توسط مجید صفاتاج و نرگس آبیار کارگردان شناخته شده کشور در ۱۲۰ صفحه آماده شده و موضوع تاریخ فلسطین در آن برجسته است.
اثر فوق در ابتدای دهه نود ۵ بار تجدید چاپ شد. در این کتاب طی هفت فصل تاریخ فلسطین و تقدس این سرزمین و نیز ماهیت اشغالگران آن، به اختصار برای دانش آموزان نوجوان بازگو شده است. در فصل اول به این پرسش پاسخ داده شده که چرا فلسطین سرزمینی مقدس است Œ در فصل دوم از ماهیت و ویژگیهای اشغالگران فلسطین صحبت شده است. در فصل سوم چگونگی اشغال فلسطین بیان میشود. فصل چهارم به مبارزات فلسطینیان پیش از اشغال فلسطین اختصاص دارد. فصل پنجم درباره فلسطین پس از اشغال است. در فصل ششم تاریخچه و چگونگی انتفاضه فلسطین تشریح شده است. در آخرین فصل از چاره جوییهای اسرائیل برای کنترل و نابودی انتفاضه سخن رفته است. کتاب با عکسهایی از مردم فلسطین و انتفاضه همراه شده و با نتیجه گیری و فهرست منابع به پایان میرسد.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی