کد خبر: ۱۹۳۸۳
۱۴۰۲/۰۸/۲۲ ۱۳:۵۰:۰۲

مصرف این نوشیدنی در دوران بارداری خطرناک است

آنچه مادر در دوران بارداری و شیردهی مصرف می‌کند می‌تواند بر سلامت فرزندش تاثیر بگذارد؛ نتایج تحقیق جدید ارتباط بین مصرف نوشابه رژیمی یا نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده توسط مادر در دوران بارداری یا شیردهی و تشخیص اوتیسم در پسران آنان را آشکار کرده است.

به گزارش محیانیوز، شیرین کننده بدون قند است که به‌طور گسترده در چندین نوشیدنی رژیمی، بستنی، محصولات لبنی، غلات صبحانه، خمیر دندان و قطره‌های ضد سرفه استفاده می‌شود. طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA)، میزان مجاز مصرف روزانه آسپارتام ۵۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است.

اگرچه به‌عنوان جایگزین بدون کالری برای شکر به‌طور گسترده‌ای محبوب شده است اما سلامت آسپارتام سال‌ها مورد بحث بوده است. سازمان بهداشت جهانی دستورالعملی را در ماه مه صادر و به مردم توصیه کرد برای کنترل وزن از مصرف آسپارتام خودداری کنند زیرا محققان دریافتند که جایگزینی شکر با آسپارتام ممکن است در طولانی مدت به کاهش وزن کمکی نکند و موسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان ( IARC)، آن را برای انسان «احتمالا سرطان‌زا» اعلام کرده است.

در جدیدترین مطالعه، محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو ایالات‌متحده، مصرف آسپارتام توسط مادر و خطر ابتلا به اوتیسم را در فرزندانی که در اوایل زندگی در معرض آن قرار گرفتند - در رحم و در دوران شیردهی - ارزیابی کردند.

اختلال طیف اوتیسم (ASD) یا اوتیسم، اختلال عصبی و رشدی است که بر یادگیری، رفتار و تعاملات تاثیر می‌گذارد. این بیماری اغلب یک اختلال رشد نامیده می‌شود زیرا کودکان اغلب در دو سال اول زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند.

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی