کد خبر: ۱۹۶
۱۴۰۱/۰۵/۲۵ ۰۹:۴۳:۱۰

با نیش و گزیدگی حشرات چه باید کرد؟

در برخی موارد نیش حشرات می تواند خطرناک باشد که در آن صورت باید به پزشک مراجعه کرد

به گزارش محیانیوز؛ نیش بیشتر حشرات بی ضرر است. با این حال، در برخی مواقع اگر بدن به نیش حشره واکنش ضعیفی نشان دهد، مراقبت های ویژه ای لازم است. کارشناسان به ما می گویند اگر با گزش جزئی یا شدید حشره مواجه هستید، چه کارهایی باید انجام دهیم.

دکتر برایان منگوم، دانشیار پزشکی و اپیدمیولوژیست در دانشگاه علوم بهداشت آنتیگوا، گفت که اکثر گزش حشرات را می توان در خانه بدون نیاز به مراجعه به متخصصان پزشکی درمان کرد.

منگوم گفت: به طور کلی، نیش جزئی حشره می تواند منجر به خارش، تورم و احساس سوزش شود که در عرض چند روز فروکش کرده و از بین می رود.

به گفته او، این علائم همچنین پس از ن نیش گونه های خاصی از حشرات مانند هورنت، مورچه های آتشین و زنبورها نیز بروز می کند که در بدترین حالت می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود، به ویژه در افرادی که مستعد آنافیلاکسی هستند.

منگوم گفت: شستن محل گزش حشرات با آب و صابون مهم است. در موارد گزیدگی، نیش حشره باید قبل از شستشو از محل خارج شود. پس از ضدعفونی کردن محل نیش حشره، یک پارچه مرطوب سرد یا یک بطری آب سرد را روی قسمت ملتهب پوست به مدت حدود 20 دقیقه قرار دهید تا تورم و درد کاهش یابد.

منگوم گفت: همچنین می‌توانید از لوسیون کالامین، خمیری ساخته شده از جوش شیرین و آب، یا کرم هیدروکورتیزون 1 درصد که بدون نسخه در داروخانه موجود است، استفاده کنید.

اگر خارش و سوزش در اطراف محل گزش ادامه داشت، به گفته منگوم مصرف یک داروی آنتی هیستامین به شکل بنادریل (دیفن هیدرامین) و مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن به طور کلی اشکالی ندارد.

البته او هشدار داد: به یاد داشته باشید که دستورالعمل های نوشته شده روی این داروها را دنبال کنید. هنگام مصرف هر دارویی، همیشه عاقلانه است که ابتدا با یک پزشک مشورت کنید.

به گفته متخصصان پزشکی، در موارد نادر مراجعه به پزشک برای درمان نیش حشرات ضروری است. معمولا، این برای یک واکنش آنافیلاکتیک است یعنی یک واکنش آلرژیک شدید و بالقوه که زندگی فرد را تهدید می کند و می تواند باعث مشکلات تنفسی، ضربان قلب سریع و سبکی سر شود.

منگوم گفت: اگر مشکل تنفسی دارید، در صورت وجود تورم در صورت، از جمله لب‌ها، پلک‌ها و گلو یا احساس سرگیجه یا بی‌هوشی، نباید در مراجعه به پزشک تعلل کنید. کهیر، تهوع، استفراغ و اسهال نیز از علائم هشدار دهنده واکنش شدید هستند.

 

منبع: فاکس نیوز دیجیتال

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی