کد خبر: ۱۹۷۷۹
۱۴۰۲/۰۸/۲۷ ۲۳:۱۵:۰۲

تهدید سلامت کیسه صفرا با مصرف چند ماده غذایی

وظیفه کیسه صفرا نگه داری مایع زرد رنگ صفراست. این مایع به هنگام ورود مواد غذایی به معده از کبد ترشح می شود و سپس از طریق مجرایی به کیسه صفرا انتقال می یابد. این مایع به هضم چربی‌ها در بدن کمک می‌کند.

برخی از افراد با خوردن غذاهای تحریک کننده، دچار مشکلات کیسه صفرا از جمله سنگ‌های صفراوی می‌شوند. اما بر خلاف قلب، کبد و کلیه‌ها، اغلب افراد در صورت ابتلا به مشکلات کیسه صفرا از آن بی‌اطلاع هستند.

سنگ کیسه صفرا در درصد کمی از مردم با علائمی از قبیل درد شکم، تهوع، نفخ، استفراغ، بروز می‌کند. هنگامی که علائم سنگ صفرا مکرر و عود کننده باشند، درمان معمولی، جراحی و برداشتن کیسه صفرا است. ۵ ماده غذایی که سلامت کیسه صفرا را به خطر می‌اندازد:  _ گوشت پرچرب: مصرف گوشت پرچرب، سبب افزایش عملکرد کیسه صفرا و افزایش تولید صفرا می‌شود که این فرآیند با التهاب صفرا همراه است. مصرف ماهی و حبوبات به جای گوشت قرمز توصیه شده است.  _ غذاهای سرخ شده: غذاهای سرخ شده و چرب سبب تحریک و التهاب کیسه صفرا می‌شوند.  _ غذاهای اسیدی: مصرف زیاد غذاهای اسیدی مانند مرکبات و قهوه، علاوه بر التهاب کیسه صفرا، روی معده نیز اثر مخربی دارند.  _ محصولات لبنی پرچرب: محصولات لبنی پرچرب مانند خامه و شیر گاو، از مهم‌ترین مواد تحریک‌ کننده کیسه صفرا هستند.  _ غذاهای تصفیه شده: هر محصول تولید شده از آرد گندم و شکر تصفیه شده، مانند نان سفید، انواع شیرینی و پاستا، سبب تحریک کیسه صفرا می ‌شود.  پزشکان توصیه می‌کنند که به محض احساس مشکل در ناحیه صفرا، به پزشک مراجعه شود و با محدود کردن مواد غذایی تحریک‌کننده، علائم بیماری تا درمان جدی کنترل شود.  با این حال، حتی اگر قرار نباشد به سنگ صفرا دچار شوید، رژیم غذایی سالم، کم چرب و کم کلسترول با میزان متوسط تا بالای فیبر برای سلامت عمومی بدن شما لازم است.  میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، گوشت بدون چربی، مرغ ماهی، محصولات لبنی کم چرب و ... همگی غذاهای سالم برای کیسه صفرا و سراسر بدن شما هستند.

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی