کد خبر: ۲۰۲۲۷
۱۴۰۲/۰۹/۰۳ ۱۴:۱۰:۰۱

چگونه زرشک تازه را بدون کپک زدن خشک کنیم؟

خشک کردن زرشک مانع کپک زدن و فاسد شدن آن شده و بسته بندی و حمل و نقل و نگهداری آن را راحت‌تر می‌کند.

به گزارش محیا نیوز، زرشک یکی از میوه های خوش رنگ و مزه است که به دلیل خواص دارویی بسیار زیاد دارای قدمتی بیش از ۲۵۰۰ یال است. این میوه ترش مزه که دارای طبع سرد و خشکی است را می توان هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف نمود. بسیاری از افراد تمایل دارند که زرشک تازه را در منزل خشک کرده و استفاده کنند.

زرشک کاربردهای مختلفی دارد و می توان در تهیه غذا، مربا و یا آب زرشک از آن استفاده کرد. در این بخش با ما همراه باشید تا با روش های خشک کردن زرشک تازه آشنا گردید. روش های خشک کردن زرشک تازه در منزل  خشک کردن زرشک تازه از کپک زدن و فاسد شدن آن جلوگیری می کند، همچنین نگهداری از زرشک خشک شده راحت تر است. به طور کلی زرشک را به ۳ روش آفتاب خشک، سایه خشک و صنعتی خشک می کنند. در روش صنعتی و آفتاب خشک، به رنگ دانه های زرشک آسیب وارد می شود، به همین دلیل کیفیت رنگ محصول کاهش می یابد. زرشک قرمز تازه در ابتدای پاییز و زرشک سیاه تازه در اواخر پاییز وجود دارد. شما می توانید زرشک تازه را خریداری کرده و در منزل اقدام به خشک کردن آن به روش های زیر کنید:  روش اول: شاخه های زرشک را در مکانی تاریک که دارای تهویه مناسب برای جریان هوا باشد، آویزان کنید. جریان هوا از کپک زدن زرشک جلوگیری می کند.  ممکن است خشک شدن زرشک، ماه ها طول بکشد.  پس از خشک شدن، به راحتی شاخه ها رذا تکان دهید تا دانه های زرشک جدا شوند.  خشک شدن کاما زرشک باعث می شود تا در زمان نگهداری خراب نشود.  برای خشک کردن زرشک می توان از نور خورشید نیز استفاده کرد. البته نور آفتاب موجب بدرنگ شدن و گاه سیاهی زرشک ها می شود.  روش دوم: دانه های زرشک رااز شاخه جدا کرده و بشوئید.  دانه ها را در آبکش بریزید و و اجازه دهید آب آن ها برود.  زرشک ها را روی پارچه ای تمیز و در محیط سایه پهن کنید تا خشک شوند.  می توانید از باد پنکه برای خشک کردن زرشک استفاده کنید.  هر چند وقت یکبار زرشک ها را زیر و رو کنید تا سریعتر خشک شده و به یکدیگر نچسبند.  پس از اینکه زرشک ها کاملا خشک شدن برای جدا کردن زرشک ها از یکدیگر و زدودن گرد و خاک آنها را بشوئید.  رنگ زرشک هایی که با این روش خشک می شوند نسبت به روش قبل دارای کیفیت کمتری هستند.  روش سوم: زرشک ها را از شاخه جدا کرده و بشوئید  سپس درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.  زرشک ها را به مدت چند ساعت روی یک پارچه پهن کنید تا رطوبت آنها گرفته شود.  بعد از گذشت چند ساعت زرشک ها را روی یک سینی قرار داده و نزدیک بخاری و یا زیر آن قرار دهید تا خشک شود.  روش خشک کردن زرشک های موجود در بازار  بعد از چیدن زرشک ها، آنها را دسته بندی کرده و در مکانهایی تاریک مانند انبار که تهویه مناسب داشته باشد آویزان می کنند. زرشک هایی که از طریق هوا و به دور از نور خورشید خشک می شوند، کپک نزده و بسیار خوش رنگ خواهند بود.  خشک کردن زرشک با این روش ممکن است تا چند ماه زمان برد. زرشک ها را پس از خشک کردن تکان می دهند و سپس با دستگاه های مخصوص آنها را پاک سازی می کنند.

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی