کد خبر: ۲۳۹۱
۱۴۰۱/۰۷/۲۲ ۲۳:۳۹:۴۰

عوارض خوردن شیرینی زیاد در دوران بارداری/ گزینه‌‌‌‌‌‌های ‌سالم برای ویار مصرف شیرینی در بارداری

مادران باردار همیشه نگران رژیم و تغذیه خود هستند. شیرین کننده‌‌‌‌‌ها ‌به دو دسته طبیعی و حاوی کالری و مصنوعی و بدون کالری تقسیم‌‌‌‌ می‌‌شوند.

شیرین کننده‌‌‌‌‌‌های ‌طبیعی مثل شکر انتخاب بهتری برای زنان باردار هستند اما مصرف شیرین کننده‌‌‌‌‌‌های ‌مصنوعی نیز در حد اعتدال بی خطر است.

مادران باردار باید از مصرف ساکارین پرهیز کنند زیرا بررسی‌‌‌‌‌ها ‌نشان داده مصرف این نوع از شیرین کننده‌‌‌‌‌ها ‌می‌‌تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را در کودک آینده افزایش دهد. از شیرین کننده‌‌‌‌‌‌های ‌طبیعی‌‌‌‌ می‌‌توان به‌‌‌‌‌ ‌ قندهایی مانند ساکارز، دکستروز، عسل، شکر ذرت، فروکتوز و مالتوز اشاره کرد.

خوردن شیرینی‌‌‌‌‌‌ ‌زیاد در دوران بارداری اثرات مضر بسیاری‌‌‌‌‌ ‌دارد که به برخی از آنها در اینجا اشاره‌‌‌‌ می‌‌کنیم:

افزایش وزن

مصرف مقادیر بالای مواد غذایی شیرین سبب افزایش وزن غیرضروری در دوران بارداری‌‌‌‌ می‌‌شود. غذاهایی که کالری بالا و ارزش غذایی پایینی دارند مانند کلوچه، شیرینی و کیک منجر به افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری‌‌‌‌ شده بدون عارضه نیست. برای پیشگیری سعی کنید غذاهایی را انتخاب کنید که در عین برآوردن ذائقه شیرین بدون عوارض بعدی باشند.

افزایش سطح ساکارز در خون

خوردن شیرینی بیش از حد در دوران بارداری منجر به افزایش سطح ساکارز در خون‌‌‌‌ می‌شود. منبع اصلی ساکارز در رژیم غذایی غذاها و نوشیدنی‌‌‌‌‌‌های ‌شیرین است. عاقلانه ترین گزینه در دوران بارداری، عدم مصرف مواد غذایی حاوی ساکاروز، به جز‌‌‌‌ میوه‌‌‌‌‌ها ‌است.

تأثیرات منفی‌‌‌‌‌ ‌روی جنین

همه مادران باردار باید این نکته را در نظر داشته باشند که خوردن شیرینی بیش از حد در دوران بارداری‌‌‌‌ می‌تواند اثرات منفی بر سلامت جنین داشته باشد. نوزاد مادرانی که در دوران بارداری شیرینی زیادی دریافت‌‌‌‌ می‌‌کنند در معرض ابتلا به دیابت و سندرم متابولیک قرار دارند.

وزن هنگام تولد نیز در این نوزادان بالاست. زیاده روی در مصرف شیرینی‌‌‌‌‌ها ‌گاهی منجر به تولد پیش از موقع و افزایش خطرات مرتبط با آن‌‌‌‌ می‌‌شود. همچنین در آینده کودکان زنانی که در بارداری شیرینی زیادی مصرف کرده‌اند بیشتر در معرض عوارض ناشی از چاقی، بیماری‌‌‌‌‌‌های ‌قلبی و آلرژی‌‌‌‌‌‌های ‌مختلف قرار دارند.

مقدار مجاز مصرف شیرینی در بارداری چقدر است؟

متوسط مصرف روزانه شیرینی در خانم‌ها 100 کیلوکالری در روز (25 گرم یا 6 قاشق غذاخوری) است. به نظر‌‌‌‌ می‌‌‌رسد برای خانم‌هایی که سالم، لاغر و فعال هستند، این مقدار معقول به نظر برسد.

نوشابه و غذاهای فرآوری شده و محصولات صنعتی همگی حاوی شکر هستند و افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی باید مراقب میزان شکر مصرفی‌شان باشند. خانم‌‌‌‌‌‌های ‌باردار بهتر است تا جای ممکن از مصرف قند و شکر و غذاهای فرآوری شده و کربوهیدرات‌‌‌‌‌‌های ‌تصفیه شده و نان‌‌‌‌‌‌های ‌سفید پرهیز کنند.

چگونه هوس مصرف شیرینی در بارداری را کنترل کنیم؟ 

مصرف شیرینی خامه ای در دوران بارداری هوس تعداد بسیار زیادی از مادران باردار است. اگر ویار مصرف مواد غذایی شیرین را دارید بهتر است یاد بگیرید چطور آن را مدیریت کنید.

وعده‌‌‌‌‌‌های ‌غذایی بیشتر اما با حجم کمتر بخورید. با خوردن وعده‌‌‌‌‌‌های ‌غذایی کوچکتر،‌‌‌‌ می‌توانید قند خون خود را حفظ کرده و از نیاز بدن به قند اضافی بکاهید.

از خوردن غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی‌‌‌‌‌‌های ‌گازدار خودداری کنید. غذاهای فرآوری شده مقادیر بالایی قند دارند.

آب زیادی بنوشید. با نوشیدن مقدار زیادی آب،‌‌‌‌ می‌توانید معده خود را پر کرده و‌‌‌‌ میل به شیرینی و ریزه خواری را مهار کنید.

مراقبه کنید: یوگا را امتحان کنید تا توجه خود را از ویار و هوس شیرینی منحرف کنید.

20221014_155015

گزینه‌‌‌‌‌‌های ‌سالم برای ویار مصرف شیرینی در بارداری

مصرف شیرینی خود را با برخی گزینه‌‌‌‌‌‌های ‌سالم جایگزین کنید. از این جایگزین‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

‌‌‌‌ میوه‌‌‌‌‌‌های ‌کبابی

میوه‌‌‌‌‌‌های ‌خشک شده

ماست‌‌‌‌ میوه‌ای

پوره سیب زمینی شیرین

اسموتی سالم

گاه ویار مصرف شیرینی در بارداری امان خانم‌‌‌‌‌ها ‌را‌‌‌‌ می‌‌برد! در این شرایط مصرف شیرین کننده‌‌‌‌‌‌های ‌مصنوعی از مصرف بیش از حد شیرینی که عوارض ناخوشایندی خواهد داشت ایمن تر و بهتر است. اگر‌‌‌‌ میل شدیدی به شیرینی دارید سعی کنید‌‌‌‌‌ ‌به دنبال گزینه‌‌‌‌‌‌های ‌سالم تر باشید.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی